Глаукома/ВОН - Моля за съвет

• 806
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, пускам тази тема защото не успях да намеря сходна информация за моя случай в другата, нито пък мнение за специалист или болница, а съм адски уплашена и не мога да си намеря място, надявам се да ме разберете и да ми вдъхнете мъничко кураж, защото само тук успявам да намеря хора със сходни съдби...

-Преди около 3 години ми откриха повишено вътреочно налягане и беше лекувано само с капки изписани от лекар, без да са ми направени каквото и да било изследвания освен измерване на ВОН, доверявах се на компетентността на лекарката и спазвах препоръките и. Преди месец не успях да намеря капките тъй като са спрени от производство и посетих друга клиника, защото лекарката ми беше в отпуск и там ми установиха глаукома и ме изпратиха за второ мнение в Александровска болница при доц. Костова.
Днес бях на прегледа и утре ще ме приемат в болницата за 2 дни, за да ми направят още изследвания, но по време на прегледа си говореха със сестрите как било странно, не им се стрували нормални резултатите от другата клиника, а аз ги правих 2 пъти..
Изключително изплашена съм, объркана и нямам доверие на лекарите вече, тъй като видях и добро и лошо през последните години от тях.
Моля, ако някой се е сблъсквал с подобрен проблем, знае добър специалист (които не те гледа като касичка) и може да ми даде някакви насоки, нека ми пише.
Може би е глупаво да пиша тук, но съм адски изплашена и изпитвам истински страх от това дали ще ми помогнат или осакатят само защото не съм с връзки, а нямам идея вече към кого да се обърна..
Благодаря предварително момичета ❤

# 1
Здравейте, малко са ви объркани понятията.
Повишено ВОН и Глаукома са едно и също нещо.
Лекува се точно, както са ви лекували до момента с ежедневно накапване на капки за понижаване на ВОН.
Тоест диагнозата вие вече си я имате от преди 3 години и в момента нищо ново не се открива.
Резултатите от предната клиника преди 3 години е нормално да са различни от резултатите към днешна дата и то особено, че 3 години сте прилагали лечение.
Вероятно лекарите не са имали време или желание да ви обяснят, и вие сте се наплашили от това, което сте чули да говорят и не сте разбрали.
Това ви е диагнозата, лечението е правилно до момента, ще ви направят изследвания, което е редно да се прави при вас и ще ви изпишат нови капки със същото действие( защото старите ги няма в аптеките).
С това заболяване имате право на диспансеризация при очен лекар с талон номер 3 за диспансеризация, издава се от личния лекар.
След това си избирате офталмолог, който да ви запише при него . След това вече няма нужда ад ходите са се молите за направления на личния лекар, а редовно си посещавате вашия очен лекар. Той ще ви вика на всеки 3 месеца да следи ВОН. И ще ви изписва капки - някои от тях са с намаление по здравна каса.

Ако имате финансова въможност може да отидете в очна клиника - доколкото знам в Св. Петка Варна оперират Глаукома и необходимостта от капки изчезва. За цени, нямам представа какви са.

# 2
Здртавейте , препоръчайте добър лекар за дете на 2г. зачервено око.

Общи условия

Активация на акаунт