Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 394
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • тук-там
Това е любимият ми парфюм на марката за мъже, макар че го позиционират като унисекс:
https://www.fragrantica.fr/parfum/Guerlain/Les-Absolus-d-Orient- … ntense-55393.html

# 286
  • в Кошера
Здравейте! Искам да попитам любителите на Guerlain, по-точно за мъжки парфюм. Харесвам марката, но незнам обаче кой от тях да избера за подарък, като търся голяма трайност.

Предвид, че не е посочен бюджет (както и други подробности), предложенията ми са във възходящ ред.
1. L'Homme Ideal EDP
2. L'Homme Idéal Extrême
3. Absolus Allegoria Patchouli Ardent
4. Absolus Allegoria Oud Essentiel

Скрит текст:
Искрено и лично, обаче, след реформулирането на "Ориента", намирам разлики в ароматите, не към добро...

# 287
Чудесно, много благодаря. Ще избера някой от тях.
Да, не е от значение цената. Важното е да е траен. Благодаря отново Simple Smile

Здравейте! Искам да попитам любителите на Guerlain, по-точно за мъжки парфюм. Харесвам марката, но незнам обаче кой от тях да избера за подарък, като търся голяма трайност.

Предвид, че не е посочен бюджет (както и други подробности), предложенията ми са във възходящ ред.
1. L'Homme Ideal EDP
2. L'Homme Idéal Extrême
3. Absolus Allegoria Patchouli Ardent
4. Absolus Allegoria Oud Essentiel

Скрит текст:
Искрено и лично, обаче, след реформулирането на "Ориента", намирам разлики в ароматите, не към добро...

# 288

Наскоро пуснаха Parfum версии на L'Homme Ideal и Habit Rouge, които може да са подходящи в случая. Има ги и за тест на повечето места.

# 289
Един от най-дълготрайните ми, ако не и първенец Guerlain-и е Les Absolus d'Orient Bois Mystérieux, само с 2-3 спусъка на спрейъра държи 10-12 часа, че и отгоре!
Страхотен аромат, който точно сега в студените сутрини и вечери е най-изразителен и обсебващ сетивата. Категоричен лидер и любимец от най-многобройната ми колекция на Guerlain!
Друг много красив и държелив е L’Homme Ideal EDT, но първата версия с този флакон,
Скрит текст:
а не този новия.
Скрит текст:
И не на последно място, получава внимание от нежната аудитория...

# 290
Нов аромат на Montale ми привлече вниманието, но май все още го няма в България
Звучи ми доста обещаващо
Montale Arabians musk

# 291
Оо, това ще е нещо доста сладко, но изображението е много красиво.

Аз от няколко дни съм зарибена по Tocade Rochas. Всяка седмица гледам да използвам различен парфюм. Искам да видя на този етап кои са ми любимците, за да направя нова чистка, че пак понасъбрах.

# 292
  • Sunshine state
Мразя да купувам парфюми на сляпо, но вчера поръчах един арабски, който много ме заинтригува по описание на една ютубърка и сега чакам да видя дали няма да ми е прекалено мъжествен. Трябва да е шам фъстък на стероиди, ама да видим...
https://khadlaj-perfumes.com/products/buy-khadlaj-25-trust-100-m … mNV5fl6Ey9iBkvEd-

# 293
Може ли да го опишете Tocade, защото мисля че ще ми хареса но не съм го пробвала и обмислям покупка на сляпо

Аз от няколко дни съм зарибена по Tocade Rochas. Всяка седмица гледам да използвам различен парфюм. Искам да видя на този етап кои са ми любимците, за да направя нова чистка, че пак понасъбрах.

# 294
Може ли да го опишете Tocade, защото мисля че ще ми хареса но не съм го пробвала и обмислям покупка на сляпо
Tocade е много специфичен парфюм. Има точно определено време и градуси, при които разкрива красотата си. В останалата част от годината е със силно ретро звучене.
Да, не е скъп, но моят съвет е първо да го пробвате

# 295
Днес съм с Qasamat Ebhar, страшно любима ванилия с леко карамелизирана ябълка и стрък здравец. Не знам здравец ли е, индрише ли е, някаква синтетична дивотия ли е, но ме побърква от кеф!

Този месец довърших Coco Mademoiselle Intense, но имам още един, още в целофан.
Продължавам юнашки с парфюмната диета, и не купих Барения, което отбелязвам като героизъм и себеотрицание. Joy
Шегувам се все пак.
Обмислям да направя тематичен ноември, рожденият ми месец е това. Ще го измисля. Обикновено правех Карамел и Кафе през октомври, но този път съвсем друго ми се носеше, а и беше топло.
Иска ми се да видя някое дъно отново, вероятно ще са Dolce Amalfi, La Belle Le Parfum, и I Want Choo.

# 296
Много отдавна му се кумя на този Qasamat Ebhar и все не се решавам. Има висока оценка вън Фрагрантика, но висока има и Khamrah на Lattafa, а втория ми идва много сладък.

# 297
Това в дъната сложен въпрос...

# 298
Много отдавна му се кумя на този Qasamat Ebhar и все не се решавам. Има висока оценка вън Фрагрантика, но висока има и Khamrah на Lattafa, а втория ми идва много сладък.

В този случай не препоръчвам. Ebhar е доста сладък, не чак толкова като Khamrah, който си е пестил от фурми с канела, но пак почти гурме.
Сега се напръсках с Khamrah, едно от най-добрите ми попадения на сляпо. Онази нота която ме побърква в Ebhar я има и тук, за щастие. Любов голяма и .....почти не го нося, защото те моите любови край нямат. Laughing Кhamrah беше и последната ми покупка през август 2023.
Qahwa страшно ме блазни с това кафе, но не искам еднотипни аромати вече. Или поне да видя още 50 дъна, и тогава ще говорим пак.

# 299
Dez, между Khamrah и Khamrah Quahwa има ли голяма разлика?
Аз имам отливка от Khamrah и много ми допадна, но се чудя има ли смисъл да пробвам и другия 😁

Един ден се осмелих да се напръскам с Amore caffe. Много е сладък, но ми харесва. Представям си го за парфюм през деня. Или когато правя есенни сладкиши или коледни сладки 😅
За вечерен аромат съм влюбена в Nishane Ani ❤ божествен е
Сега се чудя имам ли нужда от Hundred silent ways и за Eclaire също 😒

Общи условия

Активация на акаунт