На море в Турция - тема 85

• 68 849
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря, бяхте ми много полезни, както винаги. Исках да направя сравнение , защото  не суче ходили отдавна до Кушадасъ, а сме с малко дете тази година и исках да преценя кое е по-добре според ситуацията като дестинация.
И пак не уточнихте от кой град в България ще пътувате?

При всички положения, не ви съветвам да се дундуркате с автобус, още повече с малко дете, но като не казвате откъде ще пътувате, няма как да ви дадем адекватни съвети. Ако сте в София или Варна, има варианти със самолет. (Че и от Пловдив и Бургас има за Нова година до Анталия).  А ако търсите по-късо разстояние ... Кушадасъ далеч не е най-късото има Айвалък и Акчай преди Кушадасъ (ако търсите Егейско крайбрежие), но всички тези курорти не са нещо особено.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 10:57 от diziler

# 601
Няма нужда да казвам. Със самолет не ми е опция. Ходила съм, не е моето нещо. С автобус ме устрой най-много за сега. Децата ми са три и вече сме ходили Алта наляво и надясно с тях, та мога да преценя как ще им понесе пътя.

# 602
Ами... вие си знаете. От Видин до Алания например, няма да ви е кратък пътя. От Хасково до Кушадасъ ще ви е доста по-кратък. Питаме ви, не защото ни интересува лична информация, а за да ви дадем най-адекватен съвет.
Казвате "не ми е опция със самолет", но не уточнявате дали това е заради висока цена или просто не живеете до град, в който има летище? Защото ако сте в София, Перник или региона...  най-евтиният и бърз начин да стигнете до Анталия е с Пегасу, миналата седмица имаше промоция и полетите бяха 25-30 евро на посока. Такава цена с автобус няма как да постигнете. А промоции има редовно.
Аз съм пътувал преди 10 години с автобус София-Анталия (после Кемер), беше над 20 часа. И след това разглобяване от дундуркане и неспане... "приятна почивка", 2 дни възстановяване. На връщане пак същото. Мерси. Със самолет е час и половина.
Та затова ви питаме, за да ви помогнем с логистиката, а не защото ни интересува конкретно в кой град живеете.
Ваша работа, хубави празници!

# 603
  • Варна, България
Здравейте Simple Smile Ще съм благодарна за насоки и препоръки

С 5 приятелки (45-50 годишни) без половинки и деца планираме почивка в Турция в началото на октомври 2025 г. Не сме ходили досега по курортите там.
Искаме да имаме време да се наприказваме, напочиваме Simple Smile Не желаем много да обикаляме по забележителности.
Моля за препоръки за хотели, като желанията ни са:

1) Пътуване с чартър от Варна
2) Ол инклузив (да не търсим всеки ден къде да хапваме). Не сме по пиенето, но все пак да има коктейлчета и вино.
3) Анимация за възрастни да се поразкършим и забавляваме
4) Да не е типичен детски хотел
6) Да не е отдалечен много от летището в Анталия - до 50-60 км

Бюджет не сме обсъждали още - не искаме мизерия, но и не търсим супер лукс, за да е по джоба на всяка от нас. Да е чисто и приятно с добро обслужване.

Ориентирали сме се към ТезТур като агенция с опит в почивките в Турция.
ПП. Имам горчив опит с изгорели пари в Алма тур преди 13-на години в един от Делфините...

Весели празници! Simple Smile

# 604
Може да буукнете директно в хотел и да си направите отделно застраховки и резервации за полетите.
С чартърите не вярвам някой да ви гарантира точни часове на пристигане и отпътуване.
Понякога се случва да пристигнете късно, а най-неприятното е да ви накарат да ставате в 4 сутринта за полета наобратно. Така губите почти 2 дена от почивката. Има много случаи в темата.
Ако прочетете мненията на Роже, който сам си организира почивките ще намерите много ценни съвети за това.

Другият риск, който поемате е да ви разхвърлят на различни места в комплекса, защото резервациите през агенция не ви гарантират конкретни номера на стаите, освен ако не е опция, която да е възможна при сключване на договора.

# 605
  • Beyond the Frontiers
За да сме коректни, никой не може да ви гарантира съседни стаи. И никой не потвърждава резервация с точни номера на стаи.
Та дали през агент, платформа или директно резервирате е все тая - гарантирано имате само тип стая, а не конкретен номер.

При пътуване никой не може да гарантира точни часове на тръгване/ пристигане. Без значение на авиокомпания, автобусна компания или личен транспорт.

# 606
Аз мисля, че за групата "девойки" /страхотна идея, браво/, по-важно е дали м. октомври ще има полети от Варна. По същата причина /местоживеене/ може да е по-трудно да се организират самостоятелно с Пегасус или друга лоу-кост или пък нормална авиокомпания. При всички случаи трябва да дойдат до София. А и да са в различни стаи, стига избраният хотел да не е с различни корпуси, не е фатално. Важен е купонът, нали -:)

# 607
Когато резервирах миналата година за Турция, се свързах с хотела с молба за две съседни стаи( с агенция беше резервацията). Изпълниха я, но направих ранна резервация.

