МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 28 410
  • 593
  •   2
Отговори
# 585
Благодаря ви ,а каква е цената спермограма по Крюгер в Надежда ,не се ориентирам в ценоразписа пише ли го?

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 17:35 от Sch7124

# 586
Здравейте , следа публикации отдавна , и сега дойде време да попитам. Имаме направена СГ, с недобри резултати, и положителен тест - моментен и кръвен. Знам , ме въпроса сигурно ще е глупав , но имаме приреснения, дали ще има проблем с ембриона , заради лошата СГ?https://

# 587
Тук никой няма как да Ви даде категоричен отговор на този въпрос. Най-вероятно всичко ще е наред, но ако се притеснявате просто си пуснете пренатален тест за някои от най-често срещаните генетични болести - Даун, Едуардс и т.н. за Ваше спокойствие.

# 588
Ще ги направим, благодаря! А дали има връзка лоша СГ-загуба (аборт)?
Пак се извинявам за глупавите въпроси?

# 589
  • София
Да, има, но сега не е момента да се самонавивате. Ако прескочите 12-та седмица, си направете амниоцентеза.

# 590
Ще ги направим, благодаря! А дали има връзка лоша СГ-загуба (аборт)?
Пак се извинявам за глупавите въпроси?

Нека първо да уточним, че спермограмата която публикувахте НЕ е лоша. Съвсем нормална си е и най-вероятно половината мъже на планетата са с такава, нищо фрапантно не се вижда на нея, дори бих казала, че няма  никакъв мъжки фактор, има леки забележки и нищо повече. За риска от аборт се гледа ДНК фрагментацията на сперматозоидите, а не нещо друго, но Вие нея не сте я изследвали така че отново не може да се твърди, че на база на спермограмата която публикувахте има риск от проблеми с плода.

Най-вероятно всичко ще е наред, но дори и да не е, малко вероятно е спермограмата да е виновна в случая.Така че просто се опитайте да сте спокойна, защото в момента стреса може да се отрази на плода и в 11-12 седмица си направете подробен пренатален тест. И посетете добър лекар по фетална морфологияв едновременно с това. Ако си пуснете пренатален тест, не правете БХС, тъй като той е само статистика и е излишен. Амниоцентезата е инвазивен диагностичен метод, който носи рискове за плода и се препоръчва само ако се види нещо на феталната морфология или на пренаталния тест, а не се прави просто така за всеки случай.

# 591
Благодаря много за отговорите .

# 592
Здравейте, правихме спермограма в 2 различни клиники. За фонда с мъжки фактор трябва ли всяка да е с подпис и печат като се подават документите? И съответно могат ли от Надежда да ми пратят подписано копие по куриер, тъй като не сме от София?

# 593
Да, трябва да са с подпис и печат, но нямам идея дали могат да ги изпратят по куриер, не мисля, че правят такива услуги. Обадете се за всеки случай да попитате.

Общи условия

Активация на акаунт