На море в Турция - тема 85

• 71 192
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
  Анталия е  подходяща за луксозни, не за бюджетни почивки.   Тук не - ако видите ниска цена, не купувайте - никак не се лъжете, че купувате същото нещо.

Малко не съм съгласен - нямам идея колко общо са хотелите в  Анталийското крайбрежие , но на тези около 150 км. от Текирова до Алания наред със стотиците скъпи и луксозни хотели има и доста  бюджетни . Ползвали сме хотели в курортните селца Kızılağaç , Kızılot и Avsallar с много добро съотношение цена/качество Simple Smile

# 586
  • Някъде в Европа...
Аз също категорично мисля, че няма какво да ме притеснява ситуацията в Сирия...
Русалке едно, 2016 като беше пуча срещу Ердоган знаеш ли, че хората като се върнаха от Турция разбраха, че докато са били там е имало военно положение. Или да се притесняваме че на 300-400 км от Хургада и Шарм ел Шейх, Израел тропа оръжията. Който го е страх от мечки не ходи в Турция
Даже беше перфектна 2016 за почивка 😀..Ехее, в Камелиите в Сиде го нямаше обичайния наплив 😀...Прав си, че по абсолютно нищо не се усети, че става нещо в Турция..но тук ме бяха обявили за луда как отивам на почивка там 😀

# 587
Сега след наплива на основните групи туристи към Египет и Арабеските... турците нещо се стреснаха и почнаха да умуват как да върнат основния поток туристи обратно...

Сега, аз на тоя пясък, камънак, мизерия и социално отношение няма да отида, а да стоя в затворен комплекс по цял денмога и тук, в България... па и в нашето море няма акули, каменни супер отровни риби и морски таралежи... така че това ме топли само и единствено ако посмъкнат малко цените в Турция Simple Smile
Щото догодина живот и здраве...

# 588
  • Beyond the Frontiers
Сега след наплива на основните групи туристи към Египет и Арабеските... турците нещо се стреснаха и почнаха да умуват как да върнат основния поток туристи обратно...
Нямам идея, как стигнахте до този извод...
По мои наблюдения записванията за Турция са доста по-силни тази година в сравнение с предходните.
Египет с 1 полет на седмица за лятото е далеч от това да е конкуренция.
Тунис от няколко години бележи страхотен ръст, ама не виждам това да е трогнало турските хотелиери.

# 589
  • Пловдив
Не знам какво бележи Турция?Но предни години масово в тази група се хвалехме по това  време с резервации на хотели.Всички мои познати се насочиха към други дестинации.И е нормално с тези цени.Не е нормално за семейство с 2 деца за среден клас хотел цена 7000 лв и отгоре при условие ,че качеството доста падна в последните години.Очаквам доста оферти в последният момент.А това ,че има много резервации и ,че едва ли не местата свършвали в хотелите вече сме го гледали предни години.

# 590
  • Sofia
Скрит текст:
Не знам какво бележи Турция?Но предни години масово в тази група се хвалехме по това  време с резервации на хотели.Всички мои познати се насочиха към други дестинации.И е нормално с тези цени.Не е нормално за семейство с 2 деца за среден клас хотел цена 7000 лв и отгоре при условие ,че качеството доста падна в последните години.Очаквам доста оферти в последният момент.А това ,че има много резервации и ,че едва ли не местата свършвали в хотелите вече сме го гледали предни години.
[/spoiler]
Турците никога не са разчитали ние да им запълваме курортите. Няма и как да е иначе, прекалено малко сме, за да сме фактор. Колкото до повишаването на цените, за съжаление всяка следваща година са все по-нагоре и нагоре. Но каквото и да си говорим, по отношение на услугите, които те предлагат, и като съотношение цена - качество, малко са местата, на които можеш да получиш същото.

# 591
  • Beyond the Frontiers
Аз не твърдя, че местата свършват. Просто има повече резервации.

Така или иначе ние не сме някакъв чак такъв фактор за туризма в Турция, че да променят цените си масово.

# 592

Абсолютно си права, не ми оставаше време да изчета цялата тема.  От ноември всички се хвалеха с хотелите, имаше много обсъждания и предложения. Аз пък, другите години до края на декември бях резервирала, а сега все още не съм.  На какво мислите, че се дължи това? На високите цени ли, или на нещо друго?  В темите за Египет и Тунис е същото.

# 593
Здравейте, приблизително колко часа е пътят от БГ до Алания и колко до Кушадасъ с автобус?

# 594
  • Берлин
Аз съм резервирала 2 почивки и ви желая весели празници.

# 595
  • София
Аз съм резервирала 2 почивки и ви желая весели празници.
Нашата зимна почивка в Етно хотел Белек, заради хотела се превръща в лятна. Най-хубавото е, че е без доплащане.
А на всичкото отгоре заради отлагането и ни ъпдейтваха стаята!
Това за всички, които питат какво е предимството да резервираш директно през хотела Simple Smile
Весели празници и дано има много отзиви в темата след Нова година!

# 596
  • София
Здравейте, приблизително колко часа е пътят от БГ до Алания и колко до Кушадасъ с автобус?
Относително е, зависи колко хотела ще минат, но не е по-малко от 22 до Алания. До Кушадасъ към 15. За от София говоря, от Горно Уйно е друго, от Поручик Чунчево е трето. Зависи също колко ще висиш по границите, че ако хванеш гастарбайтерите става сложно. А няма начин да не ги хванеш, че цяло лято се влачат. От началото на септември се успокоява положението и в двете посоки.

# 597
Зависи откъде се тръгва и от организираността на агенцията.
От София до Алания -  20 / 21 часа  тръгва се в 9,30ч. и се пристига в  6 / 7 часа сутринта.
От София до Кушадасъ -  15 / 16 часа  тръгва се в 14,00ч. и се пристига в  6 / 7 часа сутринта.

# 598
С кола - да. Ама с автобус (туристически), дето спира в Пловдив, Поповица, Хасково.. минава по стария път (а не само по магистралите)... сложете още няколко часа отгоре.
С кола от София до Капитан Андреево е 2 часа и 50 мин., без да се спира никъде, само по магистрали Тракия и Марица. Толкова беше и с автобусите на Has Turizm по експресната линия София-Истанбул, които не спираха никъде. С туристически автобус, смятайте 5 часа до границата от София.

А и аз съм шашнат как е зададен въпросът... "От БГ".. кое е то БГ?
От Видин е едно, от Свиленград е друго... Има няма 7-8 часа разлика.

# 599
Благодаря, бяхте ми много полезни, както винаги. Исках да направя сравнение , защото  не суче ходили отдавна до Кушадасъ, а сме с малко дете тази година и исках да преценя кое е по-добре според ситуацията като дестинация. Благодаря за отговорите! Светли празници на всички. Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт