Пране на дънки в пералня

• 1 580
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, понже отдаван не съм си купувал дънки. Поради недостиг   на панталони с моят размер в последните 8-9 месеца, реших да си закупя  5-6 чифта дънки от LC Waikiki. Искам да попитам  няколко неща. Колко тежат дънките, понеже пералнята ми има специална програма за джинси, понеже искам да пускам поне 3 чифта дънки заедно. Програмата пише, че е до 4 кг. Също така искам да попитам, реално този символ, какво означава - забранена е центрофугата  или е забранено сушенето  само с центрофуга в пералнята? В интернет има и двете значения и се чудя, кое реално е вярното, защото гледам, че доста дрехи имат, този символ, било то тениски, блузи, гащи и т.н.               Забравих да спомена, че пералнята ми има и програ за финно прагне- около 45 минути на 40 градуса, докато програмата за джински е 40 градуса и 1 час и 30 минути, разхода на вода  и ток го дава почти еднакъв. Не знам, каква е разликата между двете програми, освен че при финно е 1,5 кг, докато при джинсите е 4 кг.

# 1
Ти не си ли същия, който киснеше гащите от Уайкики в леген, вместо да ги переш в пералня, и накрая реши да ги пускаш едно по едно в пералнята? 
Не се занимавай с глупости, а си сложи дънките в пералнята и стартирай коя да е програма до 40 градуса.

Ето ти един линк, да научиш знаците - https://shevikroika.com/simvolite-varhu-etiketite-za-drehi/

Отделно иди на лекар за ОКР-то...

# 2
Същият 😁
Пускай си дънките в пералнята на нормална програма. Какво фино има в тях?
Няма никакъв смисъл да пускаш всяка дреха отделно. Пълни си пералнята според цвета и кг и не се занимавай с щуротии.
Познавам само един човек, който си тегли дрехите с електронен кантар и мери праха по формула, според кг. Ама тя си е с пълноправно ОКР на тема чистене. Та натам си...

# 3
  • Велики Преслав
Същият 😁
Пускай си дънките в пералнята на нормална програма. Какво фино има в тях?
Няма никакъв смисъл да пускаш всяка дреха отделно. Пълни си пералнята според цвета и кг и не се занимавай с щуротии.
Познавам само един човек, който си тегли дрехите с електронен кантар и мери праха по формула, според кг. Ама тя си е с пълноправно ОКР на тема чистене. Та натам си...

То и във форума в темата за прахове има една потребителка, дето си тегли прането, ама чак пък с ОКР, не вярвам да е. По-скоро вманиачена прецизност. Мен лично даже и през акъла ми не минава подобна процедура, да си тегля прането.

# 4
Аз съм си теглила дрехите понякога, но на аналогово кантарче, не пак на електронно. На някои дънки на етикетчетата гледам, че пише 30 градуса, на други 40 съобразявам се, обаче гледам да е дълга програма. Кратка програма за дънки, не ми се струва хигиенично.

# 5
За две секунди в гугъл научих, че мъжки джинси тежат около 1,5 - 2 кг.
Авторе, ако сега се учиш да живееш самостоятелно и да переш - ползвай програмите за това, което е в името им. Фино пране означава тънки леки дрехи от фина материя, която лесно се поврежда - например копринен шал или риза, сатенена нощница на някое гадже, тениска с гумирани картинки и надписи, разни бродерии, мъниста и т.н.

# 6
Горкият, няма да посмее да попита повече.

# 7
Дънките не са дантелени гащи, че да ги переш на програма за деликатни тъкани. Естествено, че можеш да ги изпереш заедно всички, че и с още дрехи даже. Знакът обозначава да не се ползва сушилня, аз лично не се съобразявам с него. Колко време имате свободни, че да анализирате в детайли пране на дънки. 😱

# 8
Здравейте, понже отдаван не съм си купувал дънки. Поради недостиг   на панталони с моят размер в последните 8-9 месеца, реших да си закупя  5-6 чифта дънки от LC Waikiki. Искам да попитам  няколко неща. Колко тежат дънките, понеже пералнята ми има специална програма за джинси, понеже искам да пускам поне 3 чифта дънки заедно. Програмата пише, че е до 4 кг. Също така искам да попитам, реално този символ, какво означава - забранена е центрофугата  или е забранено сушенето  само с центрофуга в пералнята? В интернет има и двете значения и се чудя, кое реално е вярното, защото гледам, че доста дрехи имат, този символ, било то тениски, блузи, гащи и т.н.               Забравих да спомена, че пералнята ми има и програ за финно прагне- около 45 минути на 40 градуса, докато програмата за джински е 40 градуса и 1 час и 30 минути, разхода на вода  и ток го дава почти еднакъв. Не знам, каква е разликата между двете програми, освен че при финно е 1,5 кг, докато при джинсите е 4 кг.
Аз лично пера дънкови неща и на 30С и на 40С пускам си и центрофуги, а зимата в сушилнята. Нямам тераса, сушилката е малка и избягвам заради влага зимно време да държа големи дрехи на сушилката. Терасата ми е затворена, прозорците на ножица докато работи сушилнитя. Лятото не ме бърка прозорците са винаги отворени. Вие както прецените. Вероятно има значение кое и как, но после гладя всички дрехи, без чорапи само. На 100% и после прибирам.

# 9
За две секунди в гугъл научих, че мъжки джинси тежат около 1,5 - 2 кг.
Авторе, ако сега се учиш да живееш самостоятелно и да переш - ползвай програмите за това, което е в името им. Фино пране означава тънки леки дрехи от фина материя, която лесно се поврежда - например копринен шал или риза, сатенена нощница на някое гадже, тениска с гумирани картинки и надписи, разни бродерии, мъниста и т.н.
Тези фините дрехи ги слагам в торби за пералня за да не ги съсипя, както и сутиени в други торби. Но не меря. Гледам да не я препълвам за да се изперат дрехите хубаво, а и да не тежи на пералнята. Лично аз имам проблем с Новата си пералня, която е Бош. Там препълниш ли, не желае да центрофуги рано. Старата горене беше супер. Ама до където изкара. Ядосвах се на новата, вече не ми пука, ако иска и сега да се чупи, а някои и година. Новите стоки са уж по прецизни, но много трябва да се съобразяваш с тях.

Общи условия

Активация на акаунт