Петна по всички нокти

• 1 328
  • 18
  •   1
Отговори
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте!
Това са ноктите на дъщеря ми . Тя е на 12г .не си чопли пръстите ,не си гризе ноктите . От малка има тук там някое беличко по тях ,но сега виждам ,че е страшно. То няма празно .
На скоро ,преди 15тина дни се установи ,че има висок инсулин.  Дали има общо ?
Като цяло ,някое дете с такива нокти ?!? И без проблем!

# 1
Аз съм чела, че тези бели петънца се получават от липса на витамини.

# 2
И аз имам спомен, че са от дефицит на нещо. Ма не помня на какво, питайте Гугъл!

# 3
А личният лекар какво казва?

# 4
  • Burgas, Bulgaria
Каза - Щом не я боли ,няма нищо

# 5
Сменяй лекаря.

# 6
Липса на витамини е това. Като малка имах също, но доста по-малко (три-четири общо). Пробвайте с комбинирани витамини и безцветен лак, за да не си гризе ноктите.

# 7
Когато бях малка, имах същите. Но аз бях злояда и ходещ скелет. Липса на витамини бяха казали при мен. Но то в ония времена не правеха кой знае какви изследвания.

# 8
А какво ви казаха за високия инсулин? Инсулинова резистентност, диабет, друго?
Това е много важно, напълно е възможно и това да е причината.
Хемоглобин, желязо как са? Храни ли се пълноценно?
Обърнете се задължително към педиатъра.

# 9
Като малка имах на почти всички нокти.  На 50+ съм, имам само на един нокът в такива бели петна. Тогава не обръщаха много внимание. Ако детето се развива нормално и всички изследвания на кръв и урина са нормални, няма какво да се притеснявате. Но все пак за инсулина консултирайте детски ендокринолог

# 10
И аз имах такива петна като дете. Не знам как са изчезнали. Сега нямам.
Не бих се занимавала с такава дреболия.

# 11
Не е дреболия, DeVa® . Може да е всичко – от гъбички до диабет. Тя е длъжна да заведе детето при специалист, пък нека да се окаже, че няма нищо сериозно и е само липса на витамини.

# 12
  • София
При моето дете така се получи след коксаки.

# 13
Не пише колко е инсулина. В пубертета по принцип е завишен. За пълни изследвания съм съгласна, с оглед на инсулина.

Ето какво намерих, не е от липсата на витамини и като цяло не е опасно, ако е в рамките на петънца, а не цялостно побеляване.
https://lifestyle.bg/tendencies/belite-petna-po-noktite-ne-sa-ot … -na-vitamini.html

# 14
  • Burgas, Bulgaria
35,5 е инсулина ( 2,6- 24,90)
9.6 нома индекса  (норма 2,5 )
Триглицеридите  3,30 ( до 2,20)
VLDL - 1,5 ( до 0.78 )

Пробваме с храна и движение 2 месеца  , ако не стане и резултатите са така - хапчета.
Майка ми е диабетик . Аз уж тип 2 ,но спрях хапчетата и с храната успявам около 6 - 6,4 да докарам макс .стойност и то не постоянно,  обикновено е в норма КЗ.
Племенникът ми от страна на мъжа ми и брат му ( на мъжа ми )  са на инсулин .  Определено сме с 3 на ум .
 Просто я изтървах с храната, моя е изцяло вината детето да напълнее е съответно да е с този метаболитен синдром.

Общи условия

Активация на акаунт