Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 426
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
Мили момичета и момчета, да кажете нещо за Lalique le parfum? Проверих вече в предишни теми, но имам нужда от още малко мнения. Помирисах го и ми хареса и все пак ако можете да споделите и вие.

Аз го харесвам. Според мен е подходящ ванилов парфюм за хора, които обичайно не носят такива - като мен.
Ванилията е примесена с подправки (индийски дафинов лист) и не е сладка.
Подправките олекотяват и "повдигат" ванилията, придавайки й свеж оптимистичен (но не твърде момичешки) профил в моите очи.
Създава комфортно и безгрижно настроение. Траен е. Сега е подходящ сезон за този парфюм, преди около две седмици го включих в ежедневната ротация.

Мислено го слагам на една плоскост с L'instant EDP (Guerlain) и Hypnose (Lancome), които също нося напоследък.
Няколко пъти по-лек е от тях, но има общо във ваниловата основа. Нескучна и некухненска, а луксозна ванилия. 

Друга интересна за мен и подправкова ванилия е Casmir (Chopard), който е сред коледните ми аромати. По-сладка и плътна е. Създава ми усещане за празник. За носене с пуловер, шал и палто е.
В същата тоналност е Organza (Givenchy), която за съжаление не понесох и размених във форума.

# 256
Днес времето при мен е ужасно - вали като из ведро цял ден:
Скрит текст:
има наводнения и всякакви придружаващи екстри:
Скрит текст:
и на мен ми се прииска нещо плътно, но не тежко; сладко, но не гурме или захар; и не серийно, тоест нещо, което не съм пускала в употреба отдавна.
И така се спрях на и привърших последните 2-3 мл от тази носталгична красота:

Бутилката, както и ароматът, чудесно допълваха определени щрихи от аутфита
Скрит текст:
Ще ми липсва, защото вече не се произвежда, и защото ми напомня едни други, по-безгрижни времена.
Но и няма да ми липсва, защото винаги ми е бил слаб и немощен, когато всички останали твърдяха, че е интензивно чудовище.🙄
Отдавна спрения фланкър, L'Exces, беше нещо извънземно, точно по мой вкус и изхабих не малко бутилки, но не се намира вече. 🫤

# 257
  • София
Мили момичета и момчета, да кажете нещо за Lalique le parfum? Проверих вече в предишни теми, но имам нужда от още малко мнения. Помирисах го и ми хареса и все пак ако можете да споделите и вие.

Плътен хубав прочит на ванилия, далеч от простоватата сладкарска ванилия. Леко boozy. Според мен парфюм за над 30. За цената си е супер и я надминава. Класен е. Подарявала съм го няколко пъти и винаги св харесва.

# 258
Днес разносвах Stellar Amber на Zara. Изненада ме доста приятно. Усещах го цял ден. Е, не е пълен еквивалент на Guidance, който обожавам, но всъщност трябва да призная, че е достоен заместител.

# 259
Като така и така съм започнала със запитванията, дали можете да споделите мнения за Narciso Rodriguez Poudree? Ох, много го харесвам, но отново не съм сигурна представянето му откъм трайност и проекция какво е. Имала съм го като имитация, а оригинала само съм го пробвала.
Благодаря!

# 260
По мое мнение Narciso Poudree е силен и траен парфюм.

# 261
Дъщеря ми го ползва. Както е казала bell парфюма е със силна проекция и при дъщеря ми спокойно изкарва до 7-8 часа трайност. Женствен аромат, мисля че е подходящ за есента.

# 262
  • София
Много прашен парфюм, не просто пудрен. Инвазивен бих казала и траен. В драйдауна на моята кожа стои като Хипнотичната отрова ЕДТ

# 263
Е, благодаря Ви много за мненията! Страхотни сте!

Поръчах това

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 12:08 от Анонимен

# 264
  • Бургас
Христина, Пудре е разкошен парфюм с лееек ретро вайб за мен.Ти харесваш много мощни парфюми , много трайни със сериозен шлейф и да получаваш комплименти, интересно ми е мнението ти за този Нарцизо.За мен няма да ти е достатъчно траен, но все пак сподели, знаеш , че е до кожа.Да има си трайност, но поне за мен не е от парфюмните чудовища, които ти предпочиташ.Ще си позволя да ти препоръчам чудовищно траен парфюм Maison crivelli Hibiscus mahajad, ако не си го пробвала направи го задължително, само с един спрей изпълва цялата стая, невероятно представяне, уникален парфюм е.Аз му викам розовото чудовище.Bowtie

# 265
Христина, Пудре е разкошен парфюм с лееек ретро вайб за мен.Ти харесваш много мощни парфюми , много трайни със сериозен шлейф и да получаваш комплименти, интересно ми е мнението ти за този Нарцизо.За мен няма да ти е достатъчно траен, но все пак сподели, знаеш , че е до кожа.Да има си трайност, но поне за мен не е от парфюмните чудовища, които ти предпочиташ.Ще си позволя да ти препоръчам чудовищно траен парфюм Maison crivelli Hibiscus mahajad, ако не си го пробвала направи го задължително, само с един спрей изпълва цялата стая, невероятно представяне, уникален парфюм е.Аз му викам розовото чудовище.Bowtie
Благодаря ти, Bright Crystal !:heart:
Задължително ще го пробвам!
Да, този Narciso е по-мек отколкото аз съм свикнала и харесвам, но (поне от проби) се чувствам много добре с него и се надявам като започна да го ползвам да остана на същото мнение.

# 266
  • Washington,USA

Някой има ли представа, къде мога да намеря тези парфюмчета? Преди време ги имаше в ДМ и бяха страхотни с мирис на трюфел, ягода и пр. Бяха руски доколкото си спомням и много ми харесваха, в makeup са полски и не са същия аромат.

# 267
Някой знае ли кога ще има Bois Impérial Extrait за тест в Елинор?

https://www.essentialparfums.com/en/products/bois-imperial-perfu … ract-30-ml-spray/

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 14:14 от chilko

# 268
  • Sunshine state
Обожавам есенни парфюми. Обичам топли, гурме, сладки аромати.
Тази година съм се заредила подобаващо:
Kayali - Yum Pistachio Gelato
Вече имам сериозен поне един пръст изхабен, а го взех преди месец. Не съм фен на марката, но този е хубав. Не е много траен обаче.
Maison Martin Margiela - Coffee Break - директно замина на мъжа ми, прекалено дървесен и определено мъжки аромат. Разочарована съм, очаквах повече.
Banana Republic - Tobacco & Tonka Bean много ми харесва, а го взех абсолютно случайно. Опушена ванилия и слива. На това ми мирише. Табако и тонка нотките са много изразени, в драй даун става опушена ванилия на моята кожа. Доста прилична дълготрайност.
Al-Rehab - Choco Musk - евтин и вкусен! Мирише на Нескуик. 🤤
Lattafa - Eclaire - прекрасен ванилов аромат. 💕
Ами това са моите фаворити за есенно зимния период.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 16:03 от Pupitka

# 269
Неочаквана придобивка и любов

Общи условия

Активация на акаунт