Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 411
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Жабче, мерси. Тези по история, ако не ме лъже паметта, за нас излизаха на сайта на 18-то училище. Но в момента секцията им е празна. В сайта на РУО организацията е като в цялото РУО... И аз нищо не мога да намеря там.

# 556
Врабче, те още не са пуснали биологията, която е другата седмица. От времето, когато моето ходеше и на история си спомням, че това им беше почти последната олимпиада.
До 11 часа на кафе, после да видят какво е дошло от колективната поръчка от някой сайт и станало 16:00. Трябва да се оправят и да си ходят. Нямат спешна работа.

# 557
Рони, мерси и на теб! Значи хич няма да се хабя да търся, къде са, преди 18-19.02.

# 558
  • София
Преди малко изпратих и моя младеж на олимпиада, като до сега нямам спомен да сме били следобяд от 14ч Stuck Out Tongue Winking Eye

Бих искала да попитам Вашите деца събират ли се по някакви интереси след училище със съученици? Аз скоро установих, че те нямат активно общуване, само чатове …не ходят на кино, не се събират често, нямат мероприятия от училището извън учебния процес. В потрес съм от тая младеж Anguished Аз че съм основно хоум офис и ми става мъчно за колегите и отивам да се видим, а те …направо се чудя…

# 559
  • ВАРНА
Знам, че момчетата от класа на дъщеря ми се събират да играят футбол. Дъщеря ми излиза с приятелки, които не са от класа й. За съжаление, след смъртта на баща й, на дъщеря ми й се наложи много бързо да порасне. Изключително много внимавах през изминалите шест години и започвам да се страхувам, че някъде сгреших. При детето ми има една зрялост, която изобщо не е типична за почти 15 годишен тийн и тази зрялост я блокира във взаимоотношенията й на моменти.
Аз съм хоум офис вече осма година, като смених първата фирма с настоящата преди две години. Благородно завиждам на колегите ми в София, които се виждат в офиса един-два пъти на седмица. Наваксвам със социалните контакти през уикендите аз Simple Smile

# 560
Моите деца се виждат с приятели.Според мен другата тенденция е налице, връщането в офис халетата.

# 561
  • Немция
Моят син също почти вече не се събира с приятели от класа, дигитализацията води до личностно осакатяване. Rage
Тази тенденция я намирам за ужасна за младите хора, направо ми иде понякога да дръпна шалтера на тока и интернета. Grin
Синът ми не е от много общителните, самодостатъчен си е(добре, че има и брат, с който хубаво си общуват).
Радвам се на всяка инициатива от училището, защото е добре за тяхната социализация.

Може и да шокирам някой тук, но по екскурзии от по няколко дни с класа им телефоните са им забранени(и в основното, и в следващото училище). Ако има проблем, комуникацията е през учителя. Имат няколко дни на разположение без телефони, без интернет - само помежду си очи в очи.
Трябваше да свикнем първоначално с мисълта, после се оказа, че е било супер за децата. Тотално откъсване от дигиталния свят, от родителите.

От 16 години нагоре не знам как ще е с телефоните при пътувания. Предполагам, че ще е с някакво ограничение, може би не пълно.
През март ще имат пътуване с част от класа (френската и латинската група) и ще видим как ще е, не сме получили указанията.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 19:00 от Бибит

# 562

Бих искала да попитам Вашите деца събират ли се по някакви интереси след училище със съученици? Аз скоро установих, че те нямат активно общуване, само чатове …не ходят на кино, не се събират често, нямат мероприятия от училището извън учебния процес. В потрес съм от тая младеж Anguished Аз че съм основно хоум офис и ми става мъчно за колегите и отивам да се видим, а те …направо се чудя…
Моето все ми обяснява, че родителите мечтаели за такива деца , пък аз не му вярвам Wink
Нон стоп са някъде след училище ако имат време.
Ако часовете се от по-късно те се събират преди училище. Ходят в парка, ритат футбол, влачат се с момичетата в МОЛа, ходят на фитнес, играят карти.
Ако може да не се прибира ще е най-добре.
В петък разрешаваме да е навън до 22 часа. Ходят на турнир с карти.
Почнаха и купоните, за такъв с преспиване още не сме се навили. Ходя та ги разкарвам в 1-2 посред нощ.

# 563
  • София
Ходи на фитнес, обикаля града с приятели, кара тротинетка и колело, понякога бих искала да си поседява и в къщи, барем се самозалъгвам, че нещо учи 🥹

# 564
Моята е много социална, изгради приятелства с деца от различни класове, поддържа и приятелства с деца от старото училище, та всеки петък след училище, събота и неделя е някъде. Има компания от момчета и момичета, които постоянно си организират нещо. Събират се да играят настолни игри у някого или в едно офлайн кафе, мотат се по главната и в книжарниците, ходят на кино, че даже и на театър се самоорганизират. През седмицата е по-трудна организацията с излизанията, защото три дни от седмицата е от 07.30 до 15,00 или до 16.00 в училище заради допълнителните часове физическо или школи и докато се прибере и става 17.00, а и част от компанията са на смени и трябва да се улучи точния месец за излизане през седмицата, но през останалото време наваксват.

# 565
  • Някъде там...
И моите са с предимно дигитално общуване, за жалост. Случва се да остават след часовете в училище и да си говорят, в двора или в лавката (има диванчета и масички). Самоорганизират си кънки на лед, кино, разходки и хапване, но рядко. Надявам се, че като се постопли, ще са по-активни. Но основното общуване е онлайн, включително в групичка на глас решават заедно задачи по математика и информатика. Понякога с часове си говорят вечер.
Класният им организира извънкласни занимания иначе.

# 566
  • Немция
Логично- този, който е по-социален, търси повече реални човешки взаимоотношения. Който е по-интровертен, повече е застрашен от зависимост от дигиталното пространство.

Но е факт, съвременните технологии вредят на нормалното човешко общуване, води неусетно до асоциалност.

# 567
Като общуват онлайн, това пак е социализация и пак си е общуване. Необщуващите не общуват и онлайн. При нас социалният живот извън учебно време е повече онлайн, но вече взеха и да излизат от време на време, като се поопознаха.

# 568
  • Немция
Общуване е, да, но непълноценно. Замества обичайното човешко общуване един срещу друг, лице в лице.
Нещо от типа - Има те, но всъщност те няма.

# 569
Според мен в днешната действителност няма значение начинът на общуването . По нашите представи , за да е пълноценно трябва да е задължително на живо. Днешното поколение е различно, на него не му пука дали общува на живо, дори предпочита онлайн и се чувства добре така.
Аз нямам претенции как общуват, стига да поддържат някаква комуникация. На нас ни се иска децата ни да имат нашето детство, но времето е различно и няма как да е така. Ние също сме различни. Просто трябва да приемем новото дигитално поколение 😁
За протокола: живеем в малък град. Децата ми играят ежедневно навън и в същото време комуникират и много онлайн. Това е тяхното време и техния живот. Ако не са достатъчно социални, все в един момент ще започнат да комуникират 😃

Общи условия

Активация на акаунт