Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 44

• 46 117
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
Последните 4 дни и паралелно с други мини сериалчета, изгледах "The day of the Jackal" по ваши препоръки в темата.
Оценка 10/10 Ако нямах други ангажименти,бих го изгледала на един дъх.

Държи в напрежение, снайпериста е толкова добър в работата си,толкова впечатляващ,че дори ти става симпатичен и искаш да си завърши успешно мисиите. Ахх Еди,много си сладък. Relieved
Не ми хареса ровенето на жена му.
От друга страна Бианка агентката от МИ6 - толкова неприятна,покрай нея измряха невинни хора,за които не показа капка вина и страдание.Да си беше готвила мусаката у тях си,нямаше да завърши по този начин.

Кажете ми,че ще има втори сезон!

# 736
И за мен Alice in Borderland е по-добрият сериал. Игрите са изключително интересни, особено логическите. В Squid game са детски игри за ловкост и оцеляването на главния герой беше по-скоро въпрос на късмет.

# 737
  • София
Жалко. Аз още не съм го започнала, но ако не ми хареса, ще го зарежа.
На мен и продължението на La casa de papel не ми хареса и не го догледах. За мен първият обир си имаше идеален финал, а всичко друго беше за доене на зрителския интерес. И тук ще се окаже, че е същото.
La casa de papel, може ли да се гледа сезон за сезон, т.е. да спреш след 1вия или преди да се разводни/скапе?
Помня че Prison break имаше супер 1ви сезон...втория (Sona) също беше добре но после стана една гоненица...за наивници.

# 738
Тя говори май за Берлин,спин офа на Касата.
Почнах и аз Калмарите,нещо не ме грабва този сезон.То принципно вторите сезони винаги са слаби.Аз не намерих инфо за продължение на сезона.

# 739
Не съм Дяволо, но по индианската тема гледах два сериала, които ми харесаха и препоръчвам -  Dark winds и Reservation dogs.   Първия се развива около 60-70 -те години на 20в, криминале с мистични елементи. Вторият е съвременен, за живота на група младежи в резервата. Показва социалните проблеми и безизходицата там. В резултат на тези два филма се запалих по темата за местното население на Северна Америка. Има един влогър Peter Santenello, който е посветил канала си на маргинални общности и места, та той има и доста видеа от резерватите.

# 740
  • София
begeli
Малко са тези сериали.
Гледала ли си сериалите на Тейлър Шеридан за семейство Дътън? Там индианците не са главните герои, но имат много важно значение. Трябва да гледаш и трите сериала. 1883, 1923 и Йелоустоун. Велики са!
Гледай задължително Into the West на Спилбърг и Дрийм Уъркс. Велик!
Бих ти препоръчал и The English с Емили Блънт. Силно по темата.
Задължително и Reservation dogs и Dark Winds. Първия е тежка драма, втория е криминален екшън/трилър, отчасти и малко мистерия и драма. Но действието се развива в резерват.
Канадския Frontier е много силен и баш по темата.
Банши, Пенсилвания също може да се каже, че е по темата, не точно разбира се, но си заслужава много. Велик сериал впрочем.
Echo от Вселената на Марвел. В смисъл супергероинята е индианка и ни показват част от обичаите им.

За филми.
Разбира се, че веднага ще ти кажа, Танцуващият с вълци, ама сигурно си го гледала. Няма начин да не си. Ако все пак не си, веднага го гледай. Другият мега велик филм и задължителен е Последният мохикан.
Още задължителни за гледане филми:
Апокалипто
Black Robe (близо до темата за която конкретно питаш)
Wind River с Джеръми Ренър, пак на Шеридан.
Powwow Highway
Geronimo: An American Legend
Blood Quantum
Smoke Signals
Cheyenne Autumn (аз този съм го гледам в кино Одеон навремето, велик)
Windwalker
Thunderheart
Coyote Waits
Last of the Dogmen

Това са сериалите и филмите за които се сетих. Има и още, но тези ти стигат. А със сигурност има и такива, които сигурно не съм гледал, но се съмнявам да са по-добри от тези. За други може би в момента не се сещам.
Имаш бая да гледаш. Simple Smile

Това за което питаш обаче. Директно да ти дадат как са изклани милиони индианци от испанци, французи и най-вече англичани, ами няма такъв сериал или филм, няма и да бъде направен... Мисля, че няма смисъл да ти казвам защо...

# 741
Diavolo, би ли ми препоръчал филми, сериали на тематика за индианци и земите в Америка, как им ги отнемат. Мисля чети беше споменал, че си гледал и затова се обръщам към теб. Благодаря ти!

Не е точно за отнемане на земи от индианците, но сериала е за точно онова време: Deadwood. Доста добре е показано времето и амбицията на хората тогава.

Между другото Индиенаците не са заличени за един ден, около 200-300 години са били нужни зависимост в коя част на Северна Америка са се намирали.
ПС2: От трите държави в Сверна Америка най-много избити индианци има в САЩ, в Канада има повече натурални, а в Мексико доста са се омешали, но..

# 742
  • София
Последните 4 дни и паралелно с други мини сериалчета, изгледах "The day of the Jackal" по ваши препоръки в темата.
Оценка 10/10 Ако нямах други ангажименти,бих го изгледала на един дъх.

Държи в напрежение, снайпериста е толкова добър в работата си,толкова впечатляващ,че дори ти става симпатичен и искаш да си завърши успешно мисиите. Ахх Еди,много си сладък. Relieved
Не ми хареса ровенето на жена му.
От друга страна Бианка агентката от МИ6 - толкова неприятна,покрай нея измряха невинни хора,за които не показа капка вина и страдание.Да си беше готвила мусаката у тях си,нямаше да завърши по този начин.

Кажете ми,че ще има втори сезон!

Да, ще има - този месец Peacock и Sky са потвърдили подновяването,
както и че Редмейн ще участва. Heart Eyes

# 743
Не говоря за Берлин, който изобщо не съм започвала.
А за втория обир - пълна тъпотия.
Може да се гледа отделно първия обир - не помня как бяха разделени сезоните - май е само първи сезон? Взимат парите и се приключва. Така оригинално е бил планиран сериалът - има интервюта, това е официално потвърдено.
След огромния му успех, решават да снимат още сезони (втори обир).

# 744
Благодаря на потребителката, която препоръча  Happy Valley. Започнах го и много ми допада. Точно такъв тип сериали харесвам.

# 745
  • Бургас
Diavolo
Гледала съм  1883, 1923 и Йелоустоун и именно затова ме заинтригува темата за индианците.
Благодаря ви за предложенията.

# 746
  • Вестерос
Моля, да не пишете, за да се осафирясам и направя темата.

# 747
Пингвинът ще има ли втори сезон. From дали не копира от Dark с т.нар. цикличност. Радвам се, че гледах сериала From преди да си причиня lost.

# 748
  • София
Няма да има втори сезон. Продължението ще е във втория филм за Батман с Патинсън.

# 749
  • Sofia
Изгледах "Дамата в езерото / Lady in the Lake" 1-ви  Сезон, като цяло ми хареса. Криминална нишка, житейски избори, обрати и т.н. Натали Портман е чудесна свободомислеща и силна жена, която се опитва да излезе от конвенционалната си  роля на "съпруга" в свят  на сегрегация през 60-те години в Балтимор. Сюжета е по книга, което обяснава липсата или не изяснаването различни нюанси и връзки в него, което би направило сериала по задълбочен. Но все пак е добър и препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт