МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 28 650
  • 597
  •   3
Отговори
# 585
Благодаря ви ,а каква е цената спермограма по Крюгер в Надежда ,не се ориентирам в ценоразписа пише ли го?

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 17:35 от Sch7124

# 586
Здравейте , следа публикации отдавна , и сега дойде време да попитам. Имаме направена СГ, с недобри резултати, и положителен тест - моментен и кръвен. Знам , ме въпроса сигурно ще е глупав , но имаме приреснения, дали ще има проблем с ембриона , заради лошата СГ?https://

# 587
Тук никой няма как да Ви даде категоричен отговор на този въпрос. Най-вероятно всичко ще е наред, но ако се притеснявате просто си пуснете пренатален тест за някои от най-често срещаните генетични болести - Даун, Едуардс и т.н. за Ваше спокойствие.

# 588
Ще ги направим, благодаря! А дали има връзка лоша СГ-загуба (аборт)?
Пак се извинявам за глупавите въпроси?

# 589
  • София
Да, има, но сега не е момента да се самонавивате. Ако прескочите 12-та седмица, си направете амниоцентеза.

# 590
Ще ги направим, благодаря! А дали има връзка лоша СГ-загуба (аборт)?
Пак се извинявам за глупавите въпроси?

Нека първо да уточним, че спермограмата която публикувахте НЕ е лоша. Съвсем нормална си е и най-вероятно половината мъже на планетата са с такава, нищо фрапантно не се вижда на нея, дори бих казала, че няма  никакъв мъжки фактор, има леки забележки и нищо повече. За риска от аборт се гледа ДНК фрагментацията на сперматозоидите, а не нещо друго, но Вие нея не сте я изследвали така че отново не може да се твърди, че на база на спермограмата която публикувахте има риск от проблеми с плода.

Най-вероятно всичко ще е наред, но дори и да не е, малко вероятно е спермограмата да е виновна в случая.Така че просто се опитайте да сте спокойна, защото в момента стреса може да се отрази на плода и в 11-12 седмица си направете подробен пренатален тест. И посетете добър лекар по фетална морфологияв едновременно с това. Ако си пуснете пренатален тест, не правете БХС, тъй като той е само статистика и е излишен. Амниоцентезата е инвазивен диагностичен метод, който носи рискове за плода и се препоръчва само ако се види нещо на феталната морфология или на пренаталния тест, а не се прави просто така за всеки случай.

# 591
Благодаря много за отговорите .

# 592
Здравейте, правихме спермограма в 2 различни клиники. За фонда с мъжки фактор трябва ли всяка да е с подпис и печат като се подават документите? И съответно могат ли от Надежда да ми пратят подписано копие по куриер, тъй като не сме от София?

# 593
Да, трябва да са с подпис и печат, но нямам идея дали могат да ги изпратят по куриер, не мисля, че правят такива услуги. Обадете се за всеки случай да попитате.

# 594
Здравейте,отново .Препоръчайте ни добър андролог ли,уролог, при когото сте ходили  и сте доволни за лечение на лоша спермограма ,и в инвитро клиника Надежда спермограма по Крюгер каква цена е знаете ли не се ориентирам по ценоразпис.

# 595
От Щерев са ми го пращали по куриер с подпис и печат за фонда. Обадете се.

[/b]
Здравейте, правихме спермограма в 2 различни клиники. За фонда с мъжки фактор трябва ли всяка да е с подпис и печат като се подават документите? И съответно могат ли от Надежда да ми пратят подписано копие по куриер, тъй като не сме от София?

# 596
Да, трябва да са с подпис и печат, но нямам идея дали могат да ги изпратят по куриер, не мисля, че правят такива услуги. Обадете се за всеки случай да попитате.
Звъннах на ЦАР, потвърдиха ми, че трябва да са с подпис и печат от клиниката, след което се свързах с Надежда и ми изпратиха подпечатано копие по Спиди още същия ден. Така че извършват такава услуга.

@Sch7124, в брошурата с цените пише "Разширена: тест Крюгер" 55 евро, а обикновената е 45 евро.

# 597
Здравейте!
Преди месец кандидатствахме по фонда ЦАР.
Моя партньор има лоша морфология 1%, въпроса е че подвижността, концентрацията и всичко останало е в норма.
Втората спермограма е с по-лоши показатели 0.5%.
Имаме становище от андролог специалист за инвитро лечение.
При мен АМХ е ок, единствено съм с нагънати маточни тръби, които затрудняват естественото забременяване.
Въпросът ми е дали с тези критерии и медицинско становище, отговаряме и биха ни одобрили?
Благодаря Ви, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт