Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 44

• 46 158
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Идвам да похваля един мини сериал - The Woman in the wall. Препоръчвам за почитателите на британски криминални минисериали. И не само. Като цяло самото престъпление не е нещо ново и нечувано, но сценария е много добре написан, държи до последно в напрежение и с всеки следващ епизод пъзела се подрежда малко по малко. Аз по принцип не харесвам Рут Уилсън, има много странна физиономия, но не мога да отрека че се справя много добре в ролята на откачалка, а и си избира много добре проектите. Тя е и продуцент.

# 691
Не ми хареса The woman in the wall, а го започнах точно заради Рут Уилсън.
Прекалено откачена фабула за мен. Иначе тя играе страхотно както винги🙌

# 692
  • Бургас
Всъщност след втори епизод нещата стават по малко откачени и повече чисто криминални. И всичко се намества и си има напълно разумно обяснение.

# 693
Много е хубав The Woman in the wall, макар и тежък. И в други сериали попадам на тази тематика, явно си е било разпространено в ГБ.

# 694
Значи трябва да изгледам първи епизод докрай, че нещо не ми хареса и го зарязах.
Благодаря за препоръките🙌

# 695
И аз започнах преди време да гледам Woman in the Wall и така и не го догледах, въобще не ми хареса.
Лошото е че следващите дни набързо ще се изгледа C.B.Strike и след това реално няма нищо читаво за гледане, явно ще трябва някакви стари неща да се гледат наново.

# 696
До средата съм на Сто години самота, но сигурно ще го догледам след НГ, защото тези дни вероятно ще съм заета с други неща. Иначе ми харесва.

# 697
  • Бургас
Много е хубав The Woman in the wall, макар и тежък. И в други сериали попадам на тази тематика, явно си е било разпространено в ГБ.

Били са много разпространени. Ако сте гледали филма Филомена с Джуди Денч, там също пропадналите жени работеха в такива перални. Всъщност тези Магдаленски перални наистина са съществували и ги е имало на доста места. Даже в Ирландия датират от 18век.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Magdalene_asylum
Може първоначално да са имали добри намерения, не зная. Но после всичко явно се е изродило.
И после западните държави да не се бият в гърдите със своята хуманност.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 13:49 от Irene Adler

# 698
100 години самота -  Не можах да го изтърпя,приключих след 2 епизода.Гласа на разказвача не ми харесва и въобще идеята по този начин да се разказва сюжетната линия. Все едно слушам научнопопулярен филм за чифтосването на лъвове.

1992 - Испански мини от шест еп по Нетфликс.
Бих му дала 3/10.
Идеята е добра,има смисъл,има мистерия,НО изпълнението е брутално ниско ниво. Толкова много неща нямат смисъл,малоумни разговори, или се случват случки,които не са свързани с сюжетната линия.

В занемарен район през нощта ,главната героиня вижда силует на човек в тъмнината и изкрищява 'Ти ли си убиеца?" ,ей така от нищото и побягва.Скача от мост в река,сериозна височина и дълбочина,за да се спаси (нищо,че има асфалтиран път,който води към оживената част на района).На другата сутрин я намират в калта на брега,в болницата я преглеждат и тя си заминава все едно нищо не е било. С прическа,с леко поизцапани дрехи и напълно здрава и силна.Все едно спала 12 часов сън на луксозен Темпур Педик матрак. Smile Само пример за безумните напъни на продукцията да направят нещо смислено.

Видимо става въпрос за сериен убиец,който убива групичка приятелчета от едно време. Оставя им дори играчка подпис. Полицията обаче се изсмива на очевидни доказателства и казва,че убийствата нямат нищо общо(навсякъде в интернета се знае кои са тези хора и че са приятели от години).
Кадрите от "Маями" за потресаващо аматьорски.

# 699
Гледах Black Doves с Кийра Найтли и много ми хареса.
Криминален сериал с шпиони, убийства и политика.
Много, много интересен.
Свалих го от Замунда, но има субтитри само за 1 серия от 1 епизод.
Дали някъде сте меркали бг субтитри за него?

# 700
  • София
Гледа ми се хубаво британско крими...
Този дали го излъчват по някой канал
Endeavour
2012–2023

# 701
  • Русе
Endeavour
2012–2023
Epic Drama често го превъртат и май на Star Crime съм го засичала

# 702
Endeavour
2012–2023
По пикбокс понякога го пускат.
Сгъстили са черните краски и представят Англия по-мрачна,отколкото е в действителност,но е много интересен.

# 703
  • София
Endeavour
2012–2023
По пикбокс понякога го пускат.
Сгъстили са черните краски и представят Англия по-мрачна,отколкото е в действителност,но е много интересен.
Звучи ми добре 🙂
А тези канали А1 предлага ли ги (+ Epic Drama)?

# 704
Да, на единия ми телевизор беше някъде назад - 218 или нещо подобно. На другия е на 43.

Общи условия

Активация на акаунт