Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 481
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Ох, загледах го точно това шишинце, но реших че е мъжки... ще ходя да го тествам 🥰

# 61
  • Враца
И на мен ми стана любопитен Барения, но ще мине доста време, дойато стигне до мен за тест..

# 62
За мен Барения е за топло време и пролет-есен. В студена зима изобщо няма да се разгърне и ще стои като остър одеколон.

# 63
  • The Evergreen State
Барения си е типичен представител на Ермес, както и новото ЛВЕБ ..си е ЛВЕБ. Специално за Барения, който не го харесва, едва ли харесва каквото и да било от марката като цяло. Афтършейв много бе разсмя, но наистина е проветрив, екстровертен и дори бих казала леко ексцентричен. Много е далеч от уютен, както и всички останали техни парфюми.
За мен капка неконвенциалност е това което дава спонтанност и живец, иначе парфюма рискува да бъде ..скучен.

# 64
  • Пловдив
На мен Барения изобщо не ми прилича на Ермес. Може би затова го харесах, базата му ми напомня нещо ретро, а аз обичам ретро парфюми. Може би ще купя малък флакон. А Ла Ви изобщо не ми прилича на Ла Ви, купих го веднага щом го помирисах.
Athena, забелязала съм колко сходни са ни усещанията за парфюмите. Тук, обаче, нещо се разминаваме. 🍀😀

# 65
  • The Evergreen State
dazel, и аз обаче харесвам и двата парфюма, така че и тук имаме съвпадение във вкусовете мисля Flowers Rose.

Съгласна съм и за ретрото, и аз обичам такива.

Колкото до парфюмите на различните марки, усещам че всяка си има собствена рамка в която се движи, нещо като собствен стил и концепция. Най-лесния пример би бил Шанел, Герлен също са разпознаваеми - герлинадата винаги присъства в различни форми и пропорции но е там, Ермес също чувствам така с кожените изделия и леко унисекс парфюми. Не мисля че и Барения и теменуженото Ла Ви са извън съответните рамки, стила на Барения и стила на теменуженото ЛВЕБ се вписват в стила на марките, може би не го обясних много добре преди.
Соред мен важи за всяка марка това, било то Амуаж или Нишан или Диор, Марли, всички имат своя концептуална рамка, нещо което обединява парфюмите им и съответно ги отличава от останалите на пазара.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 20:30 от Athena

# 66
Интересно ми е какво мислите за новия J’adore L’or… тествах го два пъти, върху себе си, хареса ми, някак топъл и елегантен (неща, които по принцип се противопоставят), но много нетраен при мен… дори и дрехите ми не миришат след час.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 23:51 от Sensaya

# 67
Скоро получих мостра от него. И при мен е нетраен, дори и в косата не се задържа.
Това е много странно за мен, защото го усещам плътен и излъчващ като се напръскам с него. Но след 2 часа го няма вече и следа не оставя дори. Обмислях покупка, но се разколебавам. Евентуално само ако го намеря на много, много, много добра цена. Иначе 300+ лева не си заслужава. За тези пари какви нишови парфюми има, можеш да миришеш от километри цяла седмица с 1 фъс (хипотетично разбира се).

# 68
Може би не съм критерий, защото при мен почти всичко е много трайно, но определено нямам проблем с трайността на J'adore L'or.

# 69
Цял ден ми трае. Разкошен парфюм.❤

# 70
  • The Evergreen State
И при мен е много траен, но и аз като Бел, нямам оплаквания за трайността на парфюмите поначало.

# 71
И аз нямам проблем с трайността по принцип. Но дори и когато се съмнявам - дрехите категорично са ми критерий.
Иначе пръснах на един блотер Angel Fantasm, пъхнах го в предния джоб на дънките. Вечерта съм се прибрала в къщи, преоблякла и тн, много след това вече късно се събличам в банята - мирише ама зверски на този парфюм. Един час се чудих от къде… накрая разбрах… от бикините 🤪 Ето това е трайност 😅

# 72
  • Бургас
Barenia направо ме отвя. Пробвах го преди две седмици на летище София и не спрях да го мисля през цялото време. Като кацнах веднага затърсих да се сдобия с едно шише 30мл. Парфюм, който по пирамида никога не бих решила, че ще ми допадне. Но чинно тествам всичко, което се дискутира тук. Бих казала и аз, че спада в категорията на Memoire d’une odeur, който ми харесва, но никога достатъчно, че да си го добавя в колекцията. Наистина много успокояващ аромат, много различен от повечето, които притежавам. Бих го описала като чаша чай, леко изстинала, с мед и лимон. В пирамидата не фигурира мед, но правя такава асоциация. Пристигна в сряда, днес ще го взема най-сетне.

# 73
Дами, наскоро разбрах, че Versace са излезнали с нов фланкър на Crystal Noir, сега е Parfum,. Някой да го е пробвал? Това ме подсети да си извадя моя edt и да го понося, че съм го забравила, а есента е красив сезон за него.

Исках и една ванилия да си взема и много се чудех между Tom Ford Vanilla s** и Amouage Material и накрая се спрях на Амуаж-а, така че и той ще влезне в ротацията.

# 74
Material и аз много го харесах от една мостра, направо се влюбих в него. 😍😍

Том Форда изобщо не ме е грабна, а и май трайността му е доста слаба.

Общи условия

Активация на акаунт