Остра кашлица при куче ПОМОЩ

• 808
  • 6
  •   1
Отговори
Добро утро приятели
Имам куче померан  на 9 годинки 4 кг
Някой сблъсквал ли се е с остра кашлица на домашен любимец (суха остра кашлица все едно се опитва да извади нещо от гърлото)
Диагнозата от двама ветеринарна,беше различна
Първият каза пневмония,вторият каза стеснена трахея лек бронхит

Кучето няма спокойствие ,неможе да спи нормално от кашлица и е трудно да седи в хоризонтално положение
Казаха ми,че за стеснена трахея няма лек ,трябва да държа повече в вертикално положение
Вечер е много трудно , по цели нощи сме с кашлица в двора ,защото чистият въздух й помага
Според мен не е само стеснена трахея ,защото кашлицата идва отвътре от дробовете
Понеже се намирам в Англия ,е още по трудно
Бяха й направени всички изследвания
И в момента не знам какво да правя
По какъв начин да се справя поне с бронхита за да бъде по рядко кашлицата 😔😔😔😔

Моля за съвет ,някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация
Благодаря предварително

# 1
Наше куче е кашляло. Мисля, че му биха антибиотик.

# 2
Добро утро приятели
Имам куче померан  на 9 годинки 4 кг
Някой сблъсквал ли се е с остра кашлица на домашен любимец (суха остра кашлица все едно се опитва да извади нещо от гърлото)
Диагнозата от двама ветеринарна,беше различна
Първият каза пневмония,вторият каза стеснена трахея лек бронхит

Кучето няма спокойствие ,неможе да спи нормално от кашлица и е трудно да седи в хоризонтално положение
Казаха ми,че за стеснена трахея няма лек ,трябва да държа повече в вертикално положение
Вечер е много трудно , по цели нощи сме с кашлица в двора ,защото чистият въздух й помага
Според мен не е само стеснена трахея ,защото кашлицата идва отвътре от дробовете
Понеже се намирам в Англия ,е още по трудно
Бяха й направени всички изследвания
И в момента не знам какво да правя
По какъв начин да се справя поне с бронхита за да бъде по рядко кашлицата 😔😔😔😔

Моля за съвет ,някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация
Благодаря предварително

Трябва да се направи рентгенова снимка и да се вземе кръв.
Кашлицата може да идва от чужд предмет, може да е от белия дроб, може да е от сърцето.
Обезпаразитявано ли е редовно кучето?

# 3
Кашлицата може да е от много неща. Как точно разбраха, че е бронхит или пневмония? Правиха ли снимка? Хрипове ли има? Лекарства не изписаха ли?

# 4
Каква стеснена трахея?! От кога кашля деветгодишното куче? Сигурно не е от преди 9 години? Може и астма да е. В дъждовно време се обостря. И как, за Бога, ще го държиш повече във вертикално състояние?? Rolling Eyes

# 5
Здравейте, намерихте ли решение, защото моето кученце е едва на два месеца и е с такава кашлица. Няма втора ваксина и ветеринар за сега не иска да й дава лечение. Ако й се сложи антибиотик, дали би й минало или би се вложила, заради крехката си възраст и заради липсата на втора ваксина. Моля за съвет..!

# 6
Аз бих сменила ветеринаря. Какво значи "не иска да й дава лечение"? Нали за това е ветеринар - да лекува. Не мисля, че ваксината има общо в случая. Намерете си читав доктор да направи обстоен преглед на животинката. Болно бебе куче не е шега работа.

Общи условия

Активация на акаунт