Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 42

• 52 365
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
^^^ а ползвате ли овлажняваща и/или глоу база за грим?
Ползвам корейска козметика - тонер, серум, хидратиращ крем и слънцезащита преди него.
Дублирайте си слоевете със тонер, или дори 4-5 слоя тонер и 2 слоя серум! Това е най-лесният начин да се повиши нивото на хидратация! Обичам и ползвам корейска козметика от години!
Препоръчвам да се иска тестер от по-скъпи продукти - това дали някоя друга е доволна не ви дава гараниция, че същият продукт ще се разбере с вашата бяла грижа/сънскрийн!

И аз си имам нов ФДТ (много харесвам матовия продукт на този бранд за лятото):

# 196
^^^ а ползвате ли овлажняваща и/или глоу база за грим?
Ползвам корейска козметика - тонер, серум, хидратиращ крем и слънцезащита преди него.
Дублирайте си слоевете със тонер, или дори 4-5 слоя тонер и 2 слоя серум! Това е най-лесният начин да се повиши нивото на хидратация! Обичам и ползвам корейска козметика от години!
Препоръчвам да се иска тестер от по-скъпи продукти - това дали някоя друга е доволна не ви дава гараниция, че същият продукт ще се разбере с вашата бяла грижа/сънскрийн!

И аз си имам нов ФДТ (много харесвам матовия продукт на този бранд за лятото):

Чудя се дали да не взема база за грим. Обаче не знам става ли за нанасяне над слънцезащитата. Последно взех такава на Пурито и сякаш малко суха ми идва.

# 197
Това се опитвам да ви обясня Simple Smile Има водно базирани основи, има силиконово базирани основи, има 3 основни типа слънцезащити - без да имаме детайлите за всичко тях не може да се прогнозира дали ще си паснат идеално. Аз по принцип предпочитам да си докарам кожата до прилични състояние със бяла козметика, а след това слънцезащитата и цветната ги ползвам само с декоративна цел и цел протекция. Разбира се, че има и по-богати хибридни бази и слънцезащитни продукти, които могат да заменят крема или емулсията, но да се чакат чудеса от тях е малко несериозно. Та ако ФДТ или слъцезащитата изведнъж поради студа и сухият зимен въздух ви идват сухи първо обърнете внимание на бялата си козметика, а след това можете да "подобрите" малко консистенцията им чрез смесване с олио или глоу база или с друг по сочен ФДТ за да постигнете ефекта, който търсите.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 15:15 от Agent Provocateur

# 198
Да допълня агента- под капка олио имам предвид капка масло за лице- напоследък ползвам двуфазната ‘есенция’ на Sinsei- есенция в кавички, защото си е олио (lifting dual essence), но всякакво олио за лице е Ок за целта. Или много глоуи слънцезащита- също върши работа.
Шисейдото, което препоръчах, наистина е мноооооого лъскаво. Това, което нося напоследък вместо него е lifting ФДТна на бранда- по-озаптен вариант, доста добра покривност, но доста глоуи. 1 помпичка за цяло лице и врат са напълно достатъчни, нанасям с хубава бъфинг четка. Като казах четка- желая нова такава. Коя е любимата ви за нанасяне?

# 199
Да допълня агента- под капка олио имам предвид капка масло за лице- напоследък ползвам двуфазната ‘есенция’ на Sinsei- есенция в кавички, защото си е олио (lifting dual essence), но всякакво олио за лице е Ок за целта. Или много глоуи слънцезащита- също върши работа.
Шисейдото, което препоръчах, наистина е мноооооого лъскаво. Това, което нося напоследък вместо него е lifting ФДТна на бранда- по-озаптен вариант, доста добра покривност, но доста глоуи. 1 помпичка за цяло лице и врат са напълно достатъчни, нанасям с хубава бъфинг четка. Като казах четка- желая нова такава. Коя е любимата ви за нанасяне?
Поръчах глоу базата на Диор. Нямаше  негативни отзиви, но все пак не означава, че ще работи при мен. Четох, че се чака 15 минути след слънцезащитата за нанасяне.

# 200
Като казах четка- желая нова такава. Коя е любимата ви за нанасяне?
Grinning
Срамно е да си го призная, но насред колекцията си от четки последните 2 год ползвам основно ББ! Отдавам го на промяната в тургора на кожата, което означава, че за адекватен резултат с четка при мен се иска повече време и зор! Дори когато нанасям с четка довършвам с ББ!
Не мога да бъда полезна, но с удоволствие ще прегледам любимите четки на съфорумките!

PS И освен бюти блендъра друго забелязвам с напредването на възрастта - почвам да предпочитам изключително "тънки и редки" формули на ФДТ! Много рядко ми се случва вече да посегна към стиковете, към пудрите или мусовете или към "гъстите" течни ФДТ. Да, изключения има, но те повече потвърждават правилото!

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 17:12 от Agent Provocateur

# 201
Станаха ми две любимите четки за фдт
https://makeup.bg/product/577308/
И
https://makeup.bg/product/822670/

# 202
За мен незаменимя е тази на Никс. 20 е май. Стефи ми я показа и си я използвам основно нея, въпреки, че имам поне 20 други. Обичам и блендери. На Фрея използвам сега шоколадовия, страхотен е.

# 203
Аз също ползвам повече ББ, обаче съм във фаза на четки. Нямала си врана рана, събрала съм всякакви бюджетни, японски на отвратителни цени, Агент, преди години тази фаза я играхме и двете ако помниш, имам какво ли не. Но сърцето желае нещо ново и невиждано. Гримът ми е доста скучен напоследък, поне четките да ми дават удоволствие от процеса, ще е супер.

# 204
  • Somewhere beyond the moon and stars
Здравейте, дали някой е ползвал този или подобен тип фондьотен, който се адаптира към цвета на кожата? Ще се радвам за мнения и препоръки на алтернативен, продаващ се в магазините
https://merodacosmetics.eu/products/changing-foundation

Аз дойдох да попитам за същото; все пак го поръчах, защото много ме заинтригува и ще споделя впечатления. Очаквам ниска покривност и непълно покритие на несъвършенствата (аз имам белези и розацея на места), но да видим.

# 205
Аз съм ползвала подобен бюджетен продукт. Бяха го похвалили в темата за покупките.
Много добре стои, напълно естествено, изравни тена, даже ми даде малко цвят, а, бе всичко беше супер, докато не получих някаква непоносимост към него - има някакво растение в съставките, от което всъщност се получава адаптивният пигмент, който явно не се понася добре от моята кожа.

# 206
Тези продукти си покриват доста добре, но свойствата им са като на ВВ крем, не засъхват напълно като фдт. Пигмента е в микросферички и при размазване те се пукат, а цвета става видим. Ползвала съм такъв полски оцветен крем още преди повече от 10 години и още тогава си беше хубав. Колкото до адаптирането... не мога да кажа, че това е така, просто ги правят в по-универсален цвят, който да пасва на повечето кожи. На мен лично ми беше леко тъмен и леко по-оранжев.

# 207
Тези продукти си покриват доста добре, но свойствата им са като на ВВ крем, не засъхват напълно като фдт. Пигмента е в микросферички и при размазване те се пукат, а цвета става видим. Ползвала съм такъв полски оцветен крем още преди повече от 10 години и още тогава си беше хубав. Колкото до адаптирането... не мога да кажа, че това е така, просто ги правят в по-универсален цвят, който да пасва на повечето кожи. На мен лично ми беше леко тъмен и леко по-оранжев.
На мен лично ми е странно как един продукт ще се ползва за кожи с различни подтонове...

# 208
Ами не става за всички, за по-универсалните само.

# 209
  • Somewhere beyond the moon and stars
Благодаря на всички за полезните отговори! Hug

DiaMia,
Права си, в описанието има посочени видове тон на кожата, на които ще пасне.
Аз се успокоявам, че с всичките им скандинавски модели трябва да е приемливо за бледи хора като мен. Ще очаквам “хидратиран” завършек, което за моята по-зряла кожа  е даже препоръчително. По принцип се старая да ползвам продукти с минимално количество силикони, а тук са доста, дано да ми понесе добре.

Общи условия

Активация на акаунт