🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 51 321
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
За Св. Валентин Пегасус имат промоция, валидна до 23.00 на 14 февруари (бг време), 29 евро на посока до Истанбул за полети от 6 март до 30 юни.  Първоначално се показват цени от 45 или 50 евро, но ако се логнали и кликнете на датите, цените стават 29.17 и съответно 29.00 евро. Промото за голям салонен и чекиран багаж е 9 евро. Тоест с багаж летите за 38 евро на посока.

Детайли, в темата на Pegasus & Turkish Airlines

# 541
Купихме за май, но само едната посока 29€, обратно 43 и нямаше промоция за багаж.

# 542
Има промоция, просто не сте кликнали където трябва. Преди два часа си купих двупосочен билет за общо 58.17 евро, тоест в двете посоки по 29 евро. В течение на резервацията минавате през въпроси за багажа, за храната, за местата и т.н. И за багажа можете да си увеличите за голям салонен, точно 9 евро е.
Иначе за полета ви на връщане, може цената вече да е вдигната, защото местата с промоционалната цена са изкупени. Тези цени не са за всички дати. Пробвайте с други дати. Аз взех за края на юни.

# 543
Пепелче ❤❤

В предната тема имаше въпрос за кучетата.
По закон средни и големи кучета имат право да се качват в градския транспорт с наморник и каишка не по-дълга от 50см в часове РАЗЛИЧНИ от интервалите между 07-10 и 16-22. Ако кучето е малка порода и може да бъде в чанта, може да се качва по всяко време.

При нужда от повече информация мога да потърся мястото, на което го четох
като  се замисля...никога не съм виждала кучета в традския транспорт на Истанбул... и на каишка по улиците също ...сякаш гледат само котки....

# 544
Само в Одрин съм виждала бездомни кучета.

# 545
  • София
Само в Одрин съм виждала бездомни кучета.
И в Истанбул има, но са малко, не са на глутници и обикновено са кастрирани и кротки. Обаче преди 10-тина (може и повече) години имаше скандал, че общината хваща бездомните кучета и ги извозва в гора край Истанбул. Там било страшно от озверели гладни кучета! Не знам как разрешиха проблема, но съм запомнила снимките във Фейсбук.

Но явно кучетата не са много популярни като домашни любимци, защото изключително рядко се виждат хора, които да ги разхождат. А не е като да не ходим по кварталите и кварталните градинки.

# 546
В сериала който гледам, Боровинков шербет казаха, че къща в която се четат молитви не може да има куче.

# 547
  • София
В сериала който гледам, Боровинков шербет казаха, че къща в която се четат молитви не може да има куче.
И аз си мислех, че може да е свързано по някакъв начин с религията. Докато котката е почти свещено животно, защото е убила змията, която е щяла да ухапе пророка Мохамед.

Досега гледахме по NG за преместването на летището за една нощ от поредицата Мегаструктури. Беше интересно.

# 548
Опитвам се да намеря най-лесния начин за стигане от летище Сабиха до парка с лалетата и ми дава най-малко 3 часа в посока с градски транспорт. Дали може да ме посъветвате?

# 549
Кой парк с лалетата? Емиргян или Гюлхаане?

От Сабиха Гьокчен взимате метро М4 до предпоследната спирка "Айрълък чешмеси". Там, без да излизате от метростанцията взимате Мармарай (посока Халкалъ) и слизате на станция "Сиркеджи".  Паркът Гюлхаане е на няколко минути пеша.

Ако ви трябва паркът Емиргян, малко по-завъртяно е с транспорта. Искате ли детайли?

# 550
  • София
Кой парк с лалетата? Емиргян или Гюлхаане?
Добавям Гьозтепе. Simple Smile Не отстъпва на Гюлхане, без да са изпотъпкани лалетата от желаещите да си направят снимки. И опънати грозни въженца няма. Wink

# 551
Гледах за Емиргян, но Гюлхане и Гьозтепе изглеждат с 1 час по-близко. Сега ще разгледам. Много благодаря!

# 552
  • София
Гледах за Емиргян, но Гюлхане и Гьозтепе изглеждат с 1 час по-близко. Сега ще разгледам. Много благодаря!

Stryper, Гюлхане е Вашия парк, на 200-300 метра от Сиркеджи и най-равен! Другите два са доста стръмни и трудни за предвижване от по-възрастни хора, а и доста по-далеч.

# 553
45 мин. ви е метрото от Сабиха Гьокчен до Айрълък чешме, после с Мармарай имате още 2 станции (Юскюдар и Сиркеджи). Ще направите хубави снимки, убеден съм. Гюлхаане е мн. красив парк.

# 554
  • София

Stryper, Гюлхане е Вашия парк, на 200-300 метра от Сиркеджи и най-равен! Другите два са доста стръмни и трудни за предвижване от по-възрастни хора, а и доста по-далеч.
Съгласна съм, че Гюлхане е най-лесно достъпен. Но Гьозтепе не е стръмен. Съвсем равен си е. Само преди да се излезе на бул. Багдат има 10-тина стъпала. Имай предвид, че и най-лекото изкачване ме озорва и затова запомням такива неща.

Сетих се още нещо. В Гьозтепе най-дълго се задържат лалетата и при по-късно ходене е много добър вариант. Последния път и в Емиргян, и в Гюлхане всичко беше увехнало или стъпкано. Само в Гьозтепе бяха свежи. Много е сенчесто и ги поливат обилно.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 21:25 от Таня67

Общи условия

Активация на акаунт