Очила за делекогледство

• 555
  • 7
  •   1
Отговори
Трябва ли да се носят ежедневно за да се оправи зрението? 🥰

# 1
Далекогледството не се оправя. Ако ставаше така, то повечето хора да са си захвърлили очилата.

# 2
  • Пловдив
При деца се оправя.

# 3
При тях може, но при възрастен едва ли.

# 4
  • София
За каква възраст става въпрос? Колко диоптъра? За далеч или за близо?

# 5
  • Пловдив
Щом е далекогледство - значи за близо.

# 6
Не знам да се оправя, но е интересен въпроса дали във всички случаи трябва да се носят или при нужда. Например навън при разходка предполагам не е проблем далекогледство , аможе би и в къщи. Но може би при колоездене и шофиране? За близко чете и подобни е ясно че е необходимо.

# 7
Очилата са средство за корекция на зрението, те не са лечение. Промените (нагоре или надолу), които настъпват с възрастта са от нея, не от носенето на очила.

За постоянното носене, предполагам зависи от конкретния случай, дали е комбинирано с астигматизъм и т.н.
Аз нося очила от 6-годишна и са ми постоянни. При постоянно носене зрението ми е 100%. Като тийн не исках да ги нося и беше доста по-малко, защото като се слагат само при четене/писане, окото няма време да се адаптира.

От +5.5 на 6 г., паднаха постепенно до +2.5 на 30 г. След това се задържаха, но след 45 ч. вече виждам с тях само в далечен план. За близо ми изписаха други, малко по-високи. Лекарката каза, че после те ще са ми за далече, за близо - други. Ще има и момент, в който ще се нуждая от 3 бр. (или прогресивни) - за близо, далече и средно, примерно работа с компютър.

С една дума - лекар и следване на предписаното. Ако не се чувствате добре с назначеното, търсите второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт