Отговори
# 480
Честит празник, момичета. Аз спирам с дагадките и да се питам - какво и защо. Признавам се за победена от нашите сценаристи, а сериала ще гледам единствено заради АфРам.
Споделям няколко сторита от истинския бижутер. Дано е прав и да има повече изкуство и красота в следващите епизоди.

# 481
Джули, е как хем не ти се гледа разиграване на чувствата на другия, хем да гледаме повторно прераждането им?

Аз абсолютно вярвам, че има сън в съня. Не може да се напише такава нелепица и да се вярва, че ще мине за нормално. Освен ако не са решили, разбира се, тотално да унищожат образа на Сейран. Да, Ферит ни го паказзаха как страда, измъчва се, ходи всеки ден в болницата, реве, тръшка се в боклука. За Сейран нищо не ни показват, ама нищо. Добре, че са говорещите очи на Афра, иначе ни я показват като абсолютно дърво.
Та според вас, това нормално ли е? Защо ни показват само едната страна?
За Ферит разбрахме, че е бил в депресия, че пие антидепресанти, че е бил алкохолик.
За Сейран разбрахме, че е обиколила 36!!! страни, качила се в Хималаите и не може да диша без Синан.
Хади бееее, направо повярвах!

# 482
А къде е Халис? От реплика в 75еп останах с впечатление, че е починал. Но пишат по статии,че ще се появи по-късно. Как ще стане? Освен с чудото кома/ сън. Друго не се сещам (или не искам).
Сетих се и, че лекарите обясняват на мъжете в семейството за протичането на лечението ( за Пелин и Сейран). Сега Суна само е там, защо? Няма логика.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 11:59 от ani.zaiche

# 483
И аз съм склонна да мисля, че това е сън , кома .. и т.н. , защото сценария е много нелеп и наистина последователността на сцените не ми се вписва нещо. Ако се окаже реалност , многоооо шантав сценарии , тотален миш маш.

А къде е Халис? От реплика в 75еп останах с впечатление, че е починал. Но пишат по статии,че ще се появи по-късно. Как ще стане? Освен с чудото кома/ сън. Друго не се сещам (или не искам).
Сетих се и, че лекарите обясняват на мъжете в семейството за протичането на лечението ( за Пелин и Сейран). Сега Суна само е там, защо? Няма логика.

Именно и всички разчитат на Ферит да рисува , за да не фалира фирмата. Затова мисля, че не са реалността тези две серии

# 484
Непопулярно мнение от Х:

Не разбирам, за какво плаща Сейран? Каза на Ферит 1-2 груби думи и беше омъжена за друг, за да плати цената за тези думи. Това е нещо ужасно. Докато Сейран ги казваше, това, което направи Ферит, беше очевидно. Не ви ли стигат мъченията, през които Сейран премина като жена?
Като човек, който е чел всички книги на г-жа Гюлсерен, не бива да се изненадваме. Вместо да разбирате жените като Сейран в Турция, да ги информирате и да пишете силно, ако направите това на вашия мъж, винаги трябва да бъдете наказана. Има гледна точка, че без мъж си нищо.
Сейран се омъжи за друг, тоова беше краят на този сериал. Няма връщане от тук, никой няма да гледа това. Но като жена ми е трудно, вместо да говоря за болката на жени като Сейран, сякаш не стигаше това, хайде да удряме още, за да разбере тя ценността на Ферит.
И накрая, не знам какво ще накарате да изживее Сейран, за да оцени Ферит, няма да го гледам. Но никога няма да кажа, че Сейран го заслужава.
Ще помня, че не можахте да обясните жена, която беше подложена на насилие от баща си, която беше омъжена насила, която беше болна, чийто гръб беше изгорен...

# 485

И не само. Майката им, също не е била до нея, изключително Нетипично за Есме.
Няколко човек споменаха също , че им липсва Лятиф. Той къде изчезна , дори и Халис да е починал (не вярвам)? Няма причина да си тръгва или да го гонят ?

# 486
  • София
Според мен сценаристите са си оставили вратичка, ако много забатачат нещата.

Относно спойлера

Скрит текст:
Представям си да съм на мястото на Сейран. Не искам най-ценният човек за мен да страда като ме гледа. Изживявам нещо много тежко, но за него е още по-тежко, защото нищо не може да направи. Отпращам го и казвам да чака да го потърся. В един момент ми казват, че всичко е наред, борбата с болестта е успешна. Супер щастлива отивам да му съобщя и ... Той пиян, залян, с друга в леглото (примерно). Ами, разбирам я Сейран. Не казвам, че е права, но я разбирам. Това е разбира се по спойлера.

