На море в Турция - тема 85

• 71 301
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Beyond the Frontiers
Ефес е нещо, което трябва да се види...

Мнението по-горе малко ми е като: "Няма нищо интересно във Ватикана...", "Египетските пирамиди са камънак" и подобни....
Ако имате интерес към исторически забележителности, Ефес е разкошен и задължителен за посещение.

# 571
П.П. -> Ефес не е зачеркнат, но ще е определено ИЗВЪН сезона като посещение Wink Сега се сещам, че обещах малко снимки от почивката, особено от корабчета...
Снимките са страшно много и ще си позволя да публикувам само част от тях, като скрит текст.
Дано не досаждам, надявам се, че ще ви харесат... но това е нашият начин на почивка Simple Smile

Скрит текст:

Тръгваме с личен автомобил, което е част от чар-а на пътуването...

Хотелът в Шериндже

Следващите са от Кушадасъ...

След това сме в Олюдениз, на лифта за Бабадаг...

Двора на хотела ни в Олюдениз...

Корабът ни за "утре"

Залез в парка на Синята лагуна...

И вече с корабчето в района...

Към Долината на Пеперудите...

Обикаляне и плаж в района, може би най-ценното от целия ден...

Скачам направо на Сиде... споделям само емоции, информативни кадри има бол в интернет Simple Smile

И вече сме в Алания... любимите ми места Simple Smile

До хотела ни... навсякъде цветя Simple Smile

Всяка вечер бяхме навън до късно...

и малко от крепостта

р-т Гардения, скъпо и неучтиво откъм персонал, ама така е на някои супер изтъркани места Wink

и всеки ден на плажа, без пропуск... сутрин от 9 до 12 и след обяд от 16 до 18 Simple Smile

и за финал Парк Сезова в Ескишехир...

# 572
Интересни места, необичайни и красиви, а снимките са страхотни! Браво!

# 573
Pegasus имат промоция днес и утре. Полетите до Анталия са от 44 евро двупосочно (до края на март)

И за багаж промо: 5 евро за салонен и чекиран

Инфо

# 574
Взехме си билети от промоцията на Pegasus. Някой може ли да препоръча хотел в район Анталия. Само възрастни сме. Целта е разходка и релакс.

# 575
  • Варна
Взехме си билети от промоцията на Pegasus. Някой може ли да препоръча хотел в район Анталия. Само възрастни сме. Целта е разходка и релакс.

Честито за билетите, мн. хубаво сте направили, обожавам такива малки импровизирани бягства.
Но иначе, район Анталия е огромна територия дълга близо 300 км и на тях - курорт до курорт, хотел до хотел... И всичките предлагат и разходки и релакс.
Питането ви е общо и съвсем неориентирано. Хубаво е да почетете малко, да съберете инфо и така да си харесате различни неща, които вие лично искате да видите, посетите или да направите, и които допадат на вас...
И така  да се роди по-ясно идеята за вашето пребиваването  - какъв стил почивка, къде... колко време... и какво да видите ...  Това само вие може да си решите според вашите предпочитания и така ще се избистри идеята за пребиваването ви.
Аз примерно бих останала само в самия град Анталия, в приятен градски хотел. За целта бих се поровила в букинг, стейфорлонг, дестиния и тем подобни, за да си открия  моето бижу. А бих  прекарала времето си в откриване и преоткриване на атмосферата на града,  интересни места - красиви гледки, приятни заведения и така...
Но това е моето импровизирано хрумване, а пък вие може да харесвате съвсем различни неща.
Както и да е - сигурна съм, ще ви бъде много приятно, но си изяснете  къде да бъде и какво искате и  очаквате от почивката.

# 576
Само, че сте отговорили в рамките на цитата, не под него. Преместете [/qu0te] под въпроса на питащата, за да не става объркване.

В случая явно става въпрос за самия град Анталия, а не за цялата област Анталия,  в която влизат над 10 курорта. Ниските цени на билетите са извън сезона, тоест до края на март.

Резервирайте в идеалния център, примерно покрай мол Марк Анталия или в стария град, който е наблизо до пристанището и до забележителностите. Последно бях в Ayhan hotel, който си е екстра. Хем е близо до стария град, хем е на 6-7 Мин от трамвая, който прави връзка с летището, хем е и близо до автобусната  спирка на KL08. В едната посока този автобус ви отвежда до Лара, там са добри плажове (за около 45 Мин), а в обратната посока ви отвежда до Teleferik Tünektepe, тоест лифта Тюнек тепе, пак са около 45 Мин пътува дотам. Лифтът работи до 19 и 20 ч (според сезона), но след 18.00 не приемат повече качващи се.  Единия път се прецаках, исках да хвана залеза горе, но отидох в 17.55 и не ме пуснаха да се кача, та отидох следващия ден навреме. Отгоре е супер гледка, вижда се целия град, морето… на залез е супер. Ако сте за 3-4 дни, може екстра да си изкарате и без плажове.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 22:06 от diziler

# 577
  • В.Търново
Мислите ли, че ситуацията в Сирия ще повлияе по някакъв начин на Турция, тъй като Ердоган каза, че отваря границите си за сирийци. А все пак в Сирия уж ги освободиха бунтовници, но е всеизвестно, че това са бивши бойци на ИДИЛ, т.е. главорези. В момента има масови убийства в Сирия, но не се излъчва по официалните ТВ. Има ли някаква опасност в бъдеще предвид предстоящите ни почивки през лятото в Турция?

# 578
Не, разбира се. Както не е имало и в предишни години. От 14 години се води тази война. Няма общо с турските курорти. Не знам дали помните времената с бомбите на ПКК в турските курорти, от 2005 нататък, маршрутки гърмяха и в Кушадасъ, и в Мармарис, и в Анталия... бях  през 2006 в Мармарис пред Макдоналдс няколко дни преди да избухне бомба в маршрутка точно на същото място. Гърмяха и кошчетата в един период 2006-2010... Всичко това отмина. Регионът си е такъв, и в Турция, и в съседните Ирак и Сирия има бомбени атентати, тероризъм и т.н. Ще има и занапред. Аз съм на принципа "каквото има да става, ще става, независимо къде си". Резервирайте си спокойно и не ги мислете тези неща.

p.s. и лека поправка, не са "бивши бойци на ИДИЛ", а на Ал Кайда. Ако говорите за тези, които сега взеха властта. Те са от "Хаят тахрир аш-Шам", сравнително по-млада групировка, от 6 години някъде.. дъщерна на Ал Кайда Wink

# 579
  • София
Русалке едно, 2016 като беше пуча срещу Ердоган знаеш ли, че хората като се върнаха от Турция разбраха, че докато са били там е имало военно положение. Или да се притесняваме че на 300-400 км от Хургада и Шарм ел Шейх, Израел тропа оръжията. Който го е страх от мечки не ходи в Турция

# 580
Има ли вариант да помоля за идеите ви за отлични бюджетни комплекси в Анталия? Както и коя агенция или кои агенции да следя за добри цени? Прочетох някъде, че сега умишлено засилват нещата за ранни записвания, а после свалят.

# 581
  • София
Има ли вариант да помоля за идеите ви за отлични бюджетни комплекси в Анталия? Както и коя агенция или кои агенции да следя за добри цени? Прочетох някъде, че сега умишлено засилват нещата за ранни записвания, а после свалят.
Добре де, мислиш ли, че някой ще ти каже поне с 30% точност. Според теб няма ли значение в кой период ще си, какви приоритети имаш, с деца ли си, със какъв транспорт, плаж ли търсиш, аквапарк ли, манджа ли, поркане ли, ще се разхождаш ли или търсиш компактна територия. Какво ще рече бюджетни, моя бюджет е един, твоя друг, откъде да знаеме колко ти е бюджета. Въпрос ли не може да формулирате бе хора?

# 582
Не. Няма такъв вариант.  Но има вариант да ви  дадем безплатен съвет:  Анталия е за подходяща за луксозни, не за бюджетни почивки.  Някъде другаде по света разликата може да е по-размита.  Тук не - ако видите ниска цена, не купувайте - никак не се лъжете, че купувате същото нещо. Това е стар съвет, който ми беше даден преди много години от специалист.  И нещата не са се изменили.  Купуваш скъпо или спестяваш (пари и нерви). 

Предполагам, че същото важи и за пазари като Египет.

Но нещо друго ми прави впечатление - разглеждам хотели в други турски градове и първо ми излизат много върторжени отзиви от българи - отличен, перфектен, без забележки - всичко 5/5 и после почва истината - оценки лоша и много лоша 1/5 и то конкретни причини за лоша оценка.   Ето пример Kolin Hotel, Чанаккале.   

Не знам каква е причината, ще ми се да сме обективни - вече разбрах, че като пише на български "отличен" и "без забележки"  следва да се чете точно обратното. 

# 583
  • Берлин
Съгласна съм с Prinx. Коментирахме скоро с Мм този факт и стигнахме до 2 извода:1. А, ми само аз ли да съм прецакан
2. Ама какво ще си кажат хората /в смисъл,че в някаква дупка е била почивката/.
...
По повод един пост по-горе - потрисам се от хора, които с години се явяват в темата, никога не почиват на море в Турция,но компетентно се кахърят за настоящи, бивши и бъдещи проблеми там от всякакво естество.
...
И на въпроса за бюджетния хотел- дайте повече инфо кога,какво,колко, все си мисля,че може да се намери нещо приемливо.

# 584
  • Варна
Бюджетен хотел е мнооого обширно понятие, защото за всеки в с различно цифрово измерение. Определете си бюджет, период, вид транспорт и тогава искайте препоръки както и търсете като вземайки за максимално високия  бюджет си гарантирате най-голям шанс за доволна почивка. Харесате ли нещо над бюджета преценявате дали за вас си струва и бихте ли направили компромис.
Хубаво, с изисквания и евтино няма. Всяка услуга и качество се плаща.
Определете си изискванията, за да се намери подходящ хотел за вашия стил почивка.

Това с надуването на цените, което някъде някой е написал няма нищо общо с истината.
Да, някой хотел по някое време може да пусне други условия и да излезе с по-ниска цена, но това е единичен случай, а не правило. Правилото е скок на цените с времето както и стоп сейл за желани хотели и периоди.

Общи условия

Активация на акаунт