На море в Турция - тема 85

• 68 786
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Чудесно си прекарахме в хотел Hapimag Sea Garden Resort до Бодрум.
Много съм доволна и от Емералд - нямаха грешка.

Хотелът е това, което търсихме с моя мъж в този момент - тих, скучен, релаксиращ, малко като санаториум. Хубави стаи, чудесни градини и кътове за отдих с впечетляващи морски гледки. Плажът, обаче, е тесничък. През топ сезона сигурно е бая гъчкано. Храната беше добра, малко еднообразна. Но винаги имаше риба, което за мен беше важно. Персоналът беше любезен. Коктейлите на плажа по залез слънце - незабравими.
Малко мърлявко беше в ресторанта - често птички ръфаха остатъците от храната. Видях и две огромни хлебарки някъде по коридорите на хотелската част /мъжът ми твърди, че били щурци!/. Но предполам, че с тази богата тропична растителност, с тези напращяли фурми навсякъде е неизбежно.
Другите гости бяха основно немски туристи - по-възрастни и такива с малки деца.
Това ни беше сефтето на ол инклузив почивките в Турция. По принцип не почиваме по този начин, но беше приятно разнообразие. Едва ли ще повторим скоро, въпреки че човек никога не знае.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 11:00 от Гарганела

# 226
Ние също имаме резервация за НГ в ,,Лимак Аркадия,, Белек.

Еличка, със самолетна програма ли?
Били ли сте и друг път там?

# 227
Самолетна програма ,да.За първи път ще сме в този хотел.За миналата НГ бяхме в Кемер и решихме да разнообразим.

# 228
Плажът в момента, 12:30, температура незнайна, но се стои два часа с приятно усещане на препичане, но без да се изпотяваш… 2-3 гълъба, няма мухи, няма щурци, няма гларуси, няма боклуци, няма гюрултия, няма и мерак за тръгване, но ще трябва да направим почивка от най-силното слънце. След обяд пак Simple Smile

# 229
*rainbow* чудесно. Щом цената ви устройва.
Този хотел си държи ниво.

Мерси, цената е около 5% по-висока от тази, платена за тазгодишния ни престой, а очаквах поне 15+% особено след затварянето му за освежаване. А като гледам снимките на новия лунапарк, аквапарк то дъщеря ми ще е на седмото небе

И Империал ли ще го реновират. Аз разбрах за Делфин Палас, че ще е с нова визия.

Затварят и трите Делфина за обновяване. Януари-март/април ще работи само Би Гранде.

Не мисля, че Империала ще е Нео/ Ню, но лунапарка ще е баш за дъщеря ми, а и 7 дни не ни стигнаха тази година. За 2026 можем да пробваме Би Гранда, малката ще е в подходяща възраст

# 230
Гарганела, аз също го разглеждах този хотел. Нямаше ли 3 плажа? Всички ли са така тесни? Видях и бар на високо със страхотна гледка. И май бяха насочени повече към екологията. Даже коментираха, че организирали бране на маслини заедно с туристите.

Еличка 123, ние миналата Нова година бяхме също в Кемер. В Лимак Лимра. Аз бях доволна. За тази все още се ослушваме.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 14:07 от Daniela_Nikolova78

# 231
Гарганела, аз също го разглеждах този хотел. Нямаше ли 3 плажа? Всички ли са така тесни? Видях и бар на високо със страхотна гледка. И май бяха насочени повече към екологията. Даже коментираха, че организирали бране на маслини заедно с туристите.
Те са различни части, които са доста отдалечени една от друга, макар и на картата да изглеждат близо. Районът е с голяма денивелация. Така, че всеки си ползва неговата си зона. Нашата беше тази, оградена с червено.
Иначе маслини не са ми предлагали да бера, но твърдят, че продуктите, които използват са повечето от техни местни ферми и са еко.

# 232
  • София
Преди имаше голф колички, които тръгват от sea garden и можеха да се ползват и за плажа на hapimag resort. Има ли ги все още? Някой ден ще повторим хотела със сигурност.
Почивахме преди 5-6 години там, остава си една от най-любимите ми почивки заради природата 🙂 беше по това време, носеха току що набрани от граините зелени мандарини. Имаше и един страхотен алакарт за възрастни- Лагуна с много добри готвачи и обслужване.

# 233
  • София
Ще съм благодарна да ме насочите от кой оператор сте доволни за организиране на самолетни почивки в Турция.

# 234
Като гледам цените ме устройва само за септември 2025 г за Делфин Дива и Делфин палас. Не вникнах много какво писахте за тях напоследък, всички Делфини ли ще обновяват? Ако трябва да избирам между горните два може ли да ме посъветвате кой да е?

# 235
  • Пловдив
И нашата резервация е вече факт .Чакаме чак догодина септември месец 😀
Направихме резервация за Делфин Палас Лара.Тази година бяхме в Нирвана Космополитън и много ни хареса. Две години са достатъчни, и е време да видим и други хотели. Надяваме  се , да не сме сбъркали в избора на хотел.

# 236
В групата на Империал във фейса има инфо, че от ноември до април ще е затворен за пълен ремонт. Империала ще е затворен от 7.01.2025 до април за частичен ремонт (аз и не мисля, че стаите имат нужда от ремонт).

Също пише, че от 4-те хотела в Лара след нова година само Би Гранде ще работи до края на март. Буукваш Империал и те местят в БГ.

Инфото било от гестрилейшъна.

Аз бих питала туроператора. В нашия случай не съм, защото няма да сме в началото на сезона, а и следя напредъка на аква и лунапарка във фейса

# 237
  • Варна
Резервирах и аз днес. Край на дебненето и лутането. Утре заминаваме за седмица извън страната и исках да отметна това. Пак ще сме с кола, самолетните на тез тур тази година изобщо не ме устройват с деня и часа на връщане, така че дилемата бързо беше решена.

Започва бавното обратно броене.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 08:53 от eli70o0

# 238
Здравейте, може ли да ми кажете как най-добре да резервирам почивка за 1 седмица за периода 26(27).10-2(3).11 за семейство 2+2(12&16г)? Гледам възможно най-на юг и в Букинг нашият хотел, в който сме били Kaya Side за 4 човека за седмица е 3500€.

С много големи резерви относно това дали ще става за плаж и къпане в море или басейн - освен ако не е отопляем. Много голямо съмнение за хотел с аквапарк , пързалки и забавления за тииновете. В периода 26(27).10-2(3).11  почти 90 % е затворено
Мерси. Мислих, че като р толкова надолу все още може да става за плаж. Не искам да е горещо 35°, но и да не е под 24° и водата на морето да става поне малко да де топнеш.
Гледах в немски туроператорни фирми и много от хотелите бяха заети и помислих, че са изчерпани, но не ми хрумна, че може да са затворени.
А как да разбера кои имат отопляеми външни басейни? Има ли някъде списък или един по един да ги цъкам? И как предлагате да де резервира хотел- през агенция, букинг, директно с хотела?

Точно разпродадени са хотелите за въпросния период, хич не са затворени. Това е ваканционна седмица за цяла Западна Европа. Ние пътуваме от Белгия и три години сме били в Сиде точно по това време - 2018, 2019 и 2023 г. Водата в морето е чай дори за зиморничави като мен, през деня е 30 градуса, водата в басейните обаче е ледена. По цял ден сме били на плажа, а детето изобщо не е излизало от водата. Тази година също мислехме да ходим, но се отказах -  цената на ТУИ за нашия хотел за възрастен и дете на 12 години беше 4000 евро за една седмица (самолет, хотел и трансфер). Не че и той не беше разпродаден още юли месец.

# 239
Приключи нашата почивка в Barut Goia Side.
Като цяло сме доволни , но честно казано очаквах повече.
Всъщност това вероятно е най-ниския клас от Барутите.
Но и с най-ниска цена.
Така, че разбираемо е.
Предишната ни почивка беше в Либерти Фабай и може би очаквах нещо подобно.
Хотелът в никакъв случай не е лош, просто му трябва време да подобри мениджмънта.
Стаите са прекрасни, големи, функционални и много чисто и ново навсякъде. Всички стаи са от две помещения. Ние бяхме резервирали стая с тераса, с директен излаз към вътрешен, тих басейн.
Много сполучлив избор!
Храната е много добра, без нещо “уау”.
Алкохол доста приличен, вносни напитки, но само ако изрично си ги поискаш. Иначе в коктейлите сипват техен. Слаби са в коктейлите и призентацията им!
Просто ти сипват някакъв алкохол, някакво безалкохолно, малко го оцветяват, портокалче, сламка и….готово!
Никакво старание!
Слаба анимация, дневна и вечерна!
Плажът и на около 600-700 метра, обслужва се от бус, на 30 минути.
Hо пък самият плаж е прекрасен, ситен пясък, плавен преход, във водата пясъкът е като на нашето море. Дъното е с много фин и чист пясък.
Много шезлонги на морския бряг, бар обслужващ хотела.
Менюто на бара беше доста добро!
Много салати и плодове върху големи поставки, с похлупаци.
На меню пици, паста, скара, топли гарнитури. Два, три вида сладкиши, сладолед и разбира се напитки.
Ала карт ресторантите, два и можеш до ги редуваш многократно, без заплащане.
Като цяло, доволни сме, предвид цената , която платихме през Букинг. Бяхме със собствен транспорт.
Изкарахме добре, но нищо впечатляващо .
Бяхме 4 семейства, приятели и децата ни, които са големи и бяха с половинките си. И едно бебе на 1,3 год. Други българи нямаше.
Ако някой се интересува от нещо, готова съм до пояснявам.

Общи условия

Активация на акаунт