Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 472
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • Немция
При набора май ще имат повече права да ползват телефона в междучасието в горния курс(11-13 клас). Не съм абсолютно сигурна, ще се разбере.
Той сега носи телефон в себе си, но по принцип нямат право да го ползват.
Винаги се намира някой, който да прескочи забраната, изкушение е, но се случва при засечка с учител да им се взема телефона и в края на учебния ден отиват при секретарката, където са предадени телефоните.
Затова и се въздържат, и избягват да ги ползват.

# 391
А днес някой успя ли да се пребори за билети на Stray kids? Имам чувството, че беше войната на световете. Моята си издейства да я освободя последните два часа, за да висне на опашка, но имаше 27000 преди нея и естествено, остана без билети. Искаха да отидат 3 момичета и един възрастен и това много усложни ситуацията с 4 билета наведнъж.
Има ли някакви трикове за закупуване на билети за толкова желани концерти? До сега все сме успявали на купим билети, макар и не най-добрите, но все пак някакви. Такава истерия не бях срещала!

# 392
  • ВАРНА
Bibibon, аз имам опит с купуване на билети за друга кпоп банда, Black Pink, през 2023 за концерта им на Stade de France v Paris. Първият ми опит беше в момента, в който отключиха предварителната продажба. От 11ч до 14ч правих опити и все неуспешни. Заграбвах два билета, но в момента, в който се стигаше до плащане, изписваше, че билетите вече не са налични. По-късно през деня направих пореден опит и този път беше успешен. Два месеца по-късно купих още два билета без никакви проблеми. Страшна истерия е покрай билетите за концертите на кпоп групите. Не се отказвай и прави опити всеки ден. Все ще се получи Simple Smile За кой град се опитваш да купиш билети?

А по темата за телефоните - ние, родителите, трябва да си научим децата на хигиена на използване на телефона. Стига сме възлагали всичко на училището. Мон са направили такава каша в бг образователна система, че употребата на телефони в междучасията е най-малкият проблем.

# 393
Прасунчо, за Париж се пробваме. И за Мадрид сме съгласни, въпреки, че юли ще умрем от жега там. Щерката каза, че за Лондон шансовете са zero. Пуснаха още една дата.
Много благодаря за напътствията, няма да се отказваме!

# 394
  • ВАРНА
Прасунчо, за Париж се пробваме. И за Мадрид сме съгласни, въпреки, че юли ще умрем от жега там. Щерката каза, че за Лондон шансовете са zero. Пуснаха още една дата.
Много благодаря за напътствията, няма да се отказваме!

za Paris нали тук следиш - https://www.stadefrance.com/en/ticket/stray-kids-2
Можеш да си направиш акаунт и да се запишеш да получиш известие когато има налични билети. Сега се сетих, че така разбрах, че има пуснати билети когато се наложи два месеца по-късно да взема още два билета.
Стискам палци и чакам да се похвалиш с успешна покупка Simple Smile

# 395
  • Немция
Въобще не съм вътре в нещата с кпоп бандите. С две момчета съм, интересите им са съвсем други.

Прасунчо, родителите, да
...вече е кауза пердута с телефоните, особено пък в тяхната училищна среда, в тяхната компания. На 15-16 вече е друга възрастова група, родителското влияние оказва само частичен ефект, затова и е добре да има общ ред за всички ученици, които прекарват поне половин ден извън къщи, в училището.

# 396
  • ВАРНА
Въобще не съм вътре в нещата с кпоп бандите. С две момчета съм, интересите им са съвсем други.

Прасунчо, родителите, да
...вече е кауза пердута с телефоните, особено пък в тяхната училищна среда, в тяхната компания. На 15-16 вече е друга възрастова група, родителското влияние оказва само частичен ефект, затова и е добре да има общ ред за всички ученици, които прекарват поне половин ден извън къщи, в училището.

Родителското влияние над младежи на по 15-16 години изобщо не е фактор. Но има едни 7-8 години преди това (обикновено първият телефон се получава в първи-втори клас), когато това е трябвало да се случи. Общи ред и правила, спуснати от училището, за употреба на лична вещ - ами, стоп, мерси.

# 397
  • Немция
Прасунчо, и пак стигаме до момента, че само част от родителите се ангажират/ли да контролират ползването на телефони, компютри.
В училището ограниченията са за всички, а не да е въпрос на лична преценка.

# 398
Отварям вечната тема за коледните подаръци. Моля, дайте предложения за подаръци за младежи на тази възраст! Момичетата са лесни. Приемам идеи както за по-бюджетни за размяна в класа, така и за по-сериозни подаръци за приятели. Искам да помисля по-рано за това, защото девойката оставя всичко за последния момент и настава лек ужас.

# 399
Отварям вечната тема за коледните подаръци. Моля, дайте предложения за подаръци за младежи на тази възраст! Момичетата са лесни. Приемам идеи както за по-бюджетни за размяна в класа, така и за по-сериозни подаръци за приятели. Искам да помисля по-рано за това, защото девойката оставя всичко за последния момент и настава лек ужас.

Нещо в духа на Коледа - преспапие, някаква украса, коледни лампички, чорапи, ръкавици, шапка ( не коледни). Миналата година ни се падна момче за размяна на подаръци и му купихме шапка с козирка, защото той това си пожела, остана много доволен.

# 400
Нещо в духа на Коледа - преспапие, някаква украса, коледни лампички, чорапи, ръкавици, шапка ( не коледни). Миналата година ни се падна момче за размяна на подаръци и му купихме шапка с козирка, защото той това си пожела, остана много доволен.

Деси, много ти благодаря! Хах, направо ми отвори очите! Преспапие (тип "снежна топка", нали?) и лампички или украса - това са отлични идеи. Винаги са приятни и дават настроение. Освен това не са обвързани с марки и стилове в по-голямата си част. Досега не ми беше хрумвало. Е, не е сигурно, че ще се приеме с ентусиазъм, но си е идея. Nature SnowmanChristmas Tree

# 401
  • ВАРНА
За размяна в клас сме подготвяли или коледна играчка, или кутия пълна с един цвят предмети (шоколадчета, коледни чорапи, коледна играчка - всичко в зелената гама, примерно).

# 402

Деси, много ти благодаря! Хах, направо ми отвори очите! Преспапие (тип "снежна топка", нали?) и лампички или украса - това са отлични идеи. Винаги са приятни и дават настроение. Освен това не са обвързани с марки и стилове в по-голямата си част. Досега не ми беше хрумвало. Е, не е сигурно, че ще се приеме с ентусиазъм, но си е идея. Nature SnowmanChristmas Tree

Радвам се, че бях полезна! Да, тип "снежна топка" e преспапието. Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus Тук важни са идеята и жеста, не демонстрацията на финансови възможности. Според мен всяко дете било то момче или момиче, ще оцени полученото. Понякога се радваме и на най-малките неща!

# 403
Миналата година беше лесно с коледния подарък в класа, защото се взе нещо малко, брандирано с любимия филм на човека и се получи добре.
На мен пък ми е сложно с момичешките подаръци. И близки деца имаме, вече в начална тийн възраст, и направо не знам...

# 404
  • ВАРНА
За момичета сме купували козметични комплекти от the body shop, funko pop фигурки, лего серията с цветята, бижута. Сребърни гривнички са жънали успех. А възможно най-лесното е ако момичето има гривна на Nomination или Pandora - елемент или талисман.

Общи условия

Активация на акаунт