МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 23 439
  • 487
  •   1
Отговори
# 480
В периода между Геника, когато е бил с морфология 4 % и сега, когато е с 0 % случило ли се е нещо? Да е прекарал Ковид, ваксини, тежък вирус или грип? Защото 0 % морфология и то със 100 % главични дефекти е зле положението. И при инвитро, и при естествено забременяване ДНК т.е. генетичния материал от сперматозоида се състои в главата, това е най-важната част. Освен ако не се е родил така, нещата са обратими, но идва отнякъде. Кръвната му захар как е? Пускали ли сте хормони за мъжа - ФСХ, ЛХ, тестостерон, инхибин, естрадиол, ТСХ, гликиран хемоглобин? Има ли генетични болести или хронични?

# 481
В периода между Геника, когато е бил с морфология 4 % и сега, когато е с 0 % случило ли се е нещо? Да е прекарал Ковид, ваксини, тежък вирус или грип? Защото 0 % морфология и то със 100 % главични дефекти е зле положението. И при инвитро, и при естествено забременяване ДНК т.е. генетичния материал от сперматозоида се състои в главата, това е най-важната част. Освен ако не се е родил така, нещата са обратими, но идва отнякъде. Кръвната му захар как е? Пускали ли сте хормони за мъжа - ФСХ, ЛХ, тестостерон, инхибин, естрадиол, ТСХ, гликиран хемоглобин? Има ли генетични болести или хронични?
С 0% морфология и гласови дефекти съм съгласна че ще има проблем при опити за естествено зачеване, но не и с икси. Когато проблема е морфологията трябва да се изследва ДНК фрагментация. Ако тя е висока тогава може да има проблем и с инвитро, но тя може да се подобри с чести еякулации.
Ниската морфология не означава ниска ДНК фрагментация и ниска успеваемост на IVF (в частност ICSI).
Момичета, отново лоши новини при нас... Преди три месеца  ММ пусна спермограма в кирм Плевен, изследванията му за първи път излязоха толкова лоши - 0% морфология и 0% бързи едва 20% бавни, всички увредени... А преди това в геника беше поне на 4%.  Вече не знам къде е истината. Оказа се, че инсулина му е бил 10, започна да пие меглюкон, започна диета и свали около 13кг. Обаче вчера като пусна спермограма бавните от 20% паднаха на 17%.. Никаква промяна в морфологията, единствено количеството (концентрацията) е нараснала на 216млн еякулат... Правиха тест за днк фрагментация - всичко нормално, няма прекарали заболявания, не е наследствено(в семейството му са все по две деца), няма варикоцеле ( прегледаха го) отделно че прави по 17хил. Крачки на ден, много се движи, оксидативния стрес е в норма.... Вече не знам. На мен трети месец си ми дават фемара, за да са сигурни, че ще овулирам всеки месец, а в същото време неговите стойности никакви ги няма...
Според мен сте си за икси, спермограмата отговаря на критериите за 2 влошени параметри за кандидатстване по фонд. За естествено зачеване доста трудно ще стане :/ И ние сме с 0 - 2 % морфология според различните спермограми, подвижността е супер, обаче имаме само една биохимична бременност за 3 години…
Също така има разлика дали двете изследвания са по строгите критерии на Крюгер, ако първото не е , а второто е тогава е логично да има разлика в морфологията.

# 482
Новостите при нас са, че хормоналните изследвания са напълно в ред. Оказа се, че има двустранно варикоцеле. В момента чакаме генетичните изследвания. Това чакане ме побърква! На ден проверявам по триста пъти. Предстои да направим и втора спермограма за потвърждание.

# 483
Единствено, че е малко по натоварен и ангажиран, друга промяна няма. Дори бих казала, че преди беше под силен стрес заради проблеми в семейството от негова страна, а сега е много по спокоен.
Прилагам ви и останалите му изследвания. ДНК фрагментацията е добра, но не висока.
Тестостерона е леко занижен, именно затова му изписаха и трибестан + андрозитол + меглюкон. Лекаря каза, че вероятно инсулина подтискане тестостерона и оттам идвали проблемите... Глюкозата му е добре, но в интерес на истината не му правиха профил, за да видят как разтоварва. Докато на моя милост ми правиха, въпреки че съм в норма.

Утре сме на преглед и ще чуем какво ще каже доктора. Уговорката ни попринцип е директно да се запишем и за Икси.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 11:58 от Mimii23

# 484
Единствено, че е малко по натоварен и ангажиран, друга промяна няма. Дори бих казала, че преди беше под силен стрес заради проблеми в семейството от негова страна, а сега е много по спокоен.
Прилагам ви и останалите му изследвания. ДНК фрагментацията е добра, но не висока.
Тестостерона е леко занижен, именно затова му изписаха и трибестан + андрозитол + меглюкон. Лекаря каза, че вероятно инсулина подтискане тестостерона и оттам идвали проблемите... Глюкозата му е добре, но в интерес на истината не му правиха профил, за да видят как разтоварва. Докато на моя милост ми правиха, въпреки че съм в норма.

Утре сме на преглед и ще чуем какво ще каже доктора. Уговорката ни попринцип е директно да се запишем и за Икси.

С този инсулин задължително натоварване с глюкоза. Ще покаже ИР според мен и трябва да се вземат мерки. ДНК фрагментация е средна, не е ниска. Аз нещо не мога да видя откъде са спермограмите ви. По принцип андролози препоръчват Геника, като коректна, нищо че не важи за кандидатстване по фонд спермограмата от там

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 19:59 от Avi_

# 485
Според мен второ мнение за варикоцеле, със сигурност има някакъв проблем с тези главични дефекти. Тестостерона трябва да бъде към средна или горна граница. Много е нисък.

# 486
Изследванията са правени директно в клиниката. Не ни пращат на друго място. И за мен е с инсулинова резистентност, но вероятно им е достатъчно показателно до този момент и са преценили да не си дава парите за още изследвания. Мерки са взети както казах, пие меглюкон и е на строг режим от три месеца. Беше 143 кг вече е 129кг. Само за равносметка, той е много висок 1.95 😁 почти няма да му дадеш килограмите. Ще видим утре какво ще ни кажат, нямам търпение.

# 487
Това за меглюкона съм го пропуснала Simple Smile Браво, че действа. Посетете добър андролог за второ мнение. В София за предпочитане-Бъчваров или Кацаров.

Изследванията са правени директно в клиниката. Не ни пращат на друго място. И за мен е с инсулинова резистентност, но вероятно им е достатъчно показателно до този момент и са преценили да не си дава парите за още изследвания. Мерки са взети както казах, пие меглюкон и е на строг режим от три месеца. Беше 143 кг вече е 129кг. Само за равносметка, той е много висок 1.95 😁 почти няма да му дадеш килограмите. Ще видим утре какво ще ни кажат, нямам търпение.

Общи условия

Активация на акаунт