Антибиотик и бира?

• 1 535
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте! Направих може би глупост и сега да питам - може ли да е проблем комбинацията между бисептол и бира? Чета, че не трябва да се смесва с алкохол, но все пак бирата е ниско алкохолна и аз изпих не повече от 200 мл ( може и по-малко да беше). Подведох се, че бисептола уж бил лек антибиотик, но сега четох че неговата съставка не трябва да се комбинира с алкохол. Също - последно пих снощи бисептол, днес не съм пила, ако има значение.
Какво мога да очаквам като реакция?

# 1
Нищо няма да стане. От 200 милилитра и антибиотик вчера няма да стане нищо.

# 2
  • София
Благодаря за успокоението! Smiley аз по принцип рядко пия алкохол и много не съм се замисляла или питала за ефекта от комбинацията, но и аз мисля, че не би трябвало да е проблем. Със сигурност няма за в бъдеще да си правя експерименти, че да не се притеснявам.

# 3
Дори няколко литра  да сте изпили - нищо няма да стане. Не се притеснявайте грам. Вие да не мислите, че алкохолиците спират алкохола, когато приемат някакви медикаменти. Нищо подобно, те не могат да го спрат, защото са зависими и пият  литри алкохол в комбинация с какви ли не медикаменти. Нищо им няма, не се притеснявайте.

# 4
Rumi11111, що за глупости? Как решихте, че няма нищо да стане?
Защото алкохолиците нищо им нямало!? Егати примера и повода за успокоение. Имате ли идея колко алкохолици месечно умират, защото черният им дроб спира да функционира?

До авторката - сега какво ще правите - ще продължавате ли бисептола? Това последен прием ли е бил?
Не пийте алкохол с антибиотици, освен ако нямате резервен черен дроб. И няма такова ЧУДО "лек антибиотик"!
Бисептола е химеотерапевтик с антибиотик. Още по-зле става с алкохол, поради химичния начин на неговото действие в организма.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 23:27 от the Дорис

# 5
  • София
Извинете, че след няколко дена отговарям, но пътувах и не съм гледала форума. Да, продължих бисептола от следващия ден, реших все пак да си го довърша, имах за още 2 дни прием. Нямах проблеми, но със сигурност не съм пила повече алкохол и в бъдеще не възнамерявам да смесвам. Аз като цяло гледам като пия каквито и да е хапчета, да не пия алкохол, и без това рядко го употребявам, просто в случая не прецених правилно. Благодаря за мненията.

Общи условия

Активация на акаунт