🎁 Коледни подаръци 2024/2025 🎁

• 136 898
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 30
Като идея и за запис в темата споделям..

На моите деца около 1,5 години купих 3Д пъзели и проявиха интерес и сега допълвам постепенно с по няколко части вече
Тази пролет за подарък на друго дете взех, харесаха се.
Ако детето проявява интерес към редене, подреждане си тренира визуално паметта и фината моторика с ръцете
Скрит текст:

Наскоро гледах книжка с магнитчета за сглобяване на различните сезони, мисля да поръчам за образоване и игра
А откъде взехте тези пъзели? Внукът ми сега е на 2 и мисля, че ще му бъде интересно и като цяло полезно за него.

# 31
През годините съм се старала да съставям списъци с идеи и съм взимала какви ли не подаръци. Миналата година се почувствах много изчерпана, особено предвид факта, че дъщеря ми, аз и майка ми имаме рождени и имени дни в близост до Коледа. Междувременно от години покрай разни книжни групи ми излиза за исландската традиция да се подаряват книги за Коледа. И миналата година реших, че за коледни подаръци ще взимам само книги. Много добра организация ми се получи и тази година мисля да повторя Simple Smile

# 32
И в България преди много години имаше такава традиция, но сякаш замря в последните поне 20 години. Аз продължавам да си я следвам и през година-две подарявам именно книги, всички в семейството обичаме. 

# 33
Аз миналата година за едни 20-годишни момичета бях взела книгата "Яж, чети, обичай и пътувай". Остана ми една и ще я приготвя за някой тази година, но не знам още на кой Simple Smile

Да напомня за тематичните чорапи на Пирин хил. Бях взимала за студенти по медицина и бяха много щастливи.
Взимала съм чайник (от Икея) едно семейство и календар с чай.
Помощна масичка за подарък и за мен от Икея: Ние много я позлваме.

Обожавам момента на търсене и намиране на най-хубавите подаръци, а също така и момента на опаковането. Винаги ползвам хартия за опаковане. Обичам да опаковам с една и съща хартия всички подаръци или групирано. На всяко семейство с една и съща хартия. Държа ги под елхата и винаги се разопаковат на Коледа. У дома всички знаят това и няма мрънкащи. Децата вече са големи, но и когато бяха малки търпяха Imp Grinning до Коледа.

# 34
Хей, хей! Благодаря за темата! Надзъртах и аз от няколко дни, защото миналата година добре се получи откъм бюджет и нерви да започна с поръчките по-отрано.
Обожавам да избирам точните неща за конкретния човек. Но преди две години направо се чувствах като разпределителен център - едни неща пристигат, други се комплектоват и опаковат, после пак до куриер да се пратят и много ме напрегна процеса.
Иначе, аз като някои тук, предпочитам по-дребните жестове, но към повече хора (нося домашни бисквити и на лекарката ни, и без това прескачаме до нея често зимата).
По-големите подаръци са за децата и там цялата рода разчита на мен да избера от тяхно име. Подаряваме и на близки дечица, изобщо спец съм по детски подаръци за деца до към 7-годишна възраст.
Сега в момента пълня кошниците с дреболии от китайските сайтове, за да дойдат навреме. За всяко дете ще взема коледна кърпа за ръце и кутийка със сапунени листчета (много са удобни за навън, в училище и в обществени тоалетни) и може би едни пясъчни часовничета във форма на зъбче, с които се отмерва времето за търкане на зъбките.
Миналата година им правих дозички за топъл шоколад в декорирани като еленче бурканчета и комбинирах с лъжички от Алиекспрес и магически сламки за какаово мляко.

# 35
  • софия
За всяко дете ще взема коледна кърпа за ръце и кутийка със сапунени листчета (много са удобни за навън, в училище и в обществени тоалетни) и може би едни пясъчни часовничета във форма на зъбче, с които се отмерва времето за търкане на зъбките.
Миналата година им правих дозички за топъл шоколад в декорирани като еленче бурканчета и комбинирах с лъжички от Алиекспрес и магически сламки за какаово мляко.
Може ли примерни линкове за илюстрация, моля!

# 36
  • Враца
За сега, само машината за газирана вода съм харесала за моят мъж, други идеи - нямам никакви.
И аз искам машина за газирана вода, защото много обичам. На каква си се спряла.

Аз искам и https://www.hygeawatersystem.bg/product/hws/ пречиствател за вода. Някой има ли я? Ползва ли я? Доволен ли е?

Ще чакам обаче черните петъци или коледните намаления, уж!

Бях харесала тази:
https://happyfrizz.bg/happy-frizz-produkti/mashina-za-gazirana-voda-megapack-mio

Но май ще взема тази (защото пълнененто на патрона на Газиро е по-евтино):

https://gaziro.com/bg/product/gaziro-prime/?gad_source=1&gclid=C … V704aAhbUEALw_wcB

А, чорапите на Пирин Хил, са приказка! Heart

# 37
Аз ще чакам готини промоции в Нотино, майка ми харесва парфюми, а сигурно ще излязат интересни оферти през ноември. Не че сега няма, но да не бързам толкова.

