МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 28 177
  • 584
  •   1
Отговори
# 570
Wudu пуснете фемофлор или фертилити тест. При мен се откри уреаплазма без никаква симптоматика. Мъжете още по-често нямат симптоматика и са само преносители. Ще трябва да започна втори курс с антибиотици, защото с първия не можах да изчистя уреаплазмата. Доста е упорита.

# 571
Здравейте!
Ще задам един може би скандален въпрос. Чували ли сте (неофициално разбира се) за практика резултатите от спермогарамата да бъдат леко видоизменени, за да покрият изискванията на Фонда за финансиране?по мъжки фактор? Не говоря да изкарат тотално различни резултати, но където става въпрос за 1-2 процента отклонение, които идват НАД лимита, посочен от фонда? Фонда изисква поне 2 фактора от изборния списък - единият е на лице, с другият се разминава с точно 2%.

# 572
Не, не съм чувала за такова нещо. Те хората, които правят и оценяват спермограмите не яи знаят кои сте, откъде сте, по фонд ли сте, профилактично ли пускате изследването и т.н., че да ви ги нагласят. А и защо да го правят?

# 573
  • Sofia
Здравейте!
Ще задам един може би скандален въпрос. Чували ли сте (неофициално разбира се) за практика резултатите от спермогарамата да бъдат леко видоизменени, за да покрият изискванията на Фонда за финансиране?по мъжки фактор? Не говоря да изкарат тотално различни резултати, но където става въпрос за 1-2 процента отклонение, които идват НАД лимита, посочен от фонда? Фонда изисква поне 2 фактора от изборния списък - единият е на лице, с другият се разминава с точно 2%.

В крайна сметка, ако не може да покриете критериите за фонд - 4 инсеминации и може да кандидатствате за 4 опита инвитро по фонд. При нас морфологията беше доста зле, имаме и висока фрагментация, ама няма как. Ако искаш инвитро по фонд и не покриваш критериите - инсеминации.

# 574
Аз съм чувала, че хора са ги питали "за фонд ли ще е" или лекар ги е пращал някъде със заръка да кажат, че ще е за фонд, но нямам личен такъв опит и наистина не помня за къде ставаше дума, би било спекулация от моя страна да посоча, че в дадена клиника го правят.

# 575
Чувала съм за АМХ, но за спермограма не. То с толкова СГ дето правят, ако лично не сте казали кои сте и що сте, съмнявам се на всеки да фалшифицират. Макар че при нас е имало голяма разлика от една клиника до друга клиника за една СГ и то с 2-3 седмици разлика. Или едните са я окепазили или мъжа ми прави чудеса, хаха

# 576
При нас е имало голяма разлика и в една и съща клиника, но беше във връзка с въздържанието.

# 577
То на повечето показатели може да им се въздейства в негативен план при СГ. На вас какво не Ви достига?

# 578
Мами и бъдещи мами. Знам, че всичко си е относително, но все пак може ли някой да ми обясни защо е такава разлика в резултатите в различните лаборатории.. 03.2025г ММ направи спермограма в Щерев и даде 5% морфология, а 07.2025г в КИРМ Плевен е на 0%.. Уж и двете по крюгер, през трима специалиста различни мина преглед за варикоцеле и не установяват. ММ е 1.95 висок, беше 140 кг  сега ги смъкна на 125, понеже кандидатствахме за ин витро ни изпратиха в друга лаборатория защото такъв бил протокола и ни излезна трети вариант ( през текущия месец) ... С 1 % морфология, объркана съм малко.

# 579
Абсолютно нормално е да има различия след като са правени на различни места и през различни периоди, но не виждам да са драстични разликите. Ако си пуснете кръвни изследвания на хемоглобин например днес и след 6 месеца няма да са абсолютно еднакви числата, така е и при спермограмите. Просто вземете средна стойност и истината е някъде там. При тази висока бройка е все тая дали морфологията е 1% или 5%. Нито за естествени опити, нито за инвитро има значение морфологията при Вашата бройка. Тук значение има само за кандидатстването ВИ, защото, за да кандидатствате трябва да имате минимум 2 понижение показателя, така че последните две спермограми Ви правят услуга. Иначе с резултати като от първата нямаше да може да кандидатствате.

# 580
Здравейте,имаме една спермограма,която е лоша .Правена е в обикновено лаборатория и докторът иска друга в инвитро клиника.Моля ви се ,насочете ни коя е по добра инвитро клиника за направа на нова спермограма.Предварително благодаря

# 581
Ако сте от София - Надежда или Щерев. Ако сте от Варна- Майчин дом. И в Плевен и Тутракан също става.

# 582
Не сме от София но ,там ще я правим.Ако е в инвитро клиника Надежда на място ли се дава материалът за изследване.И нещо друго ме обърква ,понеже имаме само една направена а докторът каза пуснете друга ,не трябва ли да е по разширена по Крюгер или докторът пак преценява това и щеше да го каже.

# 583
  • На изток от Ада
В ст Загора също има.инвитро клиника. Мм е пускал тук.

# 584
Не сме от София но ,там ще я правим.Ако е в инвитро клиника Надежда на място ли се дава материалът за изследване.И нещо друго ме обърква ,понеже имаме само една направена а докторът каза пуснете друга ,не трябва ли да е по разширена по Крюгер или докторът пак преценява това и щеше да го каже.

На място дайте материала, защото иначе има сериозен риск да се компрометира пробата, поради времето на занасяне, температурата на съхранение и т.н., а една спермограма вече е над 300лв сигурно, не си струва да рискувате с това изследване. Пуснете спермограмата по Крюгер, обикновено на място андролозите питат мъжа каква спермограма иска да пусне, просто нека каже по Крюгер.
.

Общи условия

Активация на акаунт