Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 42

• 50 734
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
Светулка, освен база/ФДТ и къшън, каква е грижата отдолу? Лятото може и да тежи в жегите. Въпреки сухата ми кожа, лятото пазя грижата за нощно време, през деня е само серум и слънцезащита.

# 721
  • софия
Благодаря, че се включихте, дами!
И така, ФДТ е този:

Харесвам го, вече ми е N та, опаковка. А най- вече намерих цвят-22. Голяма част от корейските фдт са в издание 21и 23.Както и да е...
Nia, не знам за подлежащата грижа. Бих обвинила някои сънскрийни, но се получава и без тях. А кремът не е мазен, обикновено е с антипигментационно действие.
Може би базата е по-мазна-иначе  любима Cheongidan double radiant base.
Може би просто е  от изпотяване...

# 722
И къшъна покажи.
Иначе според мен фдт си е достатъчен и сам. Ако къшъна е на същата марка и този, който успях да открия, за мен той също си е за самостоятелно ползване.

# 723
  • София
Защо не пробваш само с фдт или само с къшан?

Аз лично винаги фиксирам и с пудра и/ или спрей.

# 724
Кремът за анти пигментацията с киселина ли е? Давай да го видим. Иначе този ФДТ е чудесен и не мисля, че е от него. Поне при мен не става на петна

# 725
Азара, а как разбираш даден продукт на каква основа е? Има ли някакъв трик или гледаш всички съставки?

Светулка, при мен става на петна, ако съм сложила някакъв серум отдолу. Все едно не попива в кожата ФДТ-на, а се събира на отделни места, странно стои, даже не знам как да го опиша.

# 726
Аз си гледам съставките. При тези, които са на водна основа, водата е поставена на първо място.

# 727
+ 1 за състава

Или просто ги търся в нета еди си кой продукт на каква основа е.

Преди грим само си измивам лицето, нанасям тонер (от известно време не ползвам тонери, ползвам хидролат или разтвор на пантенол) и след това - слънцезащита и базата за грим.
Не слагам други неща. Ако вечер ще се гримирам слагам хидратиращ крем вместо СПФ.
Така най-добре ми действа.

# 728
  • софия
Ползвам понякога къшъна самостоятелно, но не е с достатъчно покритие за мен. Пускам тази снимка, с лошо качество, в която рутината, е 3 стъпки.

Нийка, не вярвам да е от крема. Няма друга киселина освен аскорбинова, но назад в състава. А между другото съотношението цена/състав при него е категорично в полза на състава Blush

Ще проверя състава на базата от марката и ще я сравня с тази, която ползвам.
За пиреден път благодаря, толкова насоки ми дадохте.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 12:50 от swetulka

# 729
Не съм виждала и чувала някой да ползва два покривни продукта на едно ползване. По-скоро едното е за лек, ежедневен грим - както е бб крем или сс крем, в случая при теб е къшън с леко покритие.  Пък фдт за повече покритие, за по-тежък и издръжлив грим. Мое мнение, де.
Изглежда ми много тежко.
Дори и сами по себе си по отделно да са леки и ефирни формулите.
Аз така правя - бб крем за ежедневие или нещо с леко покритие, което да изравни и да прикрие леки несъвършенства, тъмни кръгове. Фдт слагам като правя цял грим - покривен е и издръжлив. Рядко слагам през деня освен ако нямам повод.

# 730
  • В полите на Пирин планина
И аз веднага си помислих същото като Азара. За по-видими несъвършенства слагам и коректор при нужда.

# 731
Някой има ли представа защо изчезна фон дьо тена на Лореал Infaillible 32H Matte. Имам акне и пигментации и буквално не мога без него, накупих си един куп други от които ми лъщи лицето и не покриват така добре отчаяна съм. Поръчах го от амазон с идеята докато заредят, но явно няма да го зареждат и ще си го поръчван от там Cry

# 732
Някой има ли представа защо изчезна фон дьо тена на Лореал Infaillible 32H Matte. Имам акне и пигментации и буквално не мога без него, накупих си един куп други от които ми лъщи лицето и не покриват така добре отчаяна съм. Поръчах го от амазон с идеята докато заредят, но явно няма да го зареждат и ще си го поръчван от там Cry
С какво се опитваш да го смениш?
И аз преди го харесвах, но ти препоръчвам този като заместител:

Страхотна покривност и трайност, по-добра от Лореал. Иначе от дрогерийните до матиращия ефект се доближават добре фдт с витамин Ц на Мейбълин и Photo focus на Wet n Wild. От втория съм пробвала Matt и Dewy вариантите, добри са и доста дълго време ги използвах, определено са икономични.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 15:54 от Хелия

# 733
Светулка, аз пък бас ловя, че е баш от витамин C-то на жега и слънце. Дай метод на изключването за няколко дни, виж кое прецаква нещата. И изпери четки/гъби преди експерименти.

# 734
Не съм виждала и чувала някой да ползва два покривни продукта на едно ползване.
Случвало се е. Покривността на един продукт лесно се манипулира.

НОВАТА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт