ЧААТАЙ УЛУСОЙ-Пълен джентълмен/Tam bir centilmen🧿Сънят на Ешреф/Eşref Rüya🧿Творчество,партньори-19

• 16 444
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
EbruŞahin стана актриса, докато тя можеше да бъде певица.
Гласът й надминава всички настоящи певици #TamBirCentilmen👏🏻

https://x.com/diziveefilmler/status/1839293528087867526

# 361
Ревю на истински джентълмен: очарователно, емоционално, клиширано

https://www.leisurebyte.com/a-true-gentleman-review/

В този турски романтично-драматичен филм на Netflix жиголо с чар, който може да обезоръжи всеки около себе си, открива, че дава емоционална удовлетвореност на богатите и самотни жени, които използват услугите му.  Въпреки това, когато Сайгън се влюбва в невинната Нехир, той започва да мисли за собствените си физически и емоционални нужди, които са останали неудовлетворени сред блясъка и блясъка на работата му.  За съжаление преследването на неговите страсти има своите последствия, които водят до разпадането на деликатно изградения му живот.
Актьорът Чаатай Улусой, който преди това ни удиви в "Kubra", без съмнение е харизматичен изпълнител.  Играейки богоизбран човек с разрушителна жилка, той беше запомнящ се и въздействащ.
 В "Tam Bir Centilmen", груб драматичен филм за жиголо, който се влюбва, Улусой се чувства като у дома си.  Неговата харизма работи усилено и около него има мистерия, от която филмът отчаяно зависи.  Това работи в негова полза, тъй като филмът обсъжда темите за любовта и самотата, разкривайки пращяща химия, която ви кара да копнеете да го виждате повече.
Като оставим настрана химията между Чаатай Улусой и Ебру Шахин, има нещо в главния герой Сайгън, което ви привлича към него.  Той е уверен и любезен отвън, но зад очите му има скрита болка, която остава с вас. Той постоянно е в конфликт между това  какво иска и какво заслужава.  Актьорът извежда тези противоречиви чувства добре, като същевременно обсъжда трудностите и рисковете, които идват с професията на Сайгън и Кадо.  Така филмът някак си оставя впечатление в крайна сметка, въпреки предвидимостта и клишираните сюжетни точки.
Връзката на Сайгън с Нехир и Серап формира по-голямата част от времето на изпълнение, докато той опознава себе си повече чрез тези предизвикателства.  Филмът е изследване на него като личност и е фокусиран единствено върху пътуването на Сайгън.  Тук има и сюжет тип Б около Кадо, който се занимава със самотата и рисковете на тяхната професия и трябва да кажа, че независимо от чара на Улусой, понякога филмът се чувства навсякъде.  Може да получите камшичен удар от филма, опитвайки се да преминете от едно нещо към друго, без наистина да видите нищо от това.  Проблемът също така е, че Сайгън е единственият герой, който е правилно оформен, докато другите са повече начин той да стигне до окончателната си форма.
При почти 2 часа филмът изглежда твърде дълъг и понякога криволичещ.  Мисля, че по-строгият сценарий и по-бързото темпо биха допринесли за по-добро и по-емоционално гледане, от което филмът понякога губи, защото се усеща така навсякъде.  Има някаква клиширана драма, която човек може да разбере от една миля разстояние, а женските герои нямат никакви слоеве, нито им се случва много.  И Серап, и Нехир са толкова пресилени герои, че не можете да не ги съжалявате, че са толкова еднотонни.
Въпреки това, както споменах по-рано, това е шоуто на Чаатай Улусой и той е изключително добър в него.  Това е по-мрачна и по-съблазнителна история за разлика от романтичните комедии, с които сме свикнали, и се опитва да покаже емоциите му с повече нюанси.  За съжаление, въпреки всичко, той попада в клишираните истории, които сме гледали милиони пъти и не е запомнящ се.  Хареса ми обаче музиката на филма и тя го отличава от другите за мен.
"Tam Bir Centilmen"  работи за това колко невероятно чувствен, уязвим и очарователен е Чаатай Улусой.  Той е звездата във филм, който след известно време ще ви изнерви, поради предсказуемостта си, но поне се опитва да внесе по-сложни и зрели емоции на масата, оставяйки ни да мислим за няколко неща, макар и бегло.

С някои неща в това ревю съм съгласна, с други- не, но това после, като започнем да коментираме.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 18:04 от NeZ_9

# 362
Нези, аз донякъде съм съгласна с написаното в статията, но и до някъде не.
Споменава се за по-бързо развитие, но според мен именно в това е очарованието... Да ни покажат колко е дълг пътя, до човека, в който се превърна Сайгън. Паденията, дъното, загубата... и един лъч мъничка надежда и съвест, която да го изведе от този порочен свят, който той истински ненавижда, а не знае как да напусне. Дори до момента на срещата му с Нехир той не е и предполагал, че ще напусне.
Филма не е романтичен от където и да го погледнеш, той е една тежка психологическа драма.
И да си кажа честно не очаквах такава химия между Чачо и Ебру, но те ме опровергаха.
Ох, мога още хвалебствия да пиша за тяхната игра, но аз съм си пристрастна и мнението ми сигурно не е чак толкова обективно.

ПП. Забравих да напиша, че филма много ми хареса.

# 363
О,Цвети , ти вече го изгледа ли?
Точно това имах предвид днес, когато написах,че нищо не е такова, каквото изглежда.
Аз също не съм съгласна с някои неща, но ще изчакам и другите да го гледат, за да не издам нещо.
Иначе за химията между Чаатай и Ебру си напълно права! Много ми хареса как стоят един до друг, как си партнират, личи си,че Ебру е опитна актриса и отлично умее да показва емоциите си.
Единствено, и това е нещо, с което съм съгласна в това ревю, е, че :
"женските герои нямат никакви слоеве, нито им се случва много"
И по-специално Нехир. Можеше още малко да развият нейния образ.
Но ,това не е толкова съществено и не се отразява по никакъв начин на цялостното усещане от филма.
А Чаатай, отново изнесе  майсторски актьорски спектакъл!

# 364
Много хубави, беее!

Навсякъде из интернет се коментира за хубавия глас на Ебру.
Какво ще кажете? Те не бяха ли писали специално песен за филма?

# 365
Първо, да кажа, че съм впечатлена от пеенето на Ебру!
Има страхотен глас!
За песните, не знам дали са специални.
Може би последната, но ще проверя.
А това е песента, която Нехир изпя  на Сайгън при първата им среща.

Ето и текста :
Скъпо сърце
Как е животът в тези градини?
Летиш ли с тези цветни пеперуди?
Има ли реки?
Реки текат под нас
сърцето ми, липсваш ми.
Търся сърцето ти.
Имам новини
Всички са красиви
Тогава всичко се случи така, както искахте.
О, само ако можех да видя красивото ти усмихнато лице
сърцето ми, липсваш ми.
 Търся сърцето ти

А после и Сайгън се опита да  я пее. Wink

# 366
Нищо не чета, нищо не чета.
Само текста на песента.
Нямам никакво търпение. Телевизора още не е свободен, семейството гладно. Ще трябва да търпя

# 367
Гери, спокойно! Не сме издали нищо съществено.
Приятно гледане ти желая!
Не помня колко беше голяма дъщеря ти, но все пак...сложи я да спи преди това.
Grinning
Eдин колаж, който много ми хареса

# 368
Нези, на 10 е. Те днешните деца могат много да ни изненадат, но определено тя ще си легне. И баща ѝ ще сложа да спи. Да не ми коментира.

# 369
Нези, на 10 е. Те днешните деца могат много да ни изненадат, но определено тя ще си легне. И баща ѝ ще сложа да спи. Да не ми коментира.
Подкрепям!  И за двете, особено за бащата! Joy

# 370
Аз изгледах половината.
Идвам само да ви кажа, че Чачо и Ебру са много сладка двойка....прекрасни са!
Много си отиват и играта им е много приятна за гледане.

И тук го има с оригинални рус. суб.
https://turkrutv.net/dzhentlmen/

# 371
Снимка от сета на "Tam Bir Centilmen"
Чаатай, Ебру и екипът.
 Искам да ви кажа, че #TamBirCentilmen е тренд в  Турция на 1-во място!

Жаки, приятно гледане и на  теб!

# 372
Нези, то за сега само ние с теб сме го изгледали.
За това да кажа само за песента, която Ебру/Нехир пя на рождения ден и с която са озвучили надписите на края. Тя е писана и композирана специално за Ебру и филма Джентълмен. Това се говореше още когато снимаха филма...
И наистина тази песен бе много чакана от феновете на Ебру, разбира се "най-много" от мен. Не ни разочароваха песента е прекрасна.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 22:44 от cvetansk

# 373
Тази песен е страхотна, Цвети!
Много ми хареса!
Но аз нещо не мога да я намеря.
Иначе, според текста предположих,че тя е тази, която е писана специално за филма.
Ако ти можеш да я намериш, сложи я тук, да я чуем пак.

# 374
И още една

И тези красота не мога да подмина

В момента я има само в туитър като откъс.
Надявам се, че Нетфликс ще ни я отделят в клип както се полага.

https://x.com/i/status/1839346365488640048

Общи условия

Активация на акаунт