# 608
  • Beyond the Frontiers
Когато резервирах миналата година за Турция, се свързах с хотела с молба за две съседни стаи( с агенция беше резервацията). Изпълниха я, но направих ранна резервация.
Разбира се, че всички се стремят да изпълнят подобни желания. Просто не винаги е възможно. И все пак трябва хотелът да е информиран.

Но не е гарантирано. Обикновено получаваш един изключително любезен отговор, как ще направят всичко възможно, но че все пак това зависи от наличностите.

Немците имат един точен израз: unverbindlicher Kundenwunsch или други думи желание на клиента, което не е обвързващо (гарантирано с договора).

# 609
Аз се свързах с хотела, с въпрос, дали могат да ми гарантират настаняването. Те потвърдиха, че ще имаме две съседни стаи и тогава направих резервацията. После отново се свързах с хотела( след като вече резервирах през агенцията) , за да дам инфо за резервацията.
За нас беше изключително важно, тъй като едната стая беше за дъщеря ни и държахме да сме в съседни стаи. Но с този хотел комуникацията беше на изключително високо ниво. После и на място винаги бяха на разположение( връзка с гостите).

# 610
За да сме коректни, никой не може да ви гарантира съседни стаи. И никой не потвърждава резервация с точни номера на стаи.
Та дали през агент, платформа или директно резервирате е все тая - гарантирано имате само тип стая, а не конкретен номер.

При пътуване никой не може да гарантира точни часове на тръгване/ пристигане. Без значение на авиокомпания, автобусна компания или личен транспорт.

Не е така, съжалявам, но не е така.

Тази година почивахме 12 дена в Турция съвсем самостоятелно, спахме в поне 5 хотела.
Резервации през Booking и комуникация през системата, заявка за две съседни стаи, с потвърждение от мястото за това, като на 2 от местата дори имахме избор на конкретна стая, конкретен етаж.
И това е много важна част от удобството в самата почивка, отношение и сигурност.

За пътуването имаш конкретни часове и закъсненията са в разумни граници, но АКО стане забавяне от 3 часа и нагоре, имаш обезщетение, което ти е гарантирано... докато при чартъра могат дори да ти сменят деня, което се е случвало, а няколко случая има на закъснения с повече от 6-7 часа... и там никой не те обезщетява с нищо, защото е чартър.

# 611
  • Beyond the Frontiers
Разбира се, че при закъснение има обезщетение. Без значение дали полетът е чартър или редовен. Правилата в ЕС са ясни и не правят разлика между авиокомпаниите.
Не знам от къде тръгват тези митове и легенди, че при чартърите няма обезщетения.
Както и при редовен полет засегнатият пътник следва да си потърси обезщетение от авиокомпанията. Даже вчера ми се похвали клиент, че си е взел пари от закъснял чартър за Тунис. Обезщетението покрива на 80% платеното от него за почивка...

И аз съжалявам ама за 25 години в сферата на туризма със сигурност имам доста по-голяма като обем и казуси комуникация с хотели в цял свят.
Вие сте получили точно любезните отговори, които получава всеки. И това не е било гарантирана услуга.

Както споменах, всеки хотел ще се постарае да изпълни подобна молба. Няма абсолютно никакво значение, къде е резервирал човек. Ако клиент/агент пише на хотела, резултата е един и същ.
И по-скоро е въпрос на добър мениджмънт в обекта за настаняване.

# 612
  • Пловдив
Здравейте! Някой дали може да ми даде информация какви са цените на такситата в Анталия, по-точно Белек? Дойдохме с дъщеря ми вчера, за първи път, до сега все сме ходили в Кушадасъ, на летището ни смениха автобуса и  не се видяхме с представителя на фирмата. Иска ни се да се поразходим, но идея си нямаме как да стигнем до центъра или където и да е.

# 613
  • София
Все си мислех, че през новата 2025година ще се размина само с един хотел и 1 почивка / в Етно Белек- края на април/ в Турция, заради високите цени на хотелите..... нооо предновогодишно не изтраях на ниските цени на един от двата откриващи се хотела във високия премиум сегмент в Анталия през 2025 и... букнах 8 нощувки за края на юни / да мине Курбан байрама/ в  Lusso Sorgun.... Да се надяваме, че ще успеят ако не март, то поне април да го открият...

# 614
Здравейте! Някой дали може да ми даде информация какви са цените на такситата в Анталия, по-точно Белек? Дойдохме с дъщеря ми вчера, за първи път, до сега все сме ходили в Кушадасъ, на летището ни смениха автобуса и  не се видяхме с представителя на фирмата. Иска ни се да се поразходим, но идея си нямаме как да стигнем до центъра или където и да е.
Не знам тарифата на такситата, ако не се поръчат от хотел. В хотела на рецепция може да попитате каква е таксата от него до центъра на Белек. В зависимост от разстоянието може да бъде 5 - 7 + евро в посока. Обикновено пред хотелите, извън официалния вход има таксита, може да се разходите до тях и да попитате след като имате инфо за цена от хотела/рецепция.

Общи условия

Активация на акаунт