Режим на виждане и лични отношения с дете

• 2 008
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам да споделя болката си и аз. Загубих сина си. Той има семейство и естествено едно слънчице, което остана всичко за мен. Снахата на скоро се събра да живее с друг мъж. Не я обвинявам тя е млада, но не ми разрешава да виждам детенцето. Консултирах се с адвокат. Имам право да заведа дело за режим на лични контакти. Все не ми се ще да го правя. Говорих с нея било по добре и за детето да не се виждам. Два пъти ходя да говоря с нея. Когато детето ме види иска да идва при мен. Е не го пуска и това е. Наясно съм, че ако не се разберем ще има дело, но все не ми се иска да е по този начин. Моля за съвет.

# 1
  • SF
За съжаление сега детето иска да ви вижда и идва при вас, но с времето ще бъде подучено да не го прави и да не е така спонтанно щастливо, когато ви вижда. Тогава никакви адвокатски решения няма да могат да го принудят да общува с вас. Майката ще му обясни каквото трябва, за да спре поривите за общуване.
Тя защо не му позволява да се вижда с вас? Какви са нейните мотиви? Нещо се е случило между вас и нея, за да реагира по този начин. Иначе можеше да й помагате с детето, докато тя си излиза с новия приятел, щом нямате и никакви лоши мисли в това отношение.

# 2
Съболезнования за загубата ви. Дано си оправите отношенията с бившата снаха. Защо не я попитате дали и трябват някакви пари? Идва студения сезон - за яке и обувки на детето, например.

# 3
Заведете дело. След време, това дете ще знае, че сте искали да го виждате.

Ще иска да знае истории и спомени за баща си. Колкото повече порасва, толкова повече.
Вие сте част от неговият корен и каквото и да смята вдовицата, имате право на контакт с внучето.
То също вероятно ще има нужда от вас.
Сега се държи така, но като стане дума за наследство цъфват първи на вратата и се бутат с лакти.
Ако не го издействате сега, с времето ще го/я откъсне съвсем.
Не зная какви са нейните мотиви, но децата имат нужда от широкото семейство.
И това е в полза на детето.
Съжалявам за загубата ви.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 12:54 от metal.vixen

# 4
  • SF
Децата имат такива нужди, каквито им създадат родителите.

# 5
Ами след като не можете да се разберете доброволно със снаха си, не виждам друг вариант освен да заведете дело. Какви са нейните мотиви да не ви дава детето? В какви отношения бяхте преди, виждахте ли детето?
Съгласна съм, че и да заведете дело и да получите право да виждате детето, вероятно майка му ще го настрои срещу вас, така че е редно това да ви бъде последен вариант след като сте изчерпали всички други възможности за комуникация. Предложете ѝ помощ - да гледате детето за да има тя свободно време, да помагате когато е болно, да му купите нещо, от което има нужда.

# 6
  • Буркина Фасо
Съболезнования за загубата ви. Дано си оправите отношенията с бившата снаха. Защо не я попитате дали и трябват някакви пари? Идва студения сезон - за яке и обувки на детето, например.
ако един път мине това с парите за в бъдеще спонсорството ще стане ежедневие. Smiley
винаги ще и трябват пари. дори и без бабата да пита за това.

# 7
Ами да, ще и трябват, гледането на деца пари струва.

Аз също смятам за уместно  бабата да  предложи помощ, финансова,  логистична, каквато майката сметне за уместна по грижите за детето. Ако снехата не желае да контактува с нея, може би чрез другата баба? Има ли причина снахата да е настроена срещу теб, авторке,  какви бяха отношенията ви преди?

# 8
ако един път мине това с парите за в бъдеще спонсорството ще стане ежедневие. Smiley
винаги ще и трябват пари. дори и без бабата да пита за това.

Или бабата идва носи подарък за рожден ден и парички за детето, а майката казва : Ами айде ще ги взема, да не те обидя, но по-добре да не я/го виждаш. Simple Smile
Разбира се, че е по-добре да се разберат културно, но ако не става, по-добре да си търси правата.

# 9
Не виждам причина да се подкупва майката. Има си закони, ред и тя е длъжна да осигури виждане, иначе ще стане през съда.
Бабата не дължи издръжка, не се бъркайте. Бащата е дължал, но него го няма вече. Жената си има друг мъж, така че не е сама и не е на улицата.
Svetli, моите съболезнования за загубата.

# 10
Със снахата имахме нормални отношения. Детето ако имаха нужда да го гледа някой го оставяха при мен. Получава социална издръжка, за това че баща е починал. Бащата се грижеше добре за семейството преди да се случи това. Като причина да не разрешава да виждам малката изтъква, че има ново семейство и не е добре за детето да поддържаме контакти. Сещало се било за баща си. Обяснено и е че той е звездичка вече. При опитите кото правя да я видя, тя винаги иска да идва на гости при мен, но не я пускат.

# 11
  • SF
Сещало се за бащата? Че за кого да се сеща!!!
Снахата иска детето да не се сеща за бащата или да не тъгува за бащата? И двете няма как да се постигнат насила.
Съчувствам ви.
Майката не е много умна. Детето е лишено от семейство. Защо трябва и от любяща баба да се лиши?!

# 12
В такъв случай най-добре се посъветвай с адвокат.

Струва ми се, че вече сме обсъждали същата тема. Снахата искаше с новия мъж да отгледа детето и буквално да изтрие спомена, за биологичния му баща и неговите родители.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 22:09 от Iris04

# 13
Съжалявам за загубата Светли. Решението е съд и каквото ще да става. Казвам го от опит. Преди около година и аз исках съвет тук. Снахата искаше да и отстъпя апартамент, не го направих и спря контакта с внучето ми. Тогава ме нахраниха доволно и с риск пак да го направят коментиращите ще ти кажа да не отлагаш. Аз отлагах 2 години и съжалявам само за това. Ако е решила майката ще измисли куп глупости. Трябва да си упорита. Да не се отказваш. Не виждам причина да ти бъде отказан такъв режим. При мен тя се криеше 2 години и на делото каза, че не се интересувам от детето. Така че се подготви и за изненади. Имам и изготвен доклад от социален работник. Всичко мина ок. Чакам последно дело октомври и режим ще има даже и с преспиване. Ако не от веднага то от навършване на 6 години на детето.   Няма и година. Така , че дерзай. Дано да съм била полезна. Не си губи времето в чакане. Успех пожелавам, от сърце. Мога да съдействам с  препоръка за адвокат за София и София- Област. При нужда пиши на лично.

# 14
Svetli.Iv,
моите съчувствия за загубата на сина ви. 🌷

Не можете ли да постигнете първо добри отношения със снахата? Имахте ли такива преди? Защото ако не сте имали отношения преди, би могло да стане трудно дори и с дело да имате контакти с детето. Или дори и да стане, детето ще усеща, че има нещо неуредено между вас двете.
Би трябвало двете жени да намерите допирна точка и да общувате, не по график да се води детето, а така, по човешки и да си помагате в отглеждането му. Да се държите една друга като роднини, като приятелки, а не като врагове.

Известно е колко трудно е отглеждането на едно дете. Не знам... да не иска изобщо да го дава, ми се струва сякаш има нещо преживяно, неизяснено, обтегнато..

Общи условия

Активация на акаунт