Съмнение за поглъщане на пилешка кост

• 1 019
  • 8
  •   1
Отговори
Вчера вечерта при консумация на пилешка супа усетих одраскване на гърлото, което и днес ме дразни там дето е одрано. Съмнявам се, че може да е малка кост или нещо друго. Не се е заклещвало в гърлото, а вероятно си е продължило надолу по храносмилателната система. Също така отвреме навреме имам дискомфорт долу вляво на корема, но се усеща леко.

Четох, че pH на стомаха е достатъчно силно, за да разгради евентуално кост или да я омекоти, за да се изкара от организма.

Има ли място за притеснение, че може да стане някакво усложнение, като заклещване или перфорация? Не съм ходил на лекар.

Тук във форума видях случай от 2012 година публикация и нищо друго. Чували ли сте за случай на погълната пилешка кост и какъв е бил развоя..

Пилешката супа я закупих от заведение в което готвят храна за вкъщи.

Благодаря предварително за отговорите и приятна вечер!

# 1
  • на брега на морето
Яж няколко дни картофено пюре, само пюре. Когато малките деца глътнат монета или дребен предмет им се дава картофено пюре - то обгръща предмета и го прави по-безопасен. Може и да си направиш рентгенова снимка.

# 2
Ти си създадна да ядеш месо, кости, кожи и да хвърчат перушини.
Няма никаква опасност за нищо от костица от супа.

Но имаш редица механизми в устата си да не е толкова лесно да глътнеш голям твърд предмет. По-скоро имаш участък с афта или възпаление, който те е заболял и ти си приела, че те е одрала кост.
Пръскай си ТантумВерде

На рентген не се вижда пилешка кост. Може да се види монета или камионче, защото не пропуска рентгеновите лъчи.

# 3
  • на брега на морето
Не знам защо си представих дълга, тънка и остра кост.Satisfied

# 4

Но имаш редица механизми в устата си да не е толкова лесно да глътнеш голям твърд предмет. По-скоро имаш участък с афта или възпаление, който те е заболял и ти си приела, че те е одрала кост.
Пръскай си ТантумВерде

На рентген не се вижда пилешка кост. Може да се види монета или камионче, защото не пропуска рентгеновите лъчи.

Това с гърлото не ме притеснява, а и то мина за 2 дни. Със сигурност ме надра нещо от пилешката супа. Ако е било кост ще е малка и се надявах в стомаха да се разгради..

Проблема е, че ми се появи постоянна лека болка и дискомфорт долу ляво на корема дето се пада дебелото черво.
Пих дуспаталин ако не отмине от него ще се ходи на лекар.

# 5
Ама то няма никакъв начи, НИКАКЪВ кост да стигне до дебелото черво!

НИКАКАКЪВ!

Какво ще е това дето ще мине без проблем през тънките черва /дебели колкото кутрето ти/ и ще направи нещо на дебелото ти черво /което е с диаметър, колкото киткта ти/?

# 6

Пръскай си ТантумВерде

Това с гърлото не ме притеснява, а и то мина за 2 дни. Със сигурност ме надра нещо от пилешката супа. Ако е било кост ще е малка и се надявах в стомаха да се разгради..

Проблема е, че ми се появи постоянна лека болка и дискомфорт долу ляво на корема дето се пада дебелото черво.
Пих дуспаталин ако не отмине от него ще се ходи на лекар.

ох... спри да филмираш.

# 7
Автора ако не е UJASA пък ей ме на!

# 8
Веднаж дадох на съседката която има някакво куче от агресивните породи кокал от пилешка кълка, беше останал. Тя ми каза че е забранено да му се дават кокали от пиле понеже разранявали. От друго можело. Нормално е жената да се притеснява, и аз съм изпадала в паника от рибена кост, която ми създаде много проблеми и до ден днешен помня паниката в която изпаднах след като започнах да кървя. Обаче нещата не са чак толкова страшни , те някои гълтат цели наркотици и ги пренасят през граница, така че няма страшно. Ако усещането за дискомфорт продължава може да те видят на видеозон или рентген, в краен случай с ендоскоп се вади чуждо тяло .

Общи условия

Активация на акаунт