Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 443
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за новата тема Денси 🍇🍎🌶️

Извадих Cinema, любим ретро парфюм, Carnal Flower и Lost Alice също са ми от есенните любимци, но изненадващо си харесах

а само влезнах да разбера как ухае парфюма от витрината.
А, и още два си харесах, но само шищенцата им помня.
От Kérylos ми сипаха в шишенце, тия дни ще го нося, много ме радва аромата, намирам го по-подходящ за дами, лек, ненатрапчив, по-скоро усещане/обстановка

# 31
  • София

Уникален е !

# 32
Хубав е, нали Simple Smile дъщеря ми и няколко нейни приятелки си го ползват с кеф. Аз също понякога, покрай нея.

Миналата седмица пробвах Chloe L'Eau De Parfum при температури над 30 градуса и около 15. Траен е, но върху мен сякаш не се развива или поне аз не го усещам. Няма шлейф, няма промяна.
За Rose Naturelle EPD Intense мога да кажа обратното и бих си го купила с удоволствие.

Barenia ми стои много добре и разкри цялата си красота, особено при всеки полъх на горещия вятър в жегата. Направо взех 30 мл за проба и в момента му се радвам на есенно и хладно време.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 18:34 от Linofrina

# 33
Мен Барения ме побърква от кеф с няколко пръсвания. Много добре ми действа, успокоява ме.

# 34
# 35
Здравейте, за пръв път пиша в тази тема и нямам кой знае какви познания.
Някой има ли парфюми на марката Anna Sui? Впечатлих се от описанието на нотките, особено на Anna Sui by Anna Sui, но не го намирам в бг сайт, сигурно го няма и по физическите магазини за тестване, а не ми се рискува така на сляпо.

# 36
Calabria, хич не се шегуват с цените. 😲
Явно ще е нещо свръх натурално и качествено. Не по джоба на простосмъртни. Не е критика. Желая им успех.

# 37
  • Sofia

Според мен са нелепи вече… Всяка вълна се яхва с някакви космически цени, а етикетите на рекламните снимки - залепени накриво 🤦🏼♀🤦🏼♀🤦🏼♀

# 38
Calabria, хич не се шегуват с цените. 😲
Явно ще е нещо свръх натурално и качествено. Не по джоба на простосмъртни. Не е критика. Желая им успех.
Нещо свръх качествено,био,веган,фен шуи,медитиращо  и мотивиращо😀,ок знам ,че работят с качествени суровини,но за 50 мл заявяват определена аудитория с тази ниш цена,дано имат успех,ще ми е интересно да ги следя дали се купуват,вероятно навън.
Хора,само аз още не съм пробвала новите парфюми-Барения и  Chloe ми се ще да ги поръчам без тест по едни 30 мл,усещам че ще ми харесат…но преди от смели поръчки и греди съм яла,та ще се затътря да ги тествам скоро..
И благодарности за новата тема,рядко пиша,понеже рядко купувам,но ви чета с кеф🌺🌺🌺!

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 22:03 от Calabria

# 39
Аз явно съм прекалено начинаеща, защото изобщо не деля парфюмите. Харесвам ги, нося ги. Но усещам, че рафта ми става прекалено препълнен, затова ще изпръскам Escada Moon Sparkle , Fiesta Carioca и Si Giorgio Armani.
Също се чудя дали да не продам мъжкия си Скандал, защото само се подмята, чудя се с кой акъл ми е харесвал толкова, че да си купя 150мл.
Продавай,
Може да ми пишеш на лично. Колко години си седи в шкафа ?

# 40
  • София
Musk Mood Lattafa - днес го разносих и за мен това е чист, пудрен, мек и фин аромат с бял мускус. Във въображеието ми изниква пухче току-що потопено в ароматна пудра. Даже получих комплмент за него от човек с много чувствителен нос, който изключително рядко споделя мнение. И не мога да си я представя на мъж тази красота.

# 41
  • The Evergreen State
Цоп и аз в есенната тема!

Развявах на късна лятна почивка тези дни Chanel 5 L'eau, идеален за големи горещини. И тук където живея времето е все още много приятно, дано се задържи по-дълго така.
Днес получих новото Шалимар Милезим Жасмин. Споменах мимоходом в предната тема че съм го поръчала, но си знаех че доставката отнема поне седмица и реших да изчакам и направо да споделя впечатления. Както и други споменават във Фрагрантика, близък е до милезим Тонка. Отново майсторски направен от Делфин Йелк, личи леката й ръка, парфюмът е мек, тъмен и вкусен като парченце тъмен шоколад към чаша жасминов чай. Аз изпуснах първия милезим Ванилия, разбрах малко късно за тези фланкъри, демонстриращи отделните компоненти на т. нар. герлинада. Имам следващите три издания които пуснаха, превърнаха се за мен в очаквано есенно удоволствие.

Допада ми факта, че последните години интернет позволи на парфюмеристите да излязат наяве и да получат публичност. С удоволствие гледам интервютата в Ютюб и на Делфин Йелк и много други парфюмеристи с ютюбъри. Смятам че това ги доближава до феновете и скъсява дистанцията, което е особено важно за парфюмерни къщи с респектираща дългогодишна история като Герлен или Шанел. Разбира се това е само една от многото промени които тези марки предприеха за да останат в крак с времето заедно с реформулировките на парфюмите, смяна на рекламните лица и прочие.
С тези фланкъри на Шалимар Герлен са свършили прекрасна работа - предлагат наистина съвременен прочит на класиката Шалимар. В жасминовия фланкър както подсказва и името, има жасмин (маслен и леко накъртващ; не е слънчев или сапунен както е в белоцветните парфюми) и не мисля че ще се хареса от хора които не обичат много тази нотка.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 13:29 от Athena

# 42
Да дам и аз моите 5стотинки за парфюмите на Wooden spoon. Факт е че работят с качествени, натурални суровини. Козметиката им е много добра и въпреки високите цени си има пазар и почитатели. За парфюмите предполагам ще е същото. В крайна сметка разни дизайнерски лимитки са с далеч по-високи цени. За ниша да не говорим.. А там никой не знае колко и какви молекули и съединения участват във формулата. То и затова напоследък алергичните реакции зачестиха....
Та така ще поживеем - ще видим. Аз лично с удоволствие бих ги тествала.

# 43
Wooden Spoon с интерес ще пробвам при следващо минаване през Парадайз.

Ванилията във фланкърите на Шалимар е прекрасна.

# 44
По повод парфюмите на wooden spoon, и аз да споделя, че съм много доволна от продуктите им, но тези цени са доста завишени. Напоследък съм точно на такава вълна и откъм парфюмите. Така се бях запалила, и изведнъж ми светна какво ли съдържат, ами не е шега работа. Под този надпис parfum/fragrance се крият сума ти неизвестни за нас химии, които са фирмена тайна, заради формулата. Най-често оказват влияние като алергени, на хормоналната система и т. н.. За да са по-трайни и силно излъчващи парфюмите се употребяват т. нар. фталати, които се натрупват в организма. Лично аз започнах да си пръскам само по дрехите след като ми светна че не са безобидни, и манията ми се потуши. С почистващите препарати е същата работа, всичко напоследък е ароматизирано със синтетични парфюми.  И така, мисля че е полезна, въпреки не толкова приятна информация. Не знам защо повечето дизайнери и ниш и т. н. не използват безопасни за хората съставки, ясно е че е пари, но все пак ще е хубаво натам да се ориентират.

Общи условия

Активация на акаунт