Обсъждане на имотни обяви - 36

• 39 024
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Не е топ място, не е и популярно такова. Доскоро там не се строеше.
Къщите в непосредствена близост не са  цигански доколкото знам, те започват километър натам оттатък Витиня.

# 226
Здравейте,
Решил съм да си търся да закупя жилището, препоръчаха ми брокер. Въпроса ми е като говоря с брокера и той започне да ми търси жилище трябва ли да подписвам някакъв предварителен договор. Или правим среща и се уточняваме какво търся и след като ми намери тогава подписвам за да може той да си получи комисионната?

# 227
  • София
При всички положения ще ви поднесат договор за предоставяне на брокерски услуги. Въпросът е, дали ще бъде ексклузивен или само за имотите, които той ще ви предложи. В първия случай ще дължите комисион дори да си намерите имот от друго място /в рамките на действие на договора/, при втория ще дължите комисион само за имотите, които той ви е показал, удостоверено с протокол след всеки оглед Blush

# 228
При всички положения ще ви поднесат договор за предоставяне на брокерски услуги. Въпросът е, дали ще бъде ексклузивен или само за имотите, които той ще ви предложи. В първия случай ще дължите комисион дори да си намерите имот от друго място /в рамките на действие на договора/, при втория ще дължите комисион само за имотите, които той ви е показал, удостоверено с протокол след всеки оглед Blush
Аз за това питам, какво да очаквам. Значи да гледам да подписвам втория договор. Какъв процент комисиона да очаквам да ми вземе? И за какво друго да гледам и ако може малко по детайлно за договора между нас.

# 229
  • София
Няма как да знаем, какво искате да подпишете. Ако работите само с една агенция, може да ви е от полза, но може и да пропуснете други предложения или да платите два комисиона. Затова четете договора и мислете Blush
Обикновено размерът му е 3% без ДДС.

# 230
  • София
Има цигани наоколо? Изобщо не съм запозната с района, на мен не ми допада локацията и без това, но на мъжа ми много му харесва, затова търся мнения..

Цигани не живеят наоколо. Може да преминават и да ровят по кофите. Но те навсякъде щъкат да търсят съкровища. Близо е до Ботевградско, блоковете наоколо са стари, населени отдавна. Има и стари, и по-нови къщи. Като цяло населението не е от академици, професори и подобни. Но пък са спокойни, работещи хора. Роднини на ММ живеят наблизо - доволни са, за тях е спокойно. До скоро децата им играеха сами по улиците. Вече са пубери и търкат диваните с телефон в ръката.
На мене не ми харесва, че наоколо няма големи магазини. И друго не ми харесва - подлезите за да се стигне до спирка на гр. транспорт. Но това е мой проблем като не искам да се метна на колата.
Близостта до влакове също не ми харесва - ще е шумно постоянно.
За строителя нямам мнение.

# 231
  • София
Има Лидл на Боян Магесник и удобна пасарелка над линиите, съвсем близо идва.
Гара Подуяне разпределителна не съществува вече, а тези за Пловдив са в ремонт. С приключването му шум от влаковете няма да има, освен локомотивна свирка някоя.

# 232

Къщите в непосредствена близост не са  цигански доколкото знам, те започват километър натам оттатък Витиня.

По Летоструй, от Ботевградско шосе посока Аерогарата, е махала.

Иначе за конкретния строеж - между 2 натоварени шосета/улици е - "отгоре" е улицата към Слатина, "отдолу" Ботевградско шосе.

Иначе подкрепям Айша, нормални хора, не са академици, но не е някакъв престъпен квартал. Покрай и от пазара Подуяне, автобус 79 и трамвая, си има преминаващи малцинства.

# 233
Здравейте,

Препоръчаха ни Овча купел 2 като квартал, който в момента се развива много добре, има нови сгради, които са добре разположени, млади хора, търговци центрове, както и проект за голям парк...и метростанцията естествено.
Моля за вашето мнение за квартала, какви са позитивите и негативите според вас за покупка на жилище там?

# 234
  • София
Аз нямам крайни минуси. Новото строителство е основно покрай станция Мизия. Някакъв минус е, че ще се строи още и има години да минат в строителни площадки. Друг минус е, че освен метрото няма друг транспорт, който е вероятно да е удобен за нещо на средностатистическия жител.
Ако в момента търся НС и искам да в вляза в цена, която би дошла ниска за топ локации, бих се насочил към района около МС Мизия или в другия край на третия метролъч около МС Хаджи Димитър и надолу по Вазов.

# 235
Аз препоръчвам старата част на Овча купел, около ул. Боряна. С отлични впечатления съм честно казано и отново е в близост до метрото. Надолу след Мизия не я харесвам. В старата част човек може да използва и транспорт по околовръстното, трамвай 5 и други линии общо взето. За мен в тази част е спокойно и приятно, има достатъчно магазини, не толкова високи сгради, няма панелни блокове.

# 236
В Овча купел нямаше ли бежанци?

# 237
Къде мога да прочета цени за УПИ в София, има ли статистики?

# 238
Пробвай в имот-бе-ге-то, но с много наум.
УПИ 4 декара на магистрала/изходна артерия за индустриални цели и УПИ 800 квадрата за жилищно строителство вероятно са на много различни цени. Въпреки че все са УПИ.

Пробвай с търсачка за УПИ с интересуващите те теб параметри, поне като площ.

# 239
Оказа се че бежанци може да има регистрирани във всеки дом. И то по 7-8. Без да знаем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт