МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 507
  • 412
  •   1
Отговори
# 375
Ние не сме пускали там, но в темите имаше специално за тази клиника коментари, че всички били там отличници, а на други места излизали проблеми. За други репродуктивни клиники не съм чувала такива неща. Надежда, където вече сте пускали, е добър избор. Ако имате възможност, изследвайте отново ДНК фрагментациите. При нас спермограмата е добра, но ДНК фрагментациите са високи. Уж няма друга причина за неуспех при никой от двамата след толкова всякакви изследвания, според лекарите и така трябвало да стане, да, но за съжаление не става и ни се налага процедура.

# 376
А къде бихте ми препоръчали да се направи операция за варикоцеле 2 в ляво  и след колко време има ефект с подобряването на днк фрагментацията? Какви добавки може да се пият ? 🤔

# 377
Не искам да ви обезсърчавам или отказвам, но имайте предвид, че операциите на варикоцеле не винаги водят до подобрения в ДНК фрагментацията, особено ако мъжът е 40+.
Иначе, масово знам, че се оперират при д-р Кацаров, ММ се оперира при д-р Милушев.

# 378
Здравейте, с мъжът ми правим от почти година опити за бебе като през тази година два пъти забременявам, но с неуспешен край. Първият път януари забременях и два дни преди първия преглед направих спонтанен аборт, като на ехографа се видя, че е кухо яйце и вторият път беше преди месец и отново два дни преди първия преглед изхвърлих всичко… Тази седмица посетихме андролог в КИРМ Плевен и пуснаха на мъжът ми подробна спермограма и ДНК анализ на сперматозоидите (който още не е излезнал) и изследвания за мен, част от които са излезнали с добри резултати. Но…. На мъжът ми спермограмата не изглежда цветна. Морфологията на сперматозоидите е едва 4%, 96% от които с деформация на главата. Ще прикача снимка на излезналите резултати от спермограмата и моля за вашето мнение, на тези които сте се сблъскали с такава ситуаци как сте процедирали и дали има шанс евентуално за естествено зачеване. Благодаря на всички включили се и желая успех на всяка една от вас! 🌹

# 379
Имаше ли въздържание? Обемът е малко ако не е имало 2-5 дни въздържание е нормално да излезе нисък резултат.

# 380
Еми Simple Smile Да, 5 дни въздържание имаше, но той по принцип съм забелязала, че при свършване има малко еякулат независимо дали сме правили през ден, два или след 5-6 дни, когато съм била в менструация. Като цяло най- много ме притеснява, че е на долната граница за морфологията на сперматозоидите.

# 381
Може да е бил притеснен и затова обемът да е по-малък. Във всеки случай при тази концентрация на сперматозоидите (380 милиона при 15 милиона норма/долна граница) бройката е много добра. Морфологията що при добра бройка се релативира. Ако ДНК фрагментациите са добре е възможно двата аборта да са били по-скоро случайност и ще стискаме палци следващият път всичко да е наред.

# 382
Не винаги абортите се случват заради мъжки фактор. Ако жената има лоша имунология ( КИР профил, НК, Трег клетки) имунната й система приема ембриона като чуждо тяло и го убива. Моя съвет е да си запишете час при имунолог и да ви пусне изследвания. Иначе с толкова много материал е нормално да става естествено забременяване, но ако ДНК фрагментацията му не е критична, по-скоро действайте с имунологията.

# 383
Не винаги абортите се случват заради мъжки фактор. Ако жената има лоша имунология ( КИР профил, НК, Трег клетки) имунната й система приема ембриона като чуждо тяло и го убива. Моя съвет е да си запишете час при имунолог и да ви пусне изследвания. Иначе с толкова много материал е нормално да става естествено забременяване, но ако ДНК фрагментацията му не е критична, по-скоро действайте с имунологията.

Пуснала съм изследвания, ще ги прикача, но не всички резултати са излезнали още

# 384
Хора, това са две сг на ММ , дали имаме шанс да ни одобрят по фонда с тях? Едната уж нищо му нямало, другата директно ни казаха да си кандидатстваме..
Скрит текст:

# 385
Броя му е доста висок , подвижността също
На втората обема е доста нисък и морфологията по - ниска , но с тази концентрация и подвижност според мен няма да може да кандидатсвате

# 386
Момичета, може ли да препоръчате към кой от двата андролога в болница Надежда да се обърнем, за да се опитаме да подобрим спермограмата с някакви добавки?

# 387
  • Sofia
Момичета, може ли да препоръчате към кой от двата андролога в болница Надежда да се обърнем, за да се опитаме да подобрим спермограмата с някакви добавки?
Като цяло с който и от двата да говорите, мисля че ще ви препоръчат добавките, които се приготвят в самата болница. Като цяло не са лоши и имаше малък ефект при нас, но са малко по-скъпи. Ние по спомен разговяряхме с момче, което ако не се лъжа се казваше Илиян. Потърсихме съвет за селекция на материала при инвитро - останахме доволни като цяло.

# 388
А това момче Илиян какъв е? За селекция на материала сте ходили при него, така ли? Или от него се взимат добавките?
Като цяло с който и от двата да говорите, мисля че ще ви препоръчат добавките, които се приготвят в самата болница. Като цяло не са лоши и имаше малък ефект при нас, но са малко по-скъпи. Ние по спомен разговяряхме с момче, което ако не се лъжа се казваше Илиян. Потърсихме съвет за селекция на материала при инвитро - останахме доволни като цяло.

# 389
  • Sofia
А това момче Илиян какъв е? За селекция на материала сте ходили при него, така ли? Или от него се взимат добавките?
Андролог е. Може да бъркам името, но той ни отвори вратата и с него се консултирахме. Добавки сме взимали няколко пъти още преди 2-3 години от там. Андрологът ще ви ги даде и ще си ги платите на касата. Около 200 лева беше последно като взимахме декември месец , сега може и да са ги качили.

Общи условия

Активация на акаунт