Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 30 224
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Аз изслушах цялата поредица в Сторител и после ми беше трудно да чета каквото и да било, и близо година карах на подкасти, просто защото за мен много вдигна нивото. Всяка следваща му е по-хубава. Надявам се и тази да не разочарова.

# 601
  • До хладилника, който обичам
Ще го видя, имам Сторител. По принцип гледам да слушам в оригинал, когато мога, ама хубаво прочетена книга е винаги бонус.

# 602
Честита Коледа, момичета!

Паричката на Бъдни вечер отиде у дъщеря ми. Питката ми се получи много хубава - бухнала, шуплеста, мекичка... Купих я от едно малко Теско в последните минути на предколедната ни разходка. Мушнах ѝ през дъното паричка да се превърне в "питка с паричка" и така си спестих месене и разочарование от недобър домашен резултат, отделно че спечелих време за разходка.

Нищо не съм чела от Кен Фолет. В save for later си сложих The Pilares of the earth да ми напомня за по-нататък, че към момента имам насъбрани книги, а нещо малко чета в последно време.

# 603
Блу, идеално! Така най-обичам🤭Това слугуване на традиции никога не ми е било на сърце.

Аз нямам никакво време да чета или да седна нещо да гледам. За това слушам докато шетам или пътуваме за/от работа. Обаче тази книга излезе от печат преди месец и не ми се чака с години евентуално може би да я преведат и качат в Сторител. Аз слушам на бг само, на английски ми се губи концентрацията и много изпускам. За четенето е на обратно - имам повече концетрация на английски.

# 604
  • UK
Устоите на земята е прекрасна книга, не съм чела нищо друго на Кен Фолет, може би е време.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 19:59 от dejie

# 605
Да ви покажа как изгубих близо три часа днес, да нареждам сиамска котка на детето от китайски миниатюрен конструктор. Сестра му му го подари, но се оказа толкова дребен, че не може да го нареди сам. 290 части с такъв размер 🙈 Свят ми се зави, и добре, че имах дълги нокти да мога да ги хващам и нареждам, иначе сигурно с пинсета трябваше. Мъжът ми с големите пръсти никакъв шанс няма 😬

Малкото дете ходи да кара колело с баща си, видяхме се с приятели и дояждахме, с абсолютно нищо друго не мога да се похваля днес, много обичам такива мързеливи дни.

# 606
Похвално за търпението!

У нас нещо подобно. Дребната получи пикселатор. Оказа се,че има и 3D схеми - тя реди, аз с ютията лепих, баща ѝ сглобява самолет🤣Усещам как си вкарах автогол с тоя подарък.

# 607
  • UK
Ние изкарахме много лоу кий Коледа, ама си беше идеално. Аз бях на работа от понеделник до сряда, ужасно е, Алис не разбира къде съм и е много тъжна по цял ден, а вечер и сложено нощем не ме изпуска от поглед и почти не спя. Обърна ли се с гръб към нея в леглото и започва да реве. На Бъдни вечер бях на работа до три следобяд и реших предварително да не се занимавам с готвене. И аз спазвам постната традиция и обикновено правя боб и кисело зеле на фурна, но този път реших да не готвя. Взех една консерва веган чили, един пакет ориз за микровълновата, една опаковка лозови сарми от Теско, аз много си ги харесвам, от апетайзърите им са, не от консерва, хляб, не съм правила питка, варена царевица, защото ни е традиционна от много години, мандарини, банани и пуканки и ги докарах до девет. На Коледа реших да опаковам на Алис подаръците, за да я снимам как ги разопакова, уж нямаше да й купувам подаръци и щеше да е само колелото и една надуваема катерушка, но опаковах други нови неща, няколко дървени комплекта, книжки и тн, и тя се забавлява много да къса хартията. На Коледа решихме да се разходим насам натам с колата, Алис е болна и кашля и не спи през достатъчно през деня, но в колата спа три часа, и беше идеално. Аз много обичам да ме возят, даже не сложих “външни” дрехи, сутиен и тн, направо както си бях от вкъщи, много ми хареса. Вчера излязохме пак за малко, защото Алис е ужасно ревлива вкъщи и е много по лесно просто да излезем. Утре ще ни е долу горе последния ден, който можем да прекараме заедно като семейство, защото от тук нататък Кори ще работи всеки уикенд, а аз - цяла седмица, и ми е малко криво. Няма как иначе, за съжаление. Ще се виждаме вечер за малко и това е.

# 608
  • Leeds, UK
Ние вчера излизахме до един аутлет и после до една приятелка българка. Купихме си някои дребни нещица от аутлета. Аз лично си търсех долнища, защото смятам да подновя ходенето навън и нямах нищо за пред хора. Купих си за мен и за сина Омега 3 от Holland & Barrett, една силиконова шпатула с коледни мотиви на Pro cook, че бяха намалени следколедно,  2 броя долнища, молив за очи и спирала. Аз не знам дали ви се похвалих, че нали косата ми я изгориха със сешоар на Shark, след като ми направиха кичурите, обаче сега като се върна моята си фризьорка и доста успешно ми я пооправи, та не съм толкова зле и мога да продължа да си правя кичурите. Който си го може, си го може - много е добра! Много е депресиращо да нямаш хубава коса. Че то 90% от красотата е в косата. Някой от вас да е с руса коса и да е ползвал К18? Идеално е за възстановаване на съсипана коса, но е безбожно скъпо.

# 609
МГМ, добре е, че сте изкарали приятна Коледа и сте зарадвали Алис, радостта на децата като че ли основно прави празника да е хубав. За работата, така ще е сега, но и това ще мине. След някое време някой от вас ще намери работа на други часове, Алис ще тръгне на детегледачка или градина за повече време и ще имате повече време заедно. И ние сме имали много досадни години, в които работим толкова, че не се виждаме, и това мина. Съсредоточаваш се над времето заедно, да го прекарвате пълноценно и с малки стъпки напред.

Happy Bella, радвам се, че отново си щастлива с косата си. Аз съм с гъста и хубава коса, за която не полагам особени грижи, от хората, на които почти всичко отива съм за щастие, но няколко пъти,  когато са ме окепазявали фризьори така, че даже аз едва изглеждам човешки, ги помня с лошо. Децата скоро изкараха моя снимка на 17, на която съм с най-ужасната прическа на света, тип 'отмъщението на фризьора' и като се насмяха, попитаха предпазливо, ти ли поиска да изглеждаш така Simple Smile))) Не, не бях поискала, но от тогава се научих никога да не се стрижа преди важен ден (беше ми точно преди рождения ден и съм запечатана така на снимките).

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 19:39 от Бу

# 610
  • UK
Мен ужасно ме е страх да ходя на фризьор, последно бях за бала, значи преди 20 години. Откакто се помня съм с много дълга коса и изобщо не съм сменяла прическата, въпреки че от години я нося на висока опашка през цялото време, дори нощем. Много искам качествен балеаж но нямам £300 да дам ей така, а може и повече да е заради дължината. По време на бременността косата ми порастна поне 20 сантиметра и сега е абсурдно дълга, ако е пусната си сядам на нея без проблем, и трябва да се подстрижа спешно, но ми е малко криво да я отрежа, защото никога повече няма да е толкова дълга. Съвсем съм спряла да се грижа за себе си за съжаление и трябва да започна пак от някъде, че ме е срам да се погледна в огледалото.

# 611
МГМ, много хубава Коледа сте си изкарали. И ние решихме да сме сами и не сме се виждали с никого. Децата се радваха на подаръците си, разходихме сме по брега да ни одуха ледения вятър, днес скокнахме до един открит исторически музай наблизо и всеки си се сушка с неговите си неща. Аз утре съм на работа...

Ще се нагодите с Алис. Дай си време. Това е голяма промяна за всички ви. Да ти кажа това с грижата за себе си е масов проблем на майките, особено на тези, които нямат никаква помощ от никого. На мен и двата пъти ми отне по 5-6 години, за да се възстановя от всяка бременност и да намеря време за себе си.

Хепи, много се радвам за косата. И да ти кажа и оная прическа на снимката също ти отива много. Такава беше модата тогава.

Ох, аз май по празниците ще се занимавам със зъболекари. Стиснете едни палци за мен да не се налага да търся спешен кабинет, ако въобще са останали такива. За сега не ме боли, но усещам едно напрежение/изтръпване в костта под него.

# 612
  • Leeds, UK
На профилната във ФБ ли? Мерси. Аз и сега съм с такава.

# 613
На снимката, която вече не я виждам с къста коса.

# 614
Здравейте момичета, колко много сне изписани Heart
За Бъдни вечер винаги сме с постна трапеза (ние не сме месоядни така или иначе), квасената питка стана много добре,  пекох я в гленен съд за хляб. Обичайните сърби със стафиди, кедрови ядки, червени боровинки и ко, сушени чушки с боб и дребни неща до 7. Пекохме ленцер сладки за дядо Коледа, та цял ден в кухнята без особен брой ястия Grinning
Напоследък пека хляб, ако не всеки ден, през ден и класът се отплаща.
За нова година ще бъдем в къщи, със 6  годишният нямаме много алтернативи, за това ще се насладим на спокойствие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт