Какъв спорт е подходящ за едро дете на 8г.

• 1 451
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте, дъщеря ми на 8 г. е едричка и искам да я запиша на спорт с цел стягане и отслабване. Досега ходеше на народни танци, но нещо не виждам ефект. Плуването ме притеснява, че много ще развие гърба. Мисля си за баскетбол, йога за деца или бадминтон. Искам да отслабне без да развиваме допълнително гърба.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 13:15 от Фран

# 1
Глупави страхове, то ако толкова лесно се развиваш гръб на културистка... Плуването си е много хубав и комплексен спорт.

# 2
С йога няма да отслабне. Ами освен плуване - тенис, баскетбол, лека атлетика, защо не и футбол, ако й харесва. Гледам напоследък доста момиченца се записват на футбол, много модерен стана и сред девойките.

# 3
Какво значи едричка? Има някое килце в повече или просто "едър кокал"?
Ако са килограмите, насочете се и към здравословно хранене освен спорта.

Добре се отразяват на момиченцата танците (модерни танци, не народни), плуването също е добре. Не се плашете за гърба. Само от полза са за него.

Каквото изберете, трябва да харесва на детето. Да се забавлява. Не кое е модерно в момента, а кое влече детето.

# 4
Първо направете една консултация с детски ендокринолог.
Съветвам ви от опит.

# 5
  • Пловдив
"Едричка" е евфемизъм за пълничка. То се вижда и от текста - "стягане и отслабване" се цели.

Тя ли се отказа от танците?
Никое от изброените нищо няма да и преразвие, последна грижа е това. Важното е да и се ходи.

# 6
Движение му трябва на детето, на всяко дете, не само на децата с наднормено тегло. Разходки с километри ви трябват, спорт за час/ два пъти седмично/  няма да ви свърши работа; да, ще тонизира детето, ще го забавлява, но няма да отслабне и да поддържа в идеално състояние метаболизма. Дъщеря ви трябва да се движи всеки ден и да започне с 5 км. като за начало.

# 7
Плуването е чудесен спорт, оформя цялото тяло. Но освен спорт трябва и правилно хранене, което е също толкова важно. Ако спорта няма никакъв ефект, обърнете повече внимание на храненето и се присъединявам към съвета да направите консултация с ендокринолог.

# 8
Нещо, което ще хареса на детето. Не на теб. Иначе ефект няма да има. +Контролирай храненето.
За кой да е спорт се иска постоянство. С чат-пат скачане тук-там нищо няма да стане.
Йогата е безсмислена в случая.
Колко време ходи на народни танци? Моите ходят от 5 годишни, вече (сега са на 12 и 18). Тук-таме имат и по-пълнички деца, но масово са изваяни, особено девойките. Но преди участия имат репетиции по 3-4 ч/ден.
Докато развие гръб от плуването и трябват поне 5-6 г двуразови тренировки. Силно ме съмнява ..
Колело, бягане - може заедно да ходите, докато свикне на рутина, свали някой кг, за да има повече самочувствие в група и да не се отказва.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 13:38 от duhi_puhi

# 9
Питай детето какво би искало.
Но от изброеното, аз бих избрала плуване. Всеки човек трябва да може да плува, а най-лесно се учи като дете.
Вероятността дъщеря ти да има гръб на културист, защото като 8-годишна учи плуване, е доста близо до нула. Какво толкова, ще потренира някоя година и ще мине на друг спорт. Но вероятността да се раздвижи, да се научи да плува и да не се излага после, като ходи на море, е близо до 100%.

# 10
Ходи с желание цяла година на народни танци, вкл. се подготвяха за състезания, но според личната отслабването няма да стане, само набивала крака. И действително не е свалила килограми. У нас не купуваме вафли, чипс и други, но обича да си хапва - готвя и всичко си изяжда, не ядем полуфабрикати. Затова решихме да търсим друг спорт. С едър кокал е, но и плюс кг. С баща й сме високи, аз слаба, той не толкова.

# 11
Ами то си е и до организъм - хормони, метаболизъм, начин на усвояване или неусвояване на определени храни, вещества... Затова трябва комплексно да се действа.

# 12
Да бе набиват крака само друг път 😁 такова кардио е...
+ Имат доста игра и с ръцете и с тялото, това обикновено не се отчита достатъчно.
Няма да стане само със спорт, пуснете изследвания както са ви посъветвали. И храната като количество вижте как е... Всичко си изяжда, може да е повече от необходимото.
Колко кг/см е?

# 13
Благодаря за съветите, duhi_puhi 136 см./44 кг.

# 14
Ще трябва и време. Може в пубертета, като дръпне на височина, да се регулират нещата.
Аз имам обратния проблем с моя - чудя се как да върже мръвка. При височина 168 см тежи 42 кг.

Общи условия

Активация на акаунт