# 38
Това са сламките
https://www.emag.bg/slamki-s-pylnezh-ot-granuli-s-vkus-na-shokol … 44&scenario_ID=49

Тук са сапунчетата
https://a.aliexpress.com/_Evd4Cbr

А еленчетата ги правих аз от пюрени бурканчета, нещо такова, но по-аматьорско

# 39
  • София/Севлиево
Sea,точно от групата я харесах.Подаръците за госпожите също.
Мисля си за свекърите още коледна фотосесия с внуците,но май само на майка ще хареса,а и децата ми са много трудни за снимане и двамата...

# 40
  • София
Аз този път мисля да заложа за големите дъщери и за половинките им на семейни кутии със следното: по 1 парфюм - мъжки и дамски, по 1 комплект чорапи на ПХ, ръчни коледни шоколади, комплекти многократни сламки (поръчали са си ги) и ще събера идеи за още нещо от темата, което да добавя.
На третата дъщеря, която си е вкъщи за последна година (после и тя ще идва само за празниците), някои неща за квартирата, че да не ги купува от там, защото ще излезе твърде скъпо - 2 спални комплекта, хавлия за баня, прозаични неща, но ще добавя и за нея шоколад и чорапи.
На третокласника - нови маратонки и безжични слушалки, които поръча с обещанието да слуша телефона отдалеч.
На най-малкия - не съм решила точно, но ще са някакви игри (на 2 г. и 4 месеца ще е на НГ).
На внучката съм харесала показаните на първа страница дървени пъзели, български книжки и някоя кипра дрешка.
На родителите ни - традиционните и любими за тях кутии с вкусотии от Дар от Боговете и чорапи. Може за бабите да има някой серум за бръчки.
На племенничките ми и половинките им - кутии като на големите дъщери, но без парфюми, а може би с вино.
На близнаците на голямата племенница - образователни игри.
На племенника - парфюм и тениска на любим футболен отбор.
На семействата на сестра ми и на брата на съпруга ми - пликове от Дар от Б. и по 1 ароматна свещ, че сестра ми и етървата много обичат.
На сватовете в Италия ще изпратим българско вино с нашенско мезе, а на сестрите на зетя - ръчни шоколадови бонбони.
На тукашните сватове сме обещали от новото божоле няколко бутилки, а на сестричката на зетя - парфюмче и ръчен коледен шоколад (надявам се всички шоколадови неща да успея да поръчам от Анна'с Чоклит).
Ако успеем да се видим с някой от кумците ни по празниците, понеже аз за втора година съм с кръвоизливи от миналата седмица и ме е страх да не търча пак точно на НГ в болницата, ще носим бутилки с питиета и настолни семейни игри.
На кумовете ни традиционно ходим на гости и носим питка, торта, печено месо, а от тях са терена, сельодка под шуба, мезета и салати, напитките. Подаряваме си взаимно символично по 1 ръчно правена малка играчка за елха с послание (единствените непрактични подаръци, но с много сантимент).
На съпруга ми ще взема пуловер, новоиздадената книга на Пратчет (вече я поръчах) и Милле Миля на Чопард, защото е фен на състезанието и скоро спомена, че открил наличието на такъв парфюм, посветен на него.

# 41
  • София
Ще следя и аз отрано за идеи, че за толкова години вече съм изчерпана. Не искам да повтарям. Децата вече са големи и ми е много трудно. А и за Коледа се събираме с родителите ми, сестра ми, леля ми, братовчеди - та трябва за всекиго по нещо
И малко самореклама да си направя. Ако някой търси ръчни, натурални сапуни може да погледне моята страничка
Скрит текст:

# 42
Тази година съм решила ароматни свещи, вино и бонбони. На мен ми беше подарена свещ като комплимент от един търговец и съм очарована от ароматите им.
Миналата година подарих челници на мъжете, като закачка, а така им хареса подаръкът, че и до сега ме хвалят.
За децата ще е много трудно, все по-трудно избираме. Може би палатка.

# 43
Здравейте и от мен. Тъкмо преди малко се присетих за коледни подаръци, после влязох във форума и хоп - вие сте се активирали в точната тема! 😁
Току що направих списък на хората, на които трябва да взема и се оказа дълъг.. 😁 а идеите за сега кръгла нула, но това е сигурно, защото в момента съм се съсредоточила върху закъснялото “пролетно” почистване. ОКР-то се обажда. 🤣
Видях, че сте писали за госпожи в детска/училище и се заинтригувах.
Синът ми е на ясла от 2 седмици вече, за пръв път НИ е, практика ли е да се подаряват подаръци и ако да - бихте ли споделили по някоя идейка, за да ги имам предвид, а останалите ще почакат да ги мисля след почистването. 😁

# 44
  • Burgas, Bulgaria
Оххх ,радост за очите  е тази тема  , здравейтееее😍

От Тиму гледах едни комплекти стил Пандора ,това за 12годишната госпожица като начало .

За учителките също от там съм харесала едни кутии коледни свещи

Общи условия

Активация на акаунт