🎓Deha/Гений🎓с Арас Булут Ийнемли🎓тема 1

• 29 011
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
💥 #ArasBulutIynemli ,'#ГенииТой направи препратка към героя Мете, когото изигра в телевизионния сериал „ #ÖyleBirGeçerZamanKi “.

📌Aras Bulut İynemli му благодари за направените редакции по отношение на телевизионния сериал, в който участва. 

📌„Има време, когато времето наистина минава...“

# 541
Aras Bulut İynemli беше номиниран за категорията „Най-добър актьор на годината“ на 10-ите награди Golden 61.
Можете да гласувате като кликнете върху връзката.✨💞
https://www.altin61odulleri.org/oy-ver#google_vignette

Нашата двойка EsDev беше номинирана на 10-ите награди Golden 61 .
Можете да участвате и да гласувате от връзката по-долу 💖
https://www.altin61odulleri.org/oy-ver#google_vignette

# 542
Арас е номиниран и за филмов актьор, а Гений е номиниран за телевизионен сериал.

https://www.altin61odulleri.org/oy-ver

# 543
Седмичният рейтинг

# 544
От сторито на Арас

Станал и тръгнал...

# 545
Наградите Golden 61, организирани от студенти,
се готвят да открият своите победители за 10-ти път.

Може да се гласува само веднъж.

Номинация за най-добър телевизионен сериал на годината
Deha
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXrNeRvOs0D_fXVsYTAJ1E … 7oDsjThQ/viewform

Номиниран за най-добър актьор на годината
Aras Bulut İynemli
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKuCuqU931oG5hqkrHJ-vD … wOQrjBFQ/viewform

Номиниран за най-добър филмов актьор на годината
Aras Bulut İynemli
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJCsxRwiuYNRnu79ECscO_ … CyHJnSzA/viewform

Номинирана за най-добра актриса на годината
Ahsen Eroğlu
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfK5KxqLkAa7sRB3L_Hcjg3 … MF6Bvh0w/viewform

Номинирана за най-добра комедийна актриса на годината
Ahsen Eroğlu
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_4T0f7FhKWeG_mcI2mAvZ … FhulBn7Q/viewform

Номинация за най-добра двойка в телевизионен сериал на годината
Esme – Devran (Deha)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgRvGfB_kaivyH4qpnzfFy … hB93v5TA/viewform

# 546
Деха: Този сериал, чието име е без значение и чийто сюжет и цел са неясни
Езги Ердем
05 ноември 2024 г

Това беше работа, която чаках за гений. Честно казано, телевизионните сериали с мъжки плакати не ме харесват много, чудя се: „Иска ми се да бяхте поставили жена там, какво е това?“ казва човекът. Задушава хората. Ето защо все още не гледам много плаката на Деха, въпреки че харесвам и тримата мъже актьори. Но когато харесах тези трима актьори един по един и името на сериала беше Деха, реших да го гледам. Пропуснах да гледам както Aras Bulut İynemli, така и Taner Ölmez. Свикнал съм да гледам Uğur Polat всяка неделя на Judgment. Името на сериала е Deha. Така че трябва да ни предложи нещо различно, нали? Трябва да гледаме фантастика, в която интелигентността прави шоу.

Започнах да гледам Деха, очаквайки това. Но пред нас се появи нова яма. Девран не се различава много от Ямач. Дори кварталите им са еднакви. И двамата влязоха в различен свят с убийството на брат си (той беше по-големият брат на Ямач). Той организира хитри (!) мафиотски операции, докато слуша Yamaç rock. От време на време щеше да почувства, че губи ума си. Девран, от друга страна, изчислява математическата вероятност дори докато бие човек. Той също има кризи по различни причини. В икономическите теории съществува принцип ceteris paribus. С други думи, теориите започват с "всички други условия да са постоянни". Девран вероятно бие хора в бойните сцени, вдъхновени от Шерлок, но не знае дали „всички други условия“ са постоянни. Например, докато правите това, което сте намислили, друг мъж може да дойде отвън и да започне бой. Човекът не е същество с точна математика, той може да реагира различно на вашия ход. В това отношение бойните сцени не са за вярване. Друг проблем е, че виждаме гения на математически гениален герой да бие хора, да играе на купони и да пере пари.

Скрит текст:
Така че както целта, така и предметът на Deha са неясни. След първия епизод "Добре, Девран ще отмъсти за брат си." казахме ние. В следващия епизод той разкри самоличността на героя си и изпрати фалшиви пари под името си на мафията, чиито пари бяха изпрани. Не изглеждаше много умно. Тогава Девран се превърна в играчка в ръцете на баща си. Тогава изведнъж темата ни стана: Ще изглежда ли Девран като баща си? Отмъщавахме, нали? Какъв е смисълът все пак? Доброто и злото, правилното и грешното са избор на хората. След като спрях да гледам епизода, те също направиха Девран убиец. Хората могат да направят някои грешки, въпреки че не искат или въпреки че са добри хора. Това не им пречи да използват следващите си избори в полза на злото и погрешното, живот, който не е незаконен, и да запазят статуса си на избор да бъдат добри и праведни хора. Но изглежда, че сценарият се опитва да превърне сериала в мафиотски сериал възможно най-скоро. „Ще напишем нов Çukur, не очаквайте нещо различно от нас“, сякаш се казва в сценария на Deha. След определен момент Çukur се превърна в сериал, който възхвалява мафията, вместо да разказва за семейството на мафията. Ямач беше станал мафиот. Ако Девран ще се окаже мафиот, какво направи с гения? Първо, няма нужда да си гений в нещо, не е гениално някой с интелигентност да тръгне по този път без никакво полицейско или юридическо съдействие. Очевидно е, че цялото му семейство също може да пострада. Много е разбираемо, че той прави тези неща за брат си, но във втория епизод не е разбираемо, че изпраща пари на мафията под собственото си име и буквално представя цялото си семейство на мафията. обясних ли Вие поставяте под въпрос интелигентността на героя, докато гледате като публика.

Друг неубедителен въпрос е опасението, че героят прилича на баща си. Най-простото заключение е, че ако сте човек, който не би пожертвал брат си на мафията за ваша собствена изгода, вие така или иначе не сте този човек. Характерът ти е различен, душата ти е друга. Това не е наследствено събитие. Не е за вярване някой с докторска степен да има тези опасения. Дори и да е наследил гени от баща си (интелигентността също се предава чрез Х-хромозомата), неговият генофонд не е същият като този на баща му. Защото той също носи гените на майка си и с участието на гените на майка си, той има различен генофонд в тялото си от този на баща си (Един наш приятел също писа за това миналата седмица, но исках да ви напомня. Знам , тази информация може да е голям шок за такъв сериал, написан с такава изключителна мъжественост). Поне Девран щеше да помисли за това. Но сериалът ни кара да се чудим дали ще изглежда като баща си. аз не.

Честно казано, има проблем с химията между героите в темата за бащата и сина, върху която се базира сериалът. Да, химията между баща и син не беше много добра. Мисля, че причината за това е самият сценарий. Героите са структурирани по такъв начин, че не се чудя каква форма ще придобие връзката на Девран с Александър. Искендер е човек, който представи сина си, който беше още дете, на мафията с фалшиви пари в ръка, само за собствена изгода. Момчето дори не знаеше къде отива, защо отива и че това, което има, са фалшиви пари. Няма ли да е предателство към брат му, ако Девран развие някаква връзка с такъв мъж? Като връзка между баща и син, връзката между Сесур и Искендер изглежда по-конфликтна и интересна.

Да поговорим за Искендер... Обичам да гледам Uğur Polat. Придава страхотен характер. Но проблемът с настройките на героите съществува и при Александър. Александър не е много дълбок герой в настоящата картина. Понякога лошите се пишат като дълбоки, но Александър не е такъв. Човек, който живее с измама, който не обича никого освен себе си и който може да изгори всеки за тази кауза. Ако питаш за Айсел, не става ясно какви са отношенията му с нея. Да, между него и Айсел има страст и похот, а Айсел храни егото му от правилните места. За целта му трябва и Айсел. Не знам дали това е любовта и обичта между тях едновременно. Дали тази връзка ще бъде толкова страстна, ако Айсел започне да го критикува от правилните точки? Причината да пиша това е, че Айсел все още лудо ревнува Гюлче. Така че, въпреки цялата страст и похот, има нещо, което не е в тази връзка. Между другото, страстта е нещо, което е в любовта и не е лошо. Въпреки това, докато гледам, имам чувството, че има проблем с начина, по който това се обяснява в сериала и че има женомразска страна в това.

Например, Имре каза нещо много хубаво, като например „Не мислете, че всеки, който носи минипола, е ескорт“. „Добро момиче, добре го каза“, казах аз, докато гледах. Въпреки това, самият сериал изобразява жени с мини поли и крещящи жени като перачки на пари, жени, които са уверени, смели и не виждат нищо лошо в това да имат връзки с мъже, които са женени/обичани. Самият сериал сякаш казва, че има нещо незаконно в жените, които се обличат толкова пищно и че могат да правят това и онова. От друга страна, сериалът отново разказва, че жените, чиято женственост е потисната и които отразяват това в облеклото си и начина, по който живеят връзките си и които изкарват хляба си по честен начин, са скучни и безстрастни жени, които са или ще бъдат изоставени. Тази класификация съществува в серията. Не е ли този подтекст несправедлив към всички женски образи в сериала от самото начало? И всички тези неща са от мъжка гледна точка. Не разбирам как сценаристката на сериала, жена, ни излага на толкова много мъжки очи. Есме, Имре, Айсел и Гюлче всъщност са жени, които живеят и действат според собствената си природа, живот и гледна точка. Есме израства под суровия натиск на баща си и има следи от този натиск в нейния характер, облекло и движения. Имре не е била притискана от баща си, тя е израснала свободна в това отношение и е избирала изборите си както иска, не заради мъж, а защото е имала тази свобода. Искендер използва чара и женствеността на Имре като оръжие, което всъщност е ужасно мъжко око. Това мъжко око ни кодира като зрители срещу Есме и Имре. Имре е привлекателна, тя е неустоима и т.н. – шепне ни Александър, а причината да го каже е, че я вижда като дъщерята на Айсел.

Обичам обаче и двата женски образа. Не ни кодирайте като мъже. Все още не вярвам в героя Девран. Не ме интересува коя жена ще обича Девран и коя ще напусне и не ми харесва да ми казват от тази мъжка гледна точка, че трябва да се чудя за това. Например, докато гледам сериала, си мисля, че от историите на Есме или Имре също може да се направи сериал. Ако имаше сериал, който ни разказва за освобождаването на Есме от оковите, наложени й от насилието на баща й и натиска на майка й, щях да го гледам с любопитство. Бях много щастлив, че той отиде на училище в този епизод. Въпреки че не можахме да видим какво прави там, надявам се, че ще се върне в училище. Мечтаех за една Есме, която учи право и става адвокат. Представях си го как действа като адвокат на жертва на черната мафия и разкрива мафиотска мрежа. Мислех, че ще бъде много вълнуващ сериал. Мечтаех за сериал, в който гледах как Имре иска да изгради различен живот за себе си, докато е в мрежа за измами за пране на пари и разкрива мрежата, в която е била. Имре също живее с мафиотския чук на главата си. Например, ако Имре искаше да се отърве от заплахата на хора като Кроу. И дори тогава си мечтая за друг по-атрактивен сериал с тези два женски образа. Например, ако адвокатът на Имре беше Есме, идеалистична жена адвокат. О, какъв страхотен сериал би бил това, нали? Да, епизодът беше толкова скучен, че написах друга серия в главата си. Женските герои в сериала са привлекателни, но подходът на сериала към жените е проблематичен. Освен това се говори, че сценаристът е склонен да убива женски герои, гледайки предишните си творби. Да се ​​надяваме, че сценаристът не се сеща да избие тези женски образи в сериала, в който и без това има дефицит на женски образи.

Говорихме за Александър, да се върнем към него. Александър все още е човек, който преследва прости игри. Такъв човек можеше да бъде един от шефовете в света, в който е бил толкова дълго, можеше вече да създаде истински бизнес с толкова много пари, дори и да беше само за параван. Но това изисква работа и Александър изглежда обича да изневерява. Те нямат мисли като „Да започнем истински бизнес, да направим това, да бъдем шефовете на този свят“. Той все още управлява бизнеса си с хитрост. Александър може да е такъв герой. Така че може би все пак са искали да напишат такъв Александър. Но това кара героя да няма достатъчно дълбочина, за да го превърне в злодея, който обичате да гледате. Uğur Bey играе страхотно. Проблемът е в изграждането на персонажа и точно сега се очаква да усетим вълнението от взаимодействието на баща и син с Александър, който е просто зъл и няма нищо лошо да погуби дори децата си. В това състояние е невъзможно да се разбере на какъв човек се страхува да стане Девран. Всички те имаха късмет, че мъжът беше извън живота им. Например, какво да очаквам от този герой? Има и въпроса какво да очакваме от героите по отношение на Девран. Това, което сценарият казва да чакаме това, също не е вълнуващо. Тъй като конфронтациите вече са направени, сега Девран се опитва да се спаси.

С изключение на няколко гледни точки, базирани на основни инстинкти, озаглавени „Желанията на мъжете“, не можем да видим истински емоции в Александър, различни от чистото зло и склонността да използва собствените си деца. Например, каква е мотивацията на Александър? Защо преследва децата си, които се издържат с години, въпреки че ги е изоставил? Защо този ентусиазъм да въвлече Девран в злото? Той е този, който представи Боран на мафията. Толкова ли е прост човек, че да се оправдае с двете думи на Айсел? Защо е извършвал само измами и пране на пари толкова много години, а не е изградил по-сигурен живот за себе си? Каква полза ще му донесе, ако поведе Джейлан по своя собствен път (сценарий, сякаш той върви по този път)? На тези въпроси няма отговори. Защото Александър е просто лош. Той няма вътрешен свят. Има ли други измерения на твоя характер? В момента не знаем. Тъй като случаят е такъв, дори и да възникне връзка с Девран, това не е привлекателна опция в момента, а има и факта, че Искендер има кръвта на Боран по ръцете си.  

Не получавам усещането за баща и син в битките и битките му с Девран. Много е приятно да гледаш играта на Угур Полат. Но възможно ли е хармонията между злата обстановка и обстановката на бащинската връзка да не е постигната във фикцията на героя? Или всъщност този човек е такъв човек. Той е човек, който няма да изпитва бащински чувства към никого. Тогава нашата тема не е баща и синове. Може би различна битка на доброто и злото? Не знам, мисля. Но някак си сюжетът се развива по неприятен начин и сцените с баща и син също не са приятни. Например, как са се оженили мъж като Искендер и честна жена като Гюлче? Каква е връзката на Искендер с Гюлче и децата й, когато той е у дома? Точно сега изглежда, че героят е написан само за да бъде зъл. Той не създава впечатление, че е съпруг на Гюлче и баща на децата ѝ. Може би това е истинският проблем. Но мисля, че трябва да се напишат по-дълбоки сцени, освен сцените на измамника, който постоянно се смее на Угур Полат. Към Александър могат да се добавят различни бележки. Разбира се, аз не съм сценарист на сериала, но да кажем, че пиша неща, които ще ме направят по-щастлив като публика в този сериал.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 13:40 от cvetansk

# 547
Гледам сериала с мишката, така да се каже, но усещанията ми са точно същите, като на автора на този текст.
Жаки, ако си спомняш вчера коментирахме доста от нещата, които сега четем тук. Wink

# 548
ГЕНИЙ, ЕПИЗОД 7 С БГ ПРЕВОД /ПРЕВОД И СУБТИТРИ: NERON ANGELOV/

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2024/11/7-neron-angelov-nov_5.html

# 549
Цвети, благодаря за статията и за превода!
Прочетох я, абсолютно на същото мнение съм!
Нези, наистина, имам чувството, че са ни подслушвали, защото ние вчера си го говорехме,
а статията пише, че е от днес.
Има нещо сбъркано в тоя сериал. Не е това, което очаквах, но пък играта на актьорите ми харесва и на тоя етап ще го продължа. Аз Гадара изгледах, та този ли ще ми се опъне?
Нещо сценарийно ми куца...дано се оправи по-нататък!

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 18:19 от jackie.

# 550
imdev

Арас преди/сега

# 551
Едно мнение, с което съм напълно съгласна.

За съжаление, ще кажа това от моя лична гледна точка, любовта на Девран и Есме идва от детството, да, и това не е любов към привличането, това е любов към навика. Тези, които ги гледат за първи път ще преценят, въпреки първия епизод. Те са искрени, но между тях няма онази явна близост като влюбени. Понякога, когато гледам техните разговори и погледи, имам чувството, че има дистанция между тях, не знам как да ви го обясня, но сякаш има някаква срамежливост между тях. Ще кажете да, но Девран би пожертвал мечтата на живота си заради Есме, но тъй като семейството му е там, той я възприема като част от собственото си семейство и свиква с нейното присъствие. Кълна се, бях много тъжен, когато открих това чувство. Ние толкова много обичахме тази двойка, че те щяха да ги напуснат заради влизането на Имре и да напишат, че Девран ще бъде с нея, докато не се влюби в нея.

# 552
Жаки, пак са ни подслушвали. Joy

# 553
Жаки, пак са ни подслушвали. Joy
Направо не е за вярване.
Аз и с Имре не съм впечатлена, ако трябва да съм точна.

# 554
Мъжка компания от Деха

Общи условия

Активация на акаунт