Прощава ли се изневярата?

• 10 008
  • 99
  •   1
Отговори
# 60
С детето се говори, детето се оставя да осмисли, ако е на възраст да може, за него се погрижват родителите да не чувства изоставено и като бумеранг между двамата, не трябва да се вменява вина на детето да избира и кого обича повече.

Колко разделени двойки познавате, които са успели да го постигнат тоя оптимален вариант?

# 61
Децата нямат общо със скандалите на родителите, така е. Аз само казвам,че те все пак усещат, дори без думи,ако има проблем в двойката. И страдат от това. Проблем може да е ,че тати пие, или че тати е изневерил, а мама не може да прости.
...

Изневярата касае директно двойката, партньорите. По косвен начин обаче засяга и децата. Но тя се случва, СЛЕД КАТО вече двама души са свързани - деца, дом, понякога има и ипотека. И това усложнява решенията, обособено ако жената е по-слабият партньор (а в повечето случаи е така). Оттам идва смесването на деца, прошка/непрошка с екзистенциалните аспекти.

valerie_,
друг е случаят с алкохола, който ти споменаваш. Там проблемът е налице още ПРЕДИ да се обвържат двама души, да създадат деца. И там жената може да предотвари бъдещи неприятности, като не се свързва с такъв мъж. Но за съжаление, не го отчита. Както например ти самата наскоро в твоя тема не приемаше мненията на много хора да не се занимаваш с определен човек с алкохолна зависимост.
Две различни неща са мъж, на който му е слаб ангела и алкохолик. Вторият според мен е много по-опасен от първия и може да съсипе живота на много хора около себе си.

# 62
Аз не съм вече във връзка с този човек и благодаря тогава,че много човешки се отнесе в темата. Казвам го сега, защото тогава нямах възможност.

Просто искам да апелирам към родителите,не се оправдавайте с децата. Ако ще е отровна атмосферата вкъщи, наистина е много по-вредно, отколкото развод.

Намесвам темите само защото долових съмнение в жената. Аз така го прочетох, между редовете. Струва ли си да остана след изневяра, заради децата. Според мен си струва,ако можеш качествено да простиш и двамата ще работите над връзката. Ако няма да можеш да простиш,и ще се усеща гняв във въздуха,натякване (псевдо прошка), гадно е за децата. Защото децата не са идиоти и усещат енергията във въздуха и това много трови. Това исках да кажа.

А дали човек ще прости, дали може и иска да го направи, дали ще остане, все пак е въпрос на личен избор и е много индивидуален за всеки.

# 63
Smith Jones 768920, най-вероятно колежката е съвсем здрава и няма никакъв рак Simple Smile Което е чудесно.

Това е измислица на мъжа ти, за да оправдае сам себе си колко е велик. Помогнал на жена в нужда - болна, немощна и т.н. Той без да иска, така, изневерил, дето се вика - да я успокои. Не бих го изтраяла и 1 ден това да слушам глупости със сегашния си акъл.

# 64
Аз не съм вече във връзка с този човек и благодаря тогава,че много човешки се отнесе в темата. Казвам го сега, защото тогава нямах възможност.
....

valerie_,
много ме зарадва с това, да знаеш!
Желая ти много късмет и нова истинска любов! 🌷

# 65
  • София
Разбира се, че изневеряващият се е провалил като родител. Защото не е помислил за последствията, които изневярата ще има върху детето му, или ако е помислил, е предпочел собственостия си кеф.

# 66
Разбира се, че изневеряващият се е провалил като родител. Защото не е помислил за последствията, които изневярата ще има върху детето му, или ако е помислил, е предпочел собственостия си кеф.

Да, но децата забравят за изневярата  след време и не се отказват от баща си заради нея, факт. Продължава връзката им, никога не е спирала, за разлика от тази с партньорката.

# 67
де да беше вярно горното твърдение.. толкова много случаи има когато връзката с детето спира след раздяла, или е от дъжд на вятър, именно при бащите..

# 68
де да беше вярно горното твърдение.. толкова много случаи има когато връзката с детето спира след раздяла, или е от дъжд на вятър, именно при бащите..

Това е много жалко. Може би в Бг се среща  по-често отколкото в западните страни и в Америка. Но това се наблюдава и в други сфери - наследства, съседки отношения, сред колеги... Липсва толерантност в най-общия смисъл.

Поне тук във форума често се срещат теми, в които майки се "разпореждат" според собствения си манталитет  относно срещи и общуване на детето  с бащата или други решения. Считат го като свое право да решават, може би И това прекъсва връзката после.

# 69
  • София
Попринцип съм против отчуждаването на родител, но когато има изневяра, се очаква сериозен разрив в отношенията. И тогава не ми върви изневерилият да го играе жертва, след като напрактика той е развалил семейството. Видно не му е пукало достатъчно за детето и е бил готов да го рискува за сметка на отношенията с външен човек.

# 70
Попринцип съм против отчуждаването на родител, но когато има изневяра, се очаква сериозен разрив в отношенията. И тогава не ми върви изневерилият да го играе жертва, след като напрактика той е развалил семейството. Видно не му е пукало достатъчно за детето и е бил готов да го рискува за сметка на отношенията с външен човек.

А, ако е за това, изневерилият не се чувства жертва за това, че е изневерил. Чувства се жертва, ако му ограничиш/спреш отношението с детето/децата. И в това има основание да е прав (колкото и да ни е мъчно за съпругата в случая).
Просто детето не може да осмисли съвсем какво точно се случва  - не му е ясно още сексуална изневяра какво точно е, какво става между родителите му. И бащата му липсва като баща. Съответно и то липсва на баща си.
Ако не могат да живеят повече под един покрив, не означава че за да накажем Дон Жуан, трябва да накажем и детето. Или да го настройваме.

Дали и колко му пука на бащата за детето, се разбира точно в този период на стрес-тест, в който сам се е нахендрил. И съответно сам трябва да си носи тежестта - повече разходи, повече несигурност, от всичко в повече.

# 71
  • София
Детето е ясно. Но бащата определено е трябвало да мисли за тези неща преди да изневерява. От майката се иска да има това, което той не е проявил в доста по-спокойни обстоятелства - контрол. Иначе той може и да се сети колко му пука, ама след дъжд - качулка.

# 72
аз затова по-горе питах как точно се е разбрало за тази изневяра?
често когато мъжете сами си признават изневяра, не е защото искат да им се прости или да си 'реанимират' брака, а защото искат да избягат от отговорност..всякаква семейна отговорност, включително към децата, ако има такива замесени..
ако кажеш на изневерилия - разделяме се, ти ще гледаш детето, а аз ще спазвам режим и ще плащам издръжка, ще те обяват за луда, най-вероятно..

# 73
То и много жени изневеряват, както се казва от личен опит, затова смятам, че не е коректно да "делим" на мъже и жени и кой повече изневерява.

# 74
  • SF
И жени, и мъже изневеряват. И хетеро- и гей- ориентираните изневеряват.
Просто женените мъже имат повече възможност да си консумират изневерите, докато майките на 2 деца не пърхат да създават лесно и просто нови отношения, леки изневерки, без оглед на последствията, защото се притесняват, че някой може да им се порадва, порадва и после да ги отхвърли, защото са с товар след себе си.  А и чисто времево няма как да си организират свободното време, така че да има достатъчно и за любовника.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 08:35 от Esmee

Общи условия

Активация на акаунт