Малка стомашна сянка на неродено бебе

• 487
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, не съм сигурна, че въпросът ми е точно за тук, но…  На последната фетална в 16-та седмица докторът отбеляза, че бебето има малка стомашна сянка и следва да се наблюдава. Дали може някой по-запознат да ми разясни какво означава това? Каза, че има стомахче, но по всяка вероятност все още не е напълнено. Сега се притеснявам страшно много.

# 1
  • София
При нас бебешкия период отмина отдавна, но според мен не го мисли толкова и не се притеснявай! Вярно, че техниката напредна много, но не се знае какво точно е видял докторът. Отделно, хм, ами защо казва такива неща на младо мамче?! Вече, ако наистина има проблем, да те препрати към друг специалист, или 4-Д.

Помня с третата ми бременност, имах един преглед, д-рът много обстойно гледа плацента, пъпна връв, притока на кислород, чак едни интересни цветове изкара на екрана. Питах го какво гледа, отговори ми спокойно, че просто иска да направи обстоен преглед. Мина време и се досетих Wink (все пак се познаваме с него от близо 20г, и трите ми деца са проследявани при него), но тогава, за да не ме притеснява излишно, не влезе в подробности (и после се оказа, че изобщо не е имало нищо притеснително, просто е искал да е сигурен).

# 2
  • София
Винаги се търси второ мнение от специалист по ФМ, не мисля че мястото е бг мама. Дори и да ви успокои някоя бг мама -вие ще и се доверете ли на сляпо?

# 3
Разбира се, че няма. Имам час за следваща фетална морфология. По-скоро ми беше интересно дали някой друг се е сблъсквал със същото. Предполагам Ви е ясно защо не мога просто да стоя и да чакам следващата морфология…

Винаги се търси второ мнение от специалист по ФМ, не мисля че мястото е бг мама. Дори и да ви успокои някоя бг мама -вие ще и се доверете ли на сляпо?

# 4
  • София
Вашият сегашен лекар специалист ли е по ФМ, разполага ли с добра апаратура, отново ли при него ще отидете или при друг за второ мнение? Четири очи виждат по-добре от две това са въпросите. По принцип размера на стомахчето се определя и от погълнатата амниотична течност и кога се е изпишкало бебето.

# 5
С предишната бременност се следях (само фаталните морфологии) при д-р Чачева от МБАЛ Надежда, София. Апаратурата уж е добра. Тази бременност ходих при д-р Георгиев в Надежда и той ми каза това, дори го е записал в амбулаторния лист, че трябва да се наблюдава. Като цяло и за двамата има положителни мнения и уж са специалисти. Следващата фетална съм записала при д-р Чачева. Най-вероятно ще отида и на трето мнение, ако нейното се различава…  

Вашият сегашен лекар специалист ли е по ФМ, разполага ли с добра апаратура, отново ли при него ще отидете или при друг за второ мнение? Четири очи виждат по-добре от две това са въпросите. По принцип размера на стомахчето се определя и от погълнатата амниотична течност и кога се е изпишкало бебето.

# 6
  • София
Да, подкрепям и двамата са много добри. Цял късмет е че имате часове при тях.

Общи условия

Активация на акаунт