Иначе и двамата имат травми. На Сейран са много по-тежки по мое мнение. За отношенията между тях са виновни и двамата.
Но и тази защита на Ферит ми е в повече.

# 487
Еванджелин, изпревари ме, тъкмо щях да пиша мнение във връзка с коментара от Х.
Феритчим, паадишахъм...няма такива работи, къде са жените, че накрая пак Сейран ще го вдигне на крака...

# 488
Fi79,защо продължаваш този безмислен спор,че даже и иронично цитираш думите от постовете ни?Сейран се омъжи за когото искаше.Точка.
Нека да бъде щастлива.Точка
Няма нужда от повече обяснения
Всичко е ток и жици!
Призивът за приключване на един безсмислен спор би имал някаква тежест, ако е отправен към всички страни, участващи в спора - в случая към мен и mimi65. Когато е отправен само към една от страните и то към тази, която се явява контрапункт на твоята теза, а другата, с която сте в единомислие се пропуска, то той не само олеква, но и придобива доза комичност.
Спорът беше приключен, поне за мен, и преди намесата ти, просто защото зацикли. И сама виждах, че се превръщаме в сцена от театър на абсурда, където всеки говори на свой език.
Не знаех, че иронията и сарказмът са похвати недопустими в този форум, че даже се и възмущаваш, че съм си позволила да ги използвам. Или са допустими, но избирателно? Не видях да имаш против иронията на Ela1. Много сладко се допълвахте в очакване на защитата на Сейран да се включи с фермани, дисертации, тези и психопрофили. Ако това не беше ирония, здраве му кажи. Но, разбира се, вашата чувствителност е изострена и изтънчена, а другите просто не я притежаваме. Когато се отнасяш с ирония към някого, трябва да си готов да я понесеш и на свой гръб. Много често, лично аз, се самоиронизирам, но не го очаквам от останалите, спокойно.
А сега ще си позволя да ти дам един съвет, понеже забелязвам, че ти също много обичаш да отправяш такива. Започни да правиш разлика между преразказване на сцени (тук съм го видяла един-еднинствен път от момичето, което беше фен на Суна и Абидин) и цитирането на сцени (без да се преразказват), за да се защити теза, която пишещият поста се опитва да защити.
И ще завърша в товя телеграфен стил.
Ферит е открил мама Дияр и я е превърнал в свое семейство Точка
Нека бъде щастлив Точка
Всичко е ток и жици Удивителна

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 17:03 от Fi79

# 489
Основният страх на ферит:
 " Или вече никой не се нуждае от мен, или най-вероятно ще ме изоставят... Освен ако, разбира се, не угаждам колкото е възможно повече, тогава може да успея да ме приемат, да не ме изоставят!"
Ферит има силен страх от отхвърляне.  Мечтата му да дари  на дядо си  правнук-наследник е неговата вътрешна нагласа и вяра, че: „ще угодя на дядо си, тогава той ще ме похвали и няма да ме изостави“
Уви - грешно!

Основният страх на Сейран:
 " Светът не е безопасен, не мога да вярвам на никого! Зависимостта, уязвимостта  и нуждата са равносилни на смърт! "
Сейран изпитва силен страх за своята безопасност на физическо ниво. Нейната мечта да учи е  вътрешната ѝ вяра, че „ученето ще ми даде независимост и неуязвимост“. За съжаление също грешно!

И двамата са за оплакване, но не единия повече, другия по-малко.

# 490
# 491
Честит празник, нека бъдем независими и свободни в решенията и изборите си, но винаги разумни!

Малко късно се включвам в коментарите за епизода, но нямах възможност. Еуфорията приятна и неприятна леко попреминава. Разнородни мнения. Имаме нужда от още обяснения и връщане на лентата назад. Познах поне засега спрямо анкетата, че Суна е отпратила Ферит по настояване на Сейран. Така и трябва да бъде, а не за да ги раздели и прави мръсотии. Лошата Суна, завистливата сестра са неща, които не харесвам. Какви са причините със сигурност има още неща, които не знаем....но не приемам и решението на Сейран да се омъжи. Каквото и да е видяла, не я оправдава. Не може да залъгваш даден човек че го обичаш и сключваш брак с него, докато в съзнанието ти, сънищата ти, трепетите на сърцето ти са свързани с друг човек. За съжаление мисля, че сватбата е факт, нито коми, нито халюцинации.
Това че си благодарен на този човек, че те е върнал към живота не означава че трябва да си влюбен в него и да го залъгваш, но на първо място залъгваш себе си. При първата мисъл за Ф тичаш или се обаждаш на Синан....
А Ферит...ах този Рамазан, феномен! Истински докосващ сетивата. Най -въздействащите сцени за мен бяха танца като си представяше Сейро и сцената където легна в боклука. Няма как да останеш безразличен, няма как да не усетиш емоциите, тъгата, мъката, страданието...момчето рухна. На сватбата след подписите се опита да заговори Сейран да си открадне секунди внимание с нея. Борбата да отпие ли от уискито или не, посяга, дръпва се...но се поддаде... Веднага разпозна скиците на Сейран, да ви кажа малко се опасих да не би Дияр да ги представи за нейни... Феро има нужда от своя ангел пазител....
И сега ми се върти нещо....ще го сложа в скрит текст, не че е спойлер, но да не се окаже че е
Скрит текст:
В следващия еп очаквам презентацията. Дали Ферит ще спомене името на Сейран не знам, но очаквам Синан да накара Сейран да отидат заедно на нея и да размахват брачните си халки. А ако я накара да живеят и в имението ааааа.....
Ако досега не са били слънчеви дните за Сейро....сега съвсем. За мен направи най-голямата глупост.
Не  очаквах да го кажа ама....липсва ми Халис ага, да го връщат час по-скоро , своеволията в имението трябва да се прекратят. Друго си е да удари по масата, а и Феро да се стегне.
Защо Суна крие от Абидин че е Корхан..каже ли истината такава бомба ще гръмне...но няма да е късно това. Този Шевки ли как беше няма да се задоволи само с тези пари. Аби и Ферит пак ще застанат един срещу друг излезе ли истината.

Накратко-епизода с изключение на бракуването на Сейранката ми хареса. Мисля, че заслужаваше по-висок рейтинг, но....зрителите бяха подлъгани и това си оказа влиянието.

# 492
Непопулярно мнение от Х:

Не разбирам, за какво плаща Сейран? Каза на Ферит 1-2 груби думи и беше омъжена за друг, за да плати цената за тези думи. Това е нещо ужасно. Докато Сейран ги казваше, това, което направи Ферит, беше очевидно. Не ви ли стигат мъченията, през които Сейран премина като жена?
Като човек, който е чел всички книги на г-жа Гюлсерен, не бива да се изненадваме. Вместо да разбирате жените като Сейран в Турция, да ги информирате и да пишете силно, ако направите това на вашия мъж, винаги трябва да бъдете наказана. Има гледна точка, че без мъж си нищо.
Сейран се омъжи за друг, тоова беше краят на този сериал. Няма връщане от тук, никой няма да гледа това. Но като жена ми е трудно, вместо да говоря за болката на жени като Сейран, сякаш не стигаше това, хайде да удряме още, за да разбере тя ценността на Ферит.
И накрая, не знам какво ще накарате да изживее Сейран, за да оцени Ферит, няма да го гледам. Но никога няма да кажа, че Сейран го заслужава.
Ще помня, че не можахте да обясните жена, която беше подложена на насилие от баща си, която беше омъжена насила, която беше болна, чийто гръб беше изгорен...

Аз обаче не разбирам как точно свързахте Ферит с новото състояние на Сейран
Каде,как и защо той е намесен в сегашния и живот и държание,че тя да плаща нещо заради него
Тя живее с илюзии и самоизмама
Успешно лъже Синан и неговото семейство /тук майка му  не може да бъде излъгана и колкото и да не ми е симпатична,не мога да не се съглася,че е права/
Оглежда се дали Ферит я гледа,когато се прави на много щастлива
Протяга ръка на Ферит,като рисува за него,за да го спаси,а в същото време забива дълбоко,дълбоко своя нож в сърцето му-ако се окаже,че е казала "ДА" на Синан
Точно заради тези и постъпки,колкото и Ферит да е черен,той е  по-симпатичен образ от нея в момента

Fi79,позволяваш си повече от допустимото
Аз приключих с този спор
Надявам се и ти да проявиш необходимото уважение

# 493
Афра и Мерт са имали снимки заедно 🤍

# 494
Вал, някъде да съм написала, че Ферит е свързан? Недей да търсиш под вола теле. Мнението е написано като упрек към продукцията, която не успя или не поиска да обясни поведението и решенията на Сейран.

Общи условия

Активация на акаунт