Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 464
  • 759
  •   1
Отговори
# 15
Àз си имам няколко любимци за есента: Лира, Van Cleeds Orchidée Vanile, L’interdit rouge ultime, La vie est belle élixir, Dévotion intense.

# 16
Хиляди благодарности за новата тема. Eсента е перфектния парфюмен сезон-можеш да носиш почти всичко.Cтартирам есента  с 2 нови за мен аромати.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 19:56 от Mimeto74

# 17
  • Пловдив
Няма къде да тествам Kate Spade Cherie , а ми е много любопитен.Може ли мнение ако някой го познава ?

# 18
Аз се сдобих с GUELAIN L'instant , купих го сляпо и още не мога да преценя дали ми харесва.  https://www.notino.bg/guerlain/linstant-de-guerlain-parfjumna-vo … zheni/p-16077078/

# 19
Благодаря за новата златна и уханна тема!
В преходната ранна есен ще нося Womanity Taste of Fragrance, Dolce Amalfi, L'Ombre des Merveilles, The Beat, и L'interdit.
Днес бях с Womanity Taste of Fragrance. Heя нося винаги през септември/октомври, носена от вятъра е прекрасна. 🍂🍁

Паднат ли температурите обаче, ще вадя кафетата, тонка, и карамел. Не че не мога и сега да ги нося, но не ме влече още.

# 20
Ммм, какво се задава...
Houbigant Ambre Rubis

# 21
Благодаря за новата уханна тема! 🍁
Ох, есента... сезонът, към който имам най-смесени чувства.
Обичам я, когато е циганско лято; обичам я, когато дърветата се обагрят във всевъзможни цветове, когато се разхождам върху килим от нападали листа, когато вятърът е все още топъл, когато във въздуха се носи мирис на пушек, когато идва времето на меките пуловери, ароматните свещи, одеяло и книга в ръка, когато идва един от най-любимите ми празници, Хелоуин, и навсякъде е "страшно", когато някъде там се задава и рождения ми ден, когато се чувствам уютно в празния киносалон в два часа следобед...
И не я обичам, когато се стъмва в 4 часа, когато вали непрестанно, когато се събуждам и виждам сивото небе, когато хората са облечени в черно, тъмно и скучно, когато и най-вече защото идва зимата. 😒
Парфюмно ще нося всичко, което си имам, според настроението.
За златна есен много обичам Libre Le Parfum, за мрачно и дъждовно време ще се сгушвам във ванилия, като Eau Duelle EDP, TF Vanille Fatale, или вкусотия като Black Phantom, а когато искам да си почина от сладости, ще си нося Womanity (в двата варианта) (Дез, много, ама много обичам постовете ти, винаги ме вдъхновяват ❤️), Eau des Merveilles и Elixir Des Merveilles, Phylosikos, Black Orchid Parfum, Tobacco Oud.
Няма да спра да нося и LVEB L'Elixir, докато още не ми е омръзнал.
Искам и някоя вкусна ванилия, но засега няма нещо, на което да съм се спряла.
По този повод, вчера тествах на блотер Burberry Goddess Intense.
Сега ще сменя рязко тона, въпреки че хич не съм в хейтърско настроение, обаче това нещо е най-гадният парфюм от всичко, което съм тествала през последните месеци, година.
Някаква ужасяваща, горчива миризма на лекарство, на билкова настойка, престояла с години в някое мазе, на прехваления Йегермайстер, който аз ненавиждам... много, много лоша миризма.
После се показва невероятна ванилия, заради която съм готова да преглътна първите, мъчителни 10 минути. Уви, трае кратко и пак се връщаме към горчиляка.
Не разбирам как това е парфюм, честно! 😵

Разносих и LVEB L'extrait, за да реша искаме ли се... не. Прекалено много ДНА на първообраза и прекалено незабележим ууд. Като прибавя някак мухливия подтон и обидните трайност и интензитет, мисля да пропусна.

И поздрав с моята есен 😊

# 22
Страхотен текст, Аризона, благодаря Simple Smile
Пиша да вметна за Burberry Goddess Intense. На жега е просто отблъскващ меко казано, но като стане студено е много добър! Знам че при теб е топло, но който има студен сезон препоръчвам да го пробва тогава отново. Simple Smile Simple Smile
Днес пробвах всички нови Интез версии Devotion, All of me, Divine. Всичките ми харесаха. Много добре са се справили. 😍

# 23
Здравейте.
За есента си извадих така обичаното и приспано през лятото сладко червилце - La Vie Est Belle Iris Absolu. Мисля да го редувам с черната рокля на Герлен, интенс версия.
А ново за мен - случайно пробвах масло /но според мен имитация/ на Portrait of lady. Първите минути щях да се задуша от силата му, но след това вървейки по улиците от ръката ми идваше опияняващо, тъмно и плътно ухание. Отдавна ми се искаше нещо ново и непременно силно. Има нещо ретро в него, но не ми пречи това. Обаче, оригинала на парфюма е непосилен за моите възможности, и мисля да се насоча към арабската му имитация - Alhambra Artist No.1.

# 24
  • Бургас/Пз
Аз още съм на лятна вълна. Тук е все още 27-30градуса и нищо есенно не съм извадила. Наслаждавам се все още на Амара на Ван Клийф, Ситере на Хермес и Льор на Диор. Новото Клое е божествено за мен, но ми хареса повече в дните като беше под 25 градуса Simple Smile та засега не посягам към него.

# 25
  • Пловдив
Разглеждайки сайтовете попаднах на Chopard Vanile Malica, Chopard Sparkling Love ,Elie Saab Girl of Now Rose Petal.Може би ги няма за тест, никой не си ги е купил и затова няма отзиви за тях.

# 26
  • 🌊
Аз сега понеже си изпръсквам  Sì-то и някак му посвикнах. Вече усещам малко от касиса, но продължавам да усещам една натрапчива миризма на нещо оцетно, което ми "лельосва" целия парфюм.
Гледах му пирамидата и не мога да разбера кое би му дали това усещане

# 27
Аз продължавам да страдам по Angel Muse, засега нямам успех в намирането му. Другият ми парфюм за това време е първообразът на Muse, но задължително с приказния лосион към него.

# 28
Благодаря за новата тема 🫠

Относно дискутираните по-назад аромати, Chopard Love беше абсолютна любов при мен. Изпръсках една шише и честно казано ми липсва. Имам прекалено много рози, чакащи си реда, включително и новото Chloe Intense дълго име, та просто ме е срам от себе си да го купя отново.

Burberry Goddess Intense първоначално не ми се стори лош, но после щях да повърна в продължително време. Има нещо силно отблъскващо за мен в него. Категорично не от мен.

През есента ще нося стария Si Intense, който придобих съвсем наскоро, а трябваше да имам от момента, в който излезе. Прелестен разкош ❤

Със сигурност ще извадя някакво пачули, вероятно старомодното класическо Reminiscence Patchouli EdT.
Marc Jacobs Decadence EDP
съм приготвила също, както и вечните ми любови Magnificat V Canto и Laudano Nero TT.
Много силно се наслаждавам на Jade SoOud. Крайно подценяван арабел, направен от Stephan Humbert Lucas. Жестока ванилия и още нещо Simple Smile
Тъкмо днес си изпръсках бутилката от Bois Dore VCA, който честно казано ще ми липсва.
Разглеждайки си гардеробчето си припомних, че имам Cuir Patchoili Elie Saab, който чаках повече от две години да се появи по бг ширините.  
Ще уважа, разбира се, и вечния ми Moon Dance JHAG. Няма такова красиво творение - пачули, тубероза и роза. Наглед супер абсурдна комбинация, но всъщност изключително сполучлива.
Имам голямо количество Knot Absolute Bottega Veneta, което си отлежава непипнато повече от година… знам, че му е сега времето ама нещо никак не ме тегли към него. Пък е наистина хубав и доста рядък парфюм.. може би трябва да го пусна за размяна..

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 22:54 от Jollie

# 29
  • Sofia
Рязко ми се приноси кестеновия L'Artisan Noir Exquis и не мога да се сетя дали още го имам или го размених. Grin Утре ще разровя съкровищницата.

Общи условия

Активация на акаунт