На море в Турция - тема 85

• 71 441
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Аз винаги първо купувам самолетни билети и след това хотел и всичко останало. Без значение дестинацията. С фиксирани дати за самолет нямате гъвкавост при търсене на по-добра цена, а и може да няма график за летене тогава. В случая трябва да се прецени кое ще даде по-добра цена: ранно букване на самолетен билет, или на хотел.

# 436
  • София
От къде летите?
Ако истанбулските летища са ви опция, полетите до Анталия са всеки ден по много и нямате проблем с дните на полети. А и цените са горе-долу в едни граници, освен ако не се е запълнил много някой полет.

# 437
От къде летите?
Ако истанбулските летища са ви опция, полетите до Анталия са всеки ден по много и нямате проблем с дните на полети. А и цените са горе-долу в едни граници, освен ако не се е запълнил много някой полет.

От София.
Тък като го мислим за началото на септември, за придвижването до Истанбул ме притеснява потока на границата. Дали няма да е засилен?! Нямам наблудения.
И този вариант го имам, но бих искала от тук да летим.

# 438
  • София
От къде летите?

От София.
Тък като го мислим за началото на септември, за придвижването до Истанбул ме притеснява потока на границата. Дали няма да е засилен?! Нямам наблудения.
И този вариант го имам, но бих искала от тук да летим.
На прибиране ще ви е голям проблем според мен.
Не че няма варианти, Пазаркуле и Гърция например, но само ако ви се занимава да следите обстановката и тн. Аз го предпочитам пред това да ме вземат в 6 сутринта от хотела за смотания полет на Пегасус в 9:40 например. Миналата година летяхме от Сабиха Гьокчен, има и отзив някъде по темите. За мен това е оптималния вариант, изпробвали сме буквално всички възможни начини да се стигне до Анталия.

# 439
  • Варна
Здравейте,
бихте ли ме насочили към хотели, които приемат деца на 15 г като деца /изобщо има ли такива/?
Благодаря предварително.

Доколкото съм осведомена - някои хотели правят намаление за деца до 14.99 години, каквото и да значи това. Според мен това означава към момента на почивката дететето да не е навършило все още 15 години.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1090714.msg38250015#msg38250015

Ето линк с един стар списък на такива хотели (от 2019 година). Очевидно не е съвсем актуален, но може да ви ориентира донякъде, като вие вече на сайта на хотела или от сайтовете за резервации  може да видите доколко години се възприемат  като деца гостите на хотела. Успех.

PS Сетих се, че май някои пишеше, че веригата Ефталия прави такива намаления, но точната и актуална инфо е въпрос на собствено проучване - т.е. ровене по сайтове, сравнение и така.

# 440
jijin би ли споделила и други сайтове през които резервираш?
Аз използвам все Дестиния и един път Холидейчек
Други платформи, в които търся оферти са Травълрепублик, Директбукийнг и както ме беше посъветвал Роже, проверявам първо в сайта на самият хотел каква цена ще даде, после в Триваго към кой сайт ще ме насочи за най-добра оферта. До момента не съм резервила с нито една от изброените платформи, както съм писала в поста си сме ходили само в Бодрум и то с агенция, но съм решила за това лято да променя нещата. Благодарение на информацията в темата както от редовно пищещите, така и селектирано на първа страница с насоки за самостоятелно пътуване и сайтове за резервации и не на последно място миналогодишната ни комуникация с Роже, съм се спряла на посочените в този и предходният ми пост сайтове, сравнявам цени и си мисля, че няма да ми е проблем самата резервация. Проблема ми е, че не мога да се спра на конкретен хотел, въпреки, че имам набелязани критерии за избор – тъкмо се спра на някой хотел и като започна да чета за подробности и излезе нещо, което не ми отговаря (гледах Нирвана Космополитан, всичко ми допадна, но плажа не; за прословутите хотели Вон и Камелии плаж ОК, но напоследък отрицателни отзиви за захабена база, обслужване, храна; Хотелите Лимак Аркадия и Атлантис-имат само 3-4 пързалки и така прескачам от хотел на хотел. Ясно ми е, че пълно щастие няма, но поне възможно най-много да ми се покрият желанията.  Дано се включат хората осъществили повече почивки в Турция, събрали впечатления и наблюдения да ми помогнат с избора.

# 441
jijin би ли споделила и други сайтове през които резервираш?
Аз използвам все Дестиния и един път Холидейчек
тъкмо се спра на някой хотел и като започна да чета за подробности и излезе нещо, което не ми отговаря (гледах Нирвана Космополитан, всичко ми допадна, но плажа не;
През 2023 г бяхме в Нирвана космополитан,  плажа си беше повече от добре. Не излизахме от водата, имат си платформа, доста места, за които не трябва да се бориш сутрин. Близо е до летището.  По това време все още сипваха храната на гостите, мисля и сега е така. Една идея имаше какво да се желае от кухнята, но беше богата и разнообразна.

# 442
Като каза кухня... най-добрата кухня, която съм опитвал в Турция е била в добрите градски ресторанти...
Божествена дива риба във Фетхие, брутален турски кебап в горящо гърне в Олюдениз, типичен за Турците адана кебап с всичките му нюанси на подправки, характерни за тази кухня, нещо, което две години в Ол онклузивите не се и доближаваше... го ядох в стария Сиде, в Алания хапнах най-вкусните кузу пържола, малки котлетчета, а до автогарата има храна за дома, е там какви супи правят малеее, бедна ми е фантазията да ги опиша, то е една като мазичка под нивото на земята леко, но готвеното им е върховно! Сютляша е като крем карамел, ама с ориз Simple Smile
Някъде хапнах и екмек кадаифи каймаклъ, ама като не се сещам къде беше, сънувах го после хе хе хе...
На влизане/излизане от Ескишехир, западно от града, в една пуста уличка има семейно ресторантче, Бай Мангал се казва... еми само заради него следващото ми ходене в Турция маршрута ми ще го пусна да е от там...
Просто кухнята не може да се сравнява с тази в ол инклузивите, където съвсем тенденциозно готвят с европейски вкус... че повечето няма и да доближат храната... все пак ... мирише си специфично, и вкусът е лютив леко, и малко тежък дъх има... трудно обясним... турски, национален... различен...

П.П.
Ще допълня нещо наистина странно за мен. Никъде, в нито един от тези турски ресторанти, в които ходят турци основно, не са чак толкова популярни де... както и в другите, в които бяхме, НЕ видях в десертите, които предлагаха - БАКЛАВА! Просто нямаше... а в Ол инклузивите преди имахме над 10-15 вида се в тави, всякакви на форма, вид и вкус Simple Smile
За да си отядем в Турция на прясна баклава, намирахме едни такива пекарни, като тези за кроасани и банички и гевреци, само че за сладки неща - кадаифи и баклави, пресни пресни от фурната... само там успяхме да си купим.
От "сувенирните магазини" баклви в кутии НЕ купуваме... нямат НИЩО общо като вкус... а и кой знае колко химия имат, за да са трайни...

П.П.П.
Грешка... Bay MANGAL е до Афионкарахисар, не Ескишехир... ама с толкова много места дето посетихме, помним ли всичко...
https://maps.app.goo.gl/LQwg99rcSiTadxFP7

А това е домашната храна до Автогарата /Dolmus Station/, по-точно до един от техните пазари. Отбелязаното място не съвпада с реалното, но с търсене се намира. Ще си оближете пръстите!
https://maps.app.goo.gl/Kboj89nc5Q8fCsJdA

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 00:25 от Navy

# 443
  • София
А пък най-вкусното турско ястие, което аз съм опитвала, беше агнешки шиш в Селчук. По-вкусно и сочно нещо човек трудно може да си представи. Ресторантът беше много симпатичен, със страхотна градина и с алкохол.  Другото много вкусно нещо е тава джигерът в Одрин, ама го правят в места, в които не се пие. Сетих се и за едно божествено пиде в крайпътно заведение между Каш и Алачатъ.

А най-вкусните десерти също съм опитвала в Одрин - фантастични кюнефе и катмер с топка сметанов сладолед отгоре. Ммммм!

# 444
Само на бързо се включвам с мнение по въпроса с летенето и тези дни ще намеря време подробно да напиша как мина тазгодишната ни самоорганизирана почивка в Камелия Айшен.

Повече никога няма да си причиня полет София - Анталия. Ми, че то в 7 сутринта тръгнахме от нас(живеем в Пловдив) и в хотела се настанихме в 6 следобяд. Това са 11 часа по пътищата с бебе и дете на 3.
Предните години си пътуваме 1-2 дена преди това до Истанбул - от там полети колкото щеш и максимум в 13-14 вече съм била на плажа.

# 445
  • София
. а и кой знае колко химия имат, за да са трайни...
Само да вметна, че ако някога си правил баклава, реално на нея няма какво да и се развали. (не говоря за млечната). Така, че баклавата е трайна по принцип. Simple Smile)

# 446
Само на бързо се включвам с мнение по въпроса с летенето и тези дни ще намеря време подробно да напиша как мина тазгодишната ни самоорганизирана почивка в Камелия Айшен.

Повече никога няма да си причиня полет София - Анталия. Ми, че то в 7 сутринта тръгнахме от нас(живеем в Пловдив) и в хотела се настанихме в 6 следобяд. Това са 11 часа по пътищата с бебе и дете на 3.
Предните години си пътуваме 1-2 дена преди това до Истанбул - от там полети колкото щеш и максимум в 13-14 вече съм била на плажа.
Ние пътувахме от Пловдив, юни месец с Емералд (БГ Еър) и полета беше за 16:00 часа, но закъсня половин час.
Настаняването в хотела стана след 21:30 часа (Utopia World Алания). На връщане полета беше за 13:30 часа, но излетя към 16:00часа. Та в 8:30 напуснахме хотела и 18:00 часа бяхме в Пловдив. Не знам, защото беше Петък и летището беше натоварено или просто през тези месеци си е така. Друг път ако ще пътувам с агенция (със самолет), то няма да е Емералд (просто самолетите на БГ Еър са доста старички) и ще е през седмицата.
Преди 3 седмици пътувахме пак за Анталия (от София), но с друга агенция и Авиокомпанията беше Freebird и нямаше закъснения с полетите, а и самолетите бяха сравнително по-добри от тези на БГ Еър.

# 447
  • Варна
А това е домашната храна до Автогарата /Dolmus Station/, по-точно до един от техните пазари. Отбелязаното място не съвпада с реалното, но с търсене се намира. Ще си оближете пръстите!
https://maps.app.goo.gl/Kboj89nc5Q8fCsJdA
Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 00:25 от Navy

Navy, а името на заведението същото ли е ?

# 448
Имам ли право да поискам намаление от туроператора , ако след подписване на договора цената на хотела е надолу. Или каквото пише в договора, това е!

# 449
  • София
Каквото пише - това е.

Общи условия

Активация на акаунт