Стягане в сърцето и бременност

• 632
  • 10
  •   1
Отговори
Искам да попитам дали е опасно стягането в сърцето при падане на температурите за самата бременност? Проблемът е от години, но сега се притеснявам да не стане нещо с кръвообращението. Става въпрос за усещане за свиване и по-силни удари в сърцето и посиняване на ноктите. Става при смяна на температурата с по-ниска.

# 1
Само лекар може да ви отговори. Консултирайте се с кардиолог.

# 2
Бях при личната. На нервна почва било. Като ми били сини ноктите - да съм се обличала повече и това беше.

# 3
Не при личната, преглед от кардиолог ви трябва.
Успех! Дано всичко е наред!

# 4
Чудя се дали не невролог? Преди време ми бяха казали вегетативна дистония за същото. И че нищо не може да се направи, но не е и опасно. Сега ме интересува може ли да повлияе кръвоснабдяването на плода?

# 5
Не. Първо кардиолог, който да изключи сърдечен проблем. След това невролог.

# 6
Чудя се дали не невролог? Преди време ми бяха казали вегетативна дистония за същото. И че нищо не може да се направи, но не е и опасно. Сега ме интересува може ли да повлияе кръвоснабдяването на плода?

Кардиолог, задължително!!!
Имайте предвид, че състоянието на сърцето и кръвоносните съдове има решаващо значение не само за бременността, но и при раждането. Ако има някакъв проблем, трябва да се установи и да се вземат мерки навреме.
Не слушайте личната, намерете си добър кардиолог и задължително да се направят изследвания на сърцето.

# 7
На 30.9 така или иначе ще ходя на няколко специалисти. Въпросът е, че си мисля дали могат да се получат тромби от такива промени в кръвообращението. Според лекарите е безобидно. В 5и месец съм.

# 8
Идете веднага на кардиолог, той ще ви отговори.
На 30-ти си посетете другите специлисти.

# 9
Ще има и кардиолог тогава. Подобно нещо ми се случва всяка година при преход към по-ниски температури. Някога бях търсила причината. Просто сега е от по-рано и става по-лесно. Съмнявате ли се за нещо, или?

# 10
Не, не съм специалист, но симптомите около този орган не трябва да се пренебрегват.

Когато отидох за болки от плексит (и то даже в дясната част на тялото), първото нещо, което направиха е преглед на сърцето и ЕКГ.
Когато имах проблем с пулса, въпреки че е симптом и на заболяване на щитовидната, с което съм диагностицирана, т.е. е ясно, че вероятно е от него, пак еднокринологът ме насочи и към кардиолог.

Не рабирам какво го мислите толкова, прегледът не боли, не е страшно. Направете го, за да сте спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт