Разминаване в заплащането, спрямо предварителната уговорка

• 1 140
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,
Опрях до това да се допитам тук непознати съфорумци. Преместих се в района на Андалусия. Започнах работа в call centre, дотук добре. Но се получи разминаване в това, което ми осигуряват като крайно заплащане и предварителната уговорка. На 16.10 ми е датата за НИЕ номера, имам трудов договор (легален). Та в крайна сметка се наложи да прибегна тук във форума да питам някой, ако е в района и има познати да осъществя контакт чрез него. Висшето ми образование тук не знам до колко ще важи и има ли изобщо някакво значение, с перфектен английски, говоря и немски на средно ниво, плюс компютърни познания. Целта да се преместя от София в Испания бе заради по-добри доходи (чакаме детенце с приятелката ми, 4ти месец е тя) и бих желал да ги взема също и тях при мен. Накратко е това, тук съм от нулата и няма да се откажа или изморя да си търся късмета на мен и семейството ми. Благодаря на отзовалите се!

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 22:31 от bubanka

# 1
Предварителната уговорка, ако е била устна, е без значение, важно е какво възнаграждение е разписано в договора. Иначе ти пожелавам успех, но работа в колцентър не е добро начало.

# 2
  • София
Уговорката за бруто или за нето беше?
Какво пише в договора?

# 3
Каквото пише в договора-това е.То ако е за такъв център, и в България има с добри възнаграждения.Тук разходите за квартира ще са по-малки.Дано приятелката се е осигурявала и да вземе майчински.

# 4
Fever Ray
Нето, чистата сума, таксите са 26 процента
Mei Mei Не ми се връща вече назад, ще дерзая

# 5
Аз не разбрах какво точно питаш. И какво е "НИЕ номера"?

# 6
Oсигурителен номер.
Доста хаотично написан първи пост и труден за разбиране. Предварително уговореното почасово ли е, седмично или месечно, беше ли упоменато в обявата, по която сте кандидатствали? Реално сте изработили само няколко дни. От 09.09 до пускането на темата. Получихте ли вече плащане за този период и какво показва фиша ви?

# 7
Писали са ви, вижте си договора. Знаете ли всички удръжки от заплатата:
https://salaryaftertax.com/es/salary-calculator

Още е много рано, нямате и 2 седмици работа. Изчакайте си осигурителния номер. Спокойна бременност на приятелката ви.

# 8
Аз не съм в Испания, но знам че в няколко ЕС държави се плащат много по-високи emergency taxes, докато се установи от таксовия сертификат какви данъци се плащат. Т.е., когато данъчните уведомят работодателя в какъв данъчен бракет попадаш, в зависимост от семейно положение, брой деца и тн. Щом нямаш NIE, явно си на emergency (unknown tax status). Винаги в първите дни когато започваш за пръв път и не си предоставил изисканата документация от данъчните, се плащат по-високи данъци, които в последствие се връщат, когато са надплатени. На мен на това ми прилича. Иначе, виж си договора, там заплатата ти е упомената, както са ти казали.

# 9
Благодаря на всички отзовали се и хубавите пожелания, считам темата за затворена, ще помоля да се изтрие публикацията

Общи условия

Активация на акаунт