На море в Турция - тема 85

• 68 900
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Цените за почивкаа в Турция за 2025 са нагоре, ясно е, но като че ли са намалили и дните за чартъри. Тази година пътувахме с Тез тур в четвърък и полета на отиване беше сутринта, а ма връщане следобяд / друг е въпроса че излетя с 9-часа закъснение/. За тази година, това което откривам е само с полети сутрин рано на връщане, което не ми харесва. А излезлите цени на Тез Тур към момента са умопомръчителни спрямо другите агенции.
[/quote

С кои агенции сравнявате цените на Тез Тур? За хотелите, които аз следя, на мен Тез Тур ми предлагат най-добра цена.
[w в момента гледам и Версо и Турс Клуб, ами явно аз не гледам нещо правилно , по ниски са ми там. Онекс не съм сравнявала. /quote]

Аз не знам какво да избера за догодина. Знам, че искам плаж, близост до летище, добра вечерна анимация и добра храна. Парзалки и басейни, детски анимации и дневни анимации изобщо не ме интерсуват. Двама възрастни сме. Ако някой предожи нещо не толкова познато, ново и инетресно ще бъда благодарна.

# 181
  • София

Аз не знам какво да избера за догодина. Знам, че искам плаж, близост до летище, добра вечерна анимация и добра храна. Парзалки и басейни, детски анимации и дневни анимации изобщо не ме интерсуват. Двама възрастни сме. Ако някой предожи нещо не толкова познато, ново и инетресно ще бъда благодарна.
Еthno hotel Белек

# 182
Здравейте на всички фенове на почивките по турската ревиера. Ще дам и мойте 5 минути слава с отзива  за таз годишната ни почивка която беше отново(за втори път)в KoruMar Ephesus Beach & Spa Resort Кушадасъ от 07.09-14.09.24г.Времето което имахме беше страхотно ,тем. на въздуха бяха около 32-34градуса денем и около 20-23 нощем,а на водата около 28-29 градуса
В хотела пристигнахме около 10.00часа и попаднахме на рецепцията на същото момче което преди две година ни прие и настани веднага,тогава бакшиша беше 200тл.сега след инфлацията бях сложил в паспортите 400тл. Остана доста доволен и усмихнат.Настаниха ни веднага,бяхме 3+1 и получихме фамилна стандартна стая. Ще се постарая да давам оценки по шестобалната система на всичко,ако нещо забравя,няма проблем питайте и ще допълвам.Започвам със:

Стая:
   Стаята беше огромна една,но много голяма може би около 45-50кв. като в началото бяха две единични легла едно срещу друго и след тях имаща преградна стена -дървена рамка с матово двойно стъкло с дървени орнаменти и от татък имаше огромна спалня до нея към прозореца масичка и фотьойл.Срещу всичко тов имаше полица с два телевизора с граден мини бар,който се зареждаше всеки ден съответно от всички продукти по 4бр.- бутилки ПВЦ Пепси,стъклени бутилки със Сода,стък.бутилки някаква напитка тип газиран плодов сайдер и мин.вода. Имаше кана за топла вода и сет за кафе,чай няколко вида,бяла и каф.захар и сметанки.Вкоридора огромен вграден гардероб с много отделения и вградени щкафове и сейф. Банята огромна -грубо поне 8кв. като в единия край имаше параван с две врати и двоен душ-слушалка и пита от тавана. Зареждането в банята което заварихме и се допълваше всеки ден от всичко по 4бр.-балсам,лосион за тяло,крем за тяло,сет клечки за уши,шапки за душ,сет за бръснене(гел и самобръсначка),носни кърпи цяла кутия и душ гел.Шампоана и сапуна за ръце  беше Dove в мехчета който се слагаха в диспенсери. Малки,големи кърпи,халати(заради СПА-то и турската баня) чехли,обувалки,сет за шиене и всевъзможни малки и големи пликчета и турбички.Оценка 6+

Чистота на стая,хотел и общи части:
    Всеки ден се чистеше стаята,сменяха се всички кърпи-малки,големи и тази за крака(даже ми беше не удобно щот за 1 ден няма какво да се изцапа тази кърпа,а и в нас не си я сменям всеки ден та да съм некъв претенциозен сеянин ),спор няма не ходим от вчера и на тези жени и оставях всеки ден кави дребни имах в мен,но средно по около 50тл. един ден само оставих 100тл. Чершафите се сменяха ако питате мене всеки ден-просто с такова впечатление останах(ше гувам се според жена ми 2 пъти са ги сменяли),защото всеки ден като се прибирахме към 18.00 часа всичко беше изпънато и спретнато,чисто и подредено,даже един ден ми бяха сплатили 3тениски и два чифта къси гащи който бях оставил на фотьойлчето(стана ми неудобно че булката даже ми се скара),банята почистена,ако нещо липсва дозаредено-обикновенно тол.хартия и ако жената е ползвала от тиъ щуротии де си маже тЕлото,аз и децата-две момчета не ползваме нищо освен сапун и шампоан,а даже за малкия се носехме от БГ. Общите части постоянно има човек да търка нещо,друг след него до полирва и като цяло чистотата в хотела,ресторанта и около басейните е топ.Оценка 6+

Храна:
   Тук каквото и да кажа ще е малко.От всичко по много и вкусно,няма компромиси с имитиращи продукти и вкиснали плодове и зеленчуци/салати. Всеки ден по 2 вида риба,3 вида месо_(пилешки,пуешки,агнешки пържолки,котлетчета,крила,бутчета) от който задължително два на плоча/скара,цели печени пуйки,пилета и разбира се цяло агне/бутове,манджи постоянно поне 4-5 вида с месо и 2-3 постни,аламинути,разядки и студени такива тип салатки,поне 6-7 пресни салати отделно само зеленчуци с който да си сглобиш салата по твой избор,виначи по 2-3 супи,таратор отделно винаги имаше,спагети 5-6 вида сирена и поне 3-4 вида кашкавали. Всяка вечер освен това ядане си имаше тематични вечери от понеделник почваха-Рибна,Китайска,Японска,Мексиканска,Италианска и разбира се Турска с агнешко на чеверма. Всяка вечер отвън се приготвяха задължително някакъв десерт на момента(като паниран сладолед или панирана ябълка със захар и канела) и някакво топло ястие което беше свързано с темата на вечерта.Десертите тук квот и да кажа ще е малко-ядане до ус...нЙе дет се вика. Всеки ден поне 6-8 вида бъклава,кремчета,пастички,понички,донати,толумбички,поне 7-8 вида от техните сиропираните маслени ли са знам ли какви сладкиши дет ти се топът в устата и т.н и т.н.Плодове-винаги постоянно диня,пъпеш поне 2-3 вида,праскови,нектарини,банани,портокали,грейфроти,сливи 2-3вида,грозде 2-3 вида,ябълки,круши,киви-това което
 не видях да има беше ананас(това няма да ми попречи да им дам висока оценка)Винаги 2-3 вида пиде(редуваха ги задължително такова с месо и такова без)гевречетатим Симид,печени пърленки,питчици,хлебчета който се правеха на момента.Сутрин 2-3 вида баница(едбата беше сладка тип щрудел с ябълки,крем ванилов,кайсия или праскова,другите със сирене и кашкавал),мини пици,мини кремвришки и разните там хлебчета с маслини,сирене и суджук.Палачинки-за първи път имаше като нашите палачинки+стандартните тип американски.Зърнени закуски поне 6-7 вида,салами,шунки поне 4-5 вида,сладка и мед+такъв от пита поне 7-8 вида,компот 5-6 вида и кисело мляко поне 4 вида от което имаше и такова подсладено.За пиене фреш портокал постоянно ,айран,сок,чай и кафе. Вечерите се сервираша всичко за пиене от уиски,през вино,бира и се стигне до сок.Кафето на лобито е еспресо в ресторанта е тип Нес. Едно лирическо отклонение-храната спрямо 2022г. според мен и си е едно към едно.Наличието на сладкарница,безценно за моята половинка-всеки ден от обяд до 18.00 часа.Сервираха се всякакви сладости,соленки,сладолед,еспресо,чай и сандвичи даже.Тук оценката която слагам е 6+++

Басейн,детски такъв с конструкция от плетеница от пързалки и аз ще го напиша пързалки за по-големи(не е аквапарк че така да го пиша-просто 7-8 пързалки).
Всичко беше чисто и подредено,почни нямаше запазвания на шезлонги,виначи имаше свободни места. Шезлонгите бяха удобни с големи и стабилни чадъри от който няма да се притеняваш че при най-лекия вятър ще падне или се сгъне.Всеки ден след 13.00 часа минават две колички-едната с всякакви безалкохолни напитки,който се сипват на момента(нат.сокове са от кутия,ст.чай Липтан,пепси и миринда оранжада от бутилки,айран) и бира малки бомбички Efes,всичко това стоеше в лед. другата количка малко по-късно минава по целия басейн и се предлагаше различен плод-диня,пъпеш,царевица,а един ден беше с краставици късоплодни.На бара се сервираша всичко уйскито навякъде беше Джони Уокър,Балантайс,Джи Би,бърбан Кентъки,бейлис-оригинал,Водка-Смирнов,ром_Бакарди и Капитан Морган,Джин-Гордан,Текила и всичките техни местни аналози.Бирата Ефес и Карлсберг от кег или бутилка Ефес,всякакви коктеили от Мухитото(наздраве приятельо Бат Вал ) до пещерата да дявола+всякакви безалкохолни аналози.Айран,фрапе в промишлени количества,айс кафе лимонада и всички видове нат.сок и газарини на Пепси(+миринда,севанап и содата).Храната беше разнообразна-бургери,адана,шишчета,картофки,спагети,мини кюфтенца,салати и плодове по 4-5 неща обикновенно сливи,ябълки,диня,пъпеш,праскови и грозде.Отстрани имаше за първи път имаше 3 топли точки-пълнен картоф всеки ден,царевица и нещо сладко-палачинки,джелеби,донати,толумбички и тем подобни,а от другата страна постоянно-сладолед(сметана,ягода,кашу,шоколад,лимо,карамел и банан) и гюзлеме(с кашкавал,кайма,сиране,картоф и шоколад).Оценка 6+++
Плаж:
Ходих само да се къпя.Огромен с чист финн пясък и широка плажна ивица.Водата имаше леко мътен отенък заради финния пясък,става много плавно полегато дълбоко,нама камъни,камъчета и тем подобни,намаше и хапещи рибки.Има два реда с тенти от едната страна на пътеката която е с дъски до почти края на плажа и началото на водата,а от другата страна са чадъри.Винаги имаше свободни.На плажа също има бар,но значително по-малък и съответно предполагам зареден(не съм го ползвал).Оценка 6
Анимация и вечерни програми-тук го разделям на две:
     Анимация:стараеха се много момчетата и момичетата,но нямаше много активности от страна на почиващите и обикновенно отиваш да играеш дартс и по средата те дърпат и отиваш да запъваш бройка за игри около басейна,защот там няма хора.На няколко пъти неможеха да се събират хора за водна топка или водна гимнастика.Оценка 5
Вечерни програми:тук всичко беше в десятката ,всяка вечер имаше шоу което беше винаги топ:огнено шоу,африкански акробати,колумбийски танци, а  турската вечер беше топ като черешката на тортата беше дервиша.Оценка 6+

Спа,фитнес и хамама:
  Спа-то беше безупречно-голяма сауна и такава парна баня всичко работеше на макс
   Фитнес-нема кво да се лъжем имах желание,но нямах възможност да го ползвам и не съм иначе всичко вътре беше безупречно чисто и подредо с доста уреди,лежанки,пътеки за бягане и велоергометори.
   Хамама-много добре беше всичко вътре,потръках телеса който после напекох на плочата,нямам забележки.
Оценка 6
Пътя:
Тук каквото и да кажа е малко,свалям шапка на комшиите.Пътища/магистарли,отбивки,информация-обозначения безупречни,с кеф караш и пееш не го усещаш пътя.Това което ми направи впечатление че моста на Чанакале не беше осветен ноща и не се забелязваше от много далеч(явно пестят от осветление )Оценка 6+

Общо ще обобщя че останахме доволни и нямахме неприятни изненади.Бяхме на познато място и успяхме ползутворно да си починем и разнообразим.Да се разходим до града,центъра и АВМ-а където да понапазаруваме и спазарим това онова.
П.С.малко стана дълго моля да ме извините и не на последно място се извинявам за правописните грешки където ги има.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 18:48 от mitko_dvd

# 183
mitko_dvd,
Като чета колко хубаво си описал хотела дано наистина е така,че още си спомням хотела в Царево който ми препоръча  и за който   си скубех косите и сънувам  стъклата в храната.
За съжаление ви го бях препоръчал на базата на предното ни ходене,на следващата година за съжаление не беше така но.. .съжалявам още веднъж

# 184

Еthno hotel Белек

Роже, очаквах да видя какво ще ми предложиш. Изглежда страхотно, но за съжаление не е в моите възможности. За 7 нощувки 4500 евро са ми множко.

# 185
  • Берлин
Аз още не намирам цени на сайтовете на хотелите. Чудя се къде и какво ще резервирам. През агенция няма да е, но не знам директно хотел, платформи ли да гледам, черен петък ли да чакам. Да довърша отпуската, пък после ще видим.

# 186
  • София
Евала Митак, там сме, тия дни отивам да запазвам. Това с късоплодната краставица наклони везните. Откога търся хотел, който да предлага такива краставици. Joy

# 187
Turunc Resort в Турунч, Мармарис.
Период 29.09 до 05.10.2024. Пътувахме от Варна, собствен транспорт.
По-рано тази година, края на май бяхме в Mylome luxury в Алания със самолет (за сравнение).
Избрахме Мармарис за есенна почивка, понеже четох за прекрасните гледки и красива природа, съчетание от море и планина. Дълго избирах хотел, държахме на хубав плаж, зеленина, възможност за разходки и добра цена. Търсих в бг групите коментари, но бяха много малко. В последствие разбрах, че се посещава от доста българи, но явно не пишат.
Цената: резервация направена през февруари, 4 възрастни, 6 нощувки - 2480 лева, собствен транспорт.
Пътуване: тръгнахме от Варна, минахме през Лесово сравнително бързо и се насочихме къмЧанаккале. Минахме моста и продължихме посока Измир по крайбрежието. Моста и частта от магистрала ни струваше 849 лири, дръпнаха си ги от HGS. Направихме междинна нощувка в Бергама. На следващият ден в 14 часа бяхме в Турунч. Пътя около Мармарис е осеян със завои, но е изключително красиво. Гледките, които се разкриват при спускане са невероятни.
Да допълня, че бяхме 3 коли, движехме се заедно и имахме радиостанции. Много удобно, когато се уговаряме за почивките.
Навръщане по същия път, но с нощувка в Чанаккале.
Хотелът: намира се в подножието на планината, отзад е гора с хвойнови дървета, а отпред с прекрасен залив. Състои се от 5 четириетажни корпуса: Блок А: там се намира рецепцията.
Блок В и С е от двете страни на А, най-близо до море, басейни и море. Под тези сектори е и основния ресторант, на който беше закуската и вечерята. Блок С ми се видя и реновиран.
Блок Д и Е са по-един баир, по към гората, на по-тихо и близо до аквапарка място. Но, ах този баир!
Има малка фитнес зала, за до 5 човека.
Настаняване: при резервация ние бяхме избрали фамилна стая, като изрично бях поискала да сме в В или С блок, за да сме близо до всичко. Дадоха ни стая в сектор В, който не беше реновиран. Сложиха ни гривни.
След като свалиш багажа, даваш ключовете от колата и те ти дават картонче. Те я паркират някъде по-далечко и ако искаш да отидеш до колата минаваш през рецепция и те с количка те карат до колата, и те връщат. Ключовете остават при тях. Фамилна стая - две отделни стаи с коридорче. Едната със спалня, другата  със спалня плюс единично легло. Общо за 5 човека. Голяма тераса, на което също много държахме, с гледка към морето. Гледахме хем към гората, хем към морето под зеленина и палми.1 баня с тоалетна, шампоан в диспенсър, клечки за уши, шапка за коса и др. Нямаше чехли, но не сме и искали. Леглата бяха с удобни матраци, с по две възглавници на човек. Мини бар - само вода. Гардероби в двете стаи, тоалетка в едната и кана за вода с кафенца. Всичко, обаче си личи, че плаче за реновация.
Хавлии за плажа се дават в Спа центъра срещу карта.
Плаж: Ето това е нещото, което най-много ми хареса. Залив, няма вълни, кристално прозрачна вода, пясък с много ситни камъчета във водата. Имаше рибки, които малко се опитваха да ни хапнат. Водата беше 25 градуса. 6 дни се пекохме на 28-30 градуса и се прибрахме със страхотен тен.
Понеже всеки пита как е водата в морето в началото на октомври. Беше страхотна. Шезлонгите са метални и нямат матрачета.
Басейни имаше два големи и един малък, които изобщо не посетихме. Любители сме на плажа.
Аквапарка е по един стръмен баир, около 6-7 пързалки. Накефихме се и на него.
Храната: имаше избор, сутрин фреш от портокал, омлети, кифлички, много видове сирена, зеленчуци и плодове. На обед и вечеря пилешко, телешко, спагети, всеки път риба, супи. Сьомга на скара имаше почти всеки ден за обяд. Качихме няколко килца. Следобяд мекици, палачинки, бургери, пици, сладолед като крем и гьозлеме.
Барове: навсякъде имаше къде да пиеш кафе по всяко време, коктейли, айрян и вода в хладилници. Алкохолът и безалкохолните не стават, но това не ни попречи да си изкараме супер.
Анимация: като във повечето хотели, допадна ни. Даже повече от Mylome, особено вечерната. Едната вечер даже имаше бг рок група. Много хубаво пяха. През деня имаше зумба, стрелба с лък и пушка, волейбол, дартс.
Имаше фото, където всяка стая имаше право на безплатна снимка. Естествено се възползвахме.
Територията не е голяма, но е много добре озеленено, палми, кактуси. Има като тунел в скалата, през който излизаш от другия край. Има къде да се разходи човек, пешеходна алея до селцето. Там има сергии, Мигрос, аптека, поща и други хотели.
Контингента беше англичани, поляци, руснаци и българи.
Като цяло останахме много доволни. Цената 2480лв.+350лв. гориво+95лв пътни такси+240лв междинни нощувки. Общо 3165 лв за 4 възрастни. Може би и компанията има значение. Бяхме 3 семейства и се забавлявахме много. За тази цена си изкарахме перфектно. Ако някой има въпроси ще се радвам да помогна.

# 188
  • Beyond the Frontiers
На практика две от чартиращите фирми, при това на този етап най-сериозните "играчи" на пазара, още нямат цени за 2024....
Да не говорим, че Емералд е най-голяма и при автобусните програми.

# 189
И ние като съгражданката Даниела избрахме този път, през моста Чанаккале и егейското крайбрежие, но тръгнахме на 4-ти вечерта, на 5-ти някъде сме се разминали Simple Smile
Нашата междинна беше е Шериндже, но препоръчвам на всеки който пътува с кола да е по-рано, защото първия етап се получава по-изморителен, а Шериндже е само са посещение, не за оставане. Страхотна навалица и теснотия, въпреки края на сезона. Единствения плюс е, че се спи в планината на чист въздух.
Пътищата надолу са песен, километрите не се усещат, няма натоварване, турците карат бързо, но културно, ако сгафиш ти бибиткат леко Wink
Вчера в Айдън беше 33 градуса, сега в Олудениз времето е уникално, сухо, дрехите съхнат на мига, малко чисто хотелче на центъра на курорта. С превъзходна градина и чудесна закуска със сервиране. 130 лева стаята, всичко си има…
Шума от заведенията и музиката на живо е до 12, след това пълна тишина, спи се чудесно Simple Smile
Курорта е един малък рай, от всички прозорци се виждат планини и палми, плажа е на 5-6 минути пеша.
За разлика от не туристическите места, където адана кебап е 220-240 лири, тук е 450+
Трудно е за вярване как една нормална хапка за 2-ма край пътя след Айдън ти излиза 30 лева, което е по-малко от порция тук Wink
Има чужденци, руско говорящи, но други регистрации освен турски на колите не виждам. Освен 1-2 украински джипа. Явно коли под наем са някои туристи…

# 190
Има ли някой в момента в района на Алания, освободиха ни се няколко дни и имаме желание да отидем до Турция. Като гледам времето ми се струва, че ще е супер за плаж и водата уж е топла.

# 191
  • Варна
Има ли някой в момента в района на Алания, освободиха ни се няколко дни и имаме желание да отидем до Турция. Като гледам времето ми се струва, че ще е супер за плаж и водата уж е топла.

Естествено, че има  -  всяка седмица до края на октомври заминават по няколко (4-5- 6, че и повече ) чартирани самолета, отделно са автобусните екскурзии и самостоятелно пътуващите.

# 192
  • Берлин
В Аланя времето е супер в момента,а водата е чай.

И току-що прочетох, че стартира морски транспорт Бургас-Истанбул 60 евро двупосочно. Инфо в днешните новини.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 17:52 от PAPURCHE MEHURCHE

# 193

Ние сме в Олудениз, снимка в момента. Страхотно време за плаж.
Бяхме на Бабадаг, ЖЕСТОКО Е Simple Smile и скъпо, но who cares, заслужава си. А и лифта е по-евтин от тоя в Алания, но 10 пъти по дълъг и висок Wink
Края на сезона има своя чар и много бонуси. Плажовете празни, цените добри, мегдан за пазарлък голям. От 50 долара за целодневна екскурзия с кораб и обяд… щерка ми се спазари за 25 лева, 4-пъти. Честно хора, срам ме хвана, но факта си е факт Simple Smile утре сме на кораба Ханибал…

# 194
Зашеметяващ кадър, Navy!
Очаквам с нетърпение снимки и от Ханибал🙂

Общи условия

Активация на акаунт