Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 742
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Много често промоциите не са от магазина, а от доставчика. И има логика доставчиците да си редуват кампаниите в различните магазини.

# 541
Промоциите са от и за сметка на доставчика.
Какво значи, че са картел? Всяка верига / магазин може да се договори с доставчик за ценообразуване и промоции. Не разбрах картелът в какво се изразява?

# 542
  • София
По отношение на цените не ви ли прави впечатление,че Била,Кауфланд,Т маркет правят промоции на едни и същи продукти ,но в различни седмици и на едни и същи"намалени "цени.Това най-вероятно е Картел.

Да, картел е. Но е картел на производителя, вносителя, дистрибутора. Предлагат си стоките за брошура с намаление, редуват веригите.

# 543
  • Пловдив
Кафето тепърва ще поскъпва, от 50 години не са виждали такава суша по плантациите, както тази година.

# 544
И шоколадите... Продължава ралито мощно...

# 545
  • Deutschland
По темата. Мъжът ми е купил кафе Jakobs на зърна за машината. Кафето киселее, блудкаво ми е. Връщаме се на Лаваца.

# 546
  • София
Преди 20 години и аз се мръщех на "киселата" арабика, друго си е горчивата робуста да те удари в петите.
Сега търся само арабика, ако ще от Лидъл да е.

# 547
И аз предпочитам горчиво пред кисело кафе, по-вкусно ми е и сякаш горчивината ме събужда повече. След като родих, все не ми оставаше време да чакам кафето да се свари и минах на нес кафе. От собствените марки нес кафе купувам само от Билла, на Лидл киселее и е доста блудкаво на вкус. От другите марки само Нескафе, останалите, което предлагат в местния магазин, са Якобс и Нова Бразилия. Абе, много кафе пия. Шоколадът няма да ме удари толкова по джоба, като го вдигнат, но кафето да.

# 548
онлайн има много прилични кафета на много прилични цени, извинявам се за спама.

# 549
Преди 20 години и аз се мръщех на "киселата" арабика, друго си е горчивата робуста да те удари в петите.
Сега търся само арабика, ако ще от Лидъл да е.

И аз пия само арабика, ама има немски киселяци, и италиански, които не са кисели. Въпрос на вкус и навик.

# 550
  • Plovdiv
Аз съм засичала и едни и същи продукти по едно и също време да са на промоция в различни вериги. Последно, мисля че беше олио в Лидл и Метро

# 551
  • Сф
Не съм кафеджийка, но харесвам Чибо. Не знам защо последния път купих Спетема. Няма такава гадост... Предполагам и въпрос на вкус ,ама..не става за мен.

# 552
Пия и аз нес кафе, фен съм обаче на Давидоф. Следя, когато е на промоция в Метро. Иначе в Кауфланд гони двайсетачка, за 100 грама. Стандартно един буркан ми стига за около месец.

# 553
Спетемата е много зле. Подведох се по промо опаковката капсули 2+1, едва изпихме две от кутиите. Кортадото още залежава. Не бих повторила.

# 554
Аз пък не харесах Лаваца. Синята е меко казано отвратителна, лилавата по-бива, но не бих я препоръчала. Харесаха ми тройката Милано, Наполи и Рома, но са само малки опаковки по 250 грама и май ги няма в България. Същата работа и е Чибо - Black & White серията е ужас и половина, с пеликана биваше горе-долу, но ми беше лекичка. За съжаление любимите ми кафета са ужасно скъпи и си търся алтернативи на по-изгодна цена.

Общи условия

Активация на акаунт