Прощава ли се изневярата?

• 9 074
  • 99
  •   1
Отговори
Чух няколко пъти от общи приятели че мъжът ми, ми изневери но не мога, да повярвам че това би могло да е вярно, но все пак ми е интересно преодолява ли се?

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 19:02 от Кристияна Красимирова

# 1
  • SF
Заглавието на темата не пасва на първия пост.
Оправете едно от двете.

# 2
Кръшкането е до време, пиенето до гроб. Така ми казваше баба. Бившият ми съпруг пиеше и кръшкаше. Сега му остана само шишето.

# 3
Кръшкането е до време, пиенето до гроб. Така ми казваше баба. Бившият ми съпруг пиеше и кръшкаше. Сега му остана само шишето.
Здравей на колко е?

# 4
47
Здравей на колко е?

# 5
47
Здравей на колко е?
Когато изневеряват това заслужават да останат сами..

# 6
Защо не поставиш въпроса на масата и да разбереш изневерява ли ти или не? В съмнения не се живее. Дали се прощава или не зависи и от двамата.

# 7
  • София

Пак ли? Добре де, не може ли да прочетете 634-те същите теми досега. За някои има, затварят си очите и твърдят, че са щастливи. Дори годишни паралелни връзки не могат да прекъснат, явно мъжете им са златни. Други (като мен) ще приключат от раз, без право на връщане.
А ако въпросът ти е дали да вярваш на този и онзи няма как да ти кажем, понеже ти си познаваш хората и приятелите, може да е интрига и опит да ви разделят, но може и да се опитват да ти отворят очите.  Помисли, поогледай се и попитай партньора си. Това за мен е ключово, защото единственият шанс да продължа напред с този човек (и то след раздяла и евентуално връщане, ако покаже адекватното поведение и желание да бъде с мен) е, ако го разбера от него и видя разкаяние. Обаче, ако го разбера от друг и знам истината и ме лъже...

# 8
Някои хора с по-здрави нерви прощават, да, еднократна случка. При паралелна връзка е много по-сложно,  и обикновено дори да простиш, трудно се продължава напред със същия човек, за когото вече не знаеш в кой момент ще ти забие отново ножа в гърба. Т.е. оставаш в някакво неясно за теб състояние, колкото и да се старае да поправи нещата във връзката ви въпросния човек.

Съветът ми към авторката е да постави директно въпроса на мъжа си. Колкото по-скоро, толкова по-добре. В случая има само слухове от приятели, които може и да не са добронамерени. Па тогава вече ще прощава ли, ще го разкарва ли.

# 9
Ако искаш  прощаваш, ако не искаш - не прощаваш.

# 10
Въпросът не е дали се прощава, а дали се забравя, защото много прощават, но с времето не го преодоляват и все пак се разделят.
Изневярата е вид предателство, а кой би искал да живее с предател и лъжец... Доверието се губи, а без доверие и с постоянни съмнения не се живее.

# 11
  • София
Ако искаш  прощаваш, ако не искаш - не прощаваш.

Да, въпросът е абсурден. Все едно някой може да ти каже какво да прощаваш и какво –не.

# 12
  • Между гори и планини
Всеки си знае прага на търпимост.
Аз не съм ревнива, но изневяра не бих простила. Нито бих погледнала със същите очи,  нито бих прегърнала, за интимност въобще да не говорим, че бих допуснала. В хор не пея, солов изпълнител съм. За да се стигне до там, значи нещо се е счупило. И да се залепи, ще личи. В една връзка няма ли доверие и уважение, за какво хората да са заедно? Заради децата не ми е извинение. Държа да съм уважавана и да имам доверие на партньора си

# 13
Авторката, научи къде се слагат запетайките, че трябваше 5 пъти да прочета първия ти пост, за да схвана какво имаш да питаш.
Пък и дай малко повече подробности, ти сигурна ли си, че ти изневерява, хванала ли си го вече, или се чудиш дали да вярваш на приятелите? Или те е страх да повярваш, щото не знаеш дали ще можеш да простиш?
Ако не можеш или не искаш да повярваш, по добре недей, ама червейчето на съмнението ще те изяде отвътре, така че по добре първо се опитай да разбереш истината, пък после ще решиш дали да прощаваш, или не. Тези ваши приятели по скоро негови ли са, или твои, можеш ли да им имаш доверие? Има много мръсни по душа, злонамерени хора.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 22:04 от Прекрасная Василиса

# 14
  • София /Абсурдистан
Най- добрият начин да разбереш е просто да го попиташ. Може и да простиш, ако решиш, но с доверието е приключено.

Общи условия

Активация на акаунт