Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 45 065
  • 976
  •   2
Отговори
# 285
Долче, задължително ще ги пробвам като кексчета. Хареса ми идеята за портокаловия сок.
    Натка, не знаех, че с мляко омекват по-бързо, а в къщи омекнат ли ги отписват.
Да се отчета за няклко дни.

Закуска в понеделник запечени шишчета на тиган.

Обяд кебапчета с картофена салата.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 17:32 от bibikota

# 286
Хрупкави остават по-дълго ако са с доста масло и с вода вместо млякото, пробвай дали няма да ви харесат повече. Изстиването върху решетка ти е ясно, предполагам.
Аз съм лесна, за мен фалшиви нисковъглехидратни... А "истински" правя толкова рядко че всякак им се радват. Щото аз мога и да не правя Grinning

# 287
Да допиша, не успях да кача всичко на един път.

Закуска във вторник, солени палачинки.

Обяд : картофена крем супа с кротони извън кадър.
За днес

Следобяд коледен банкет 🤣😆

# 288
Бибикота, аз най-често правя гофрети и кексчета с вода или със смес от вода и кисело мляко, по-рядко слагам и мляко.😉 Вчера имах излишен портокал и трябваше бързо да се употреби. Точно 24 броя мини кексчета се получиха.
Гофретите с масло са по-хрупкави от тези с олио, но по принцип всичко омеква, ако престои достатъчно дълго (да се запекат повторно обаче ги прави като току що изпечени, вероятно го знаеш). Специално за кексчетата и за поничките търсеният ефект е да са мекички отвътре, а с рецептата по-горе кексчетата са точно такива.🥰 Почти като купешки, ако се сещаш.
Натка, за гофрети определено не бих сложила 1 с.л. бакпулвер, че сигурно ще "избухнат" в гофретника...😁 Иначе е сходно с кексовото тесто.

# 289
О, нищо не запичам повторно, близките ми всичко омитат на място ако се излъжа да им направя. Рядко е, така че няма опасност да им омръзне Grinning
Иначе да, за кексчета добре звучи с мляко или с кисело мляко. И те са по-подходящи да сложиш в кутия отколкото гофрета, както каза - на тях си им отива да са мекички. Не ги знам купешките, аз не съм по десертите и не търся такова. Преди много правех по поводи по една рецепта тук от форума, на Блонди мисля че беше - кексчета в чашки, всички се убиваха да ядат и питаха откъде са купени, пък аз ги правех защото са бързи и с малко продукти и дозата стигаше за всичките колеги Grinning Те също стават да се сложат в кутия, държат по няколко дни ако има кой да ги остави. И деца ги харесват, когато са яли.

# 290
  • shumen
Весела ваканция на всички.
За вчера-пица,вафла.
За днес-взе само едни солети сутринта,че днес им беше коледния базар.

# 291
Весела ваканция!🙂
Натка, много често правя само за детето в по-голяма доза, така че няма как да ги изяде наведнъж и запичам поне понякога.😉 За кутията няма смисъл от затопляне (освен ако няма да ги яде веднага в училище).

# 292
Те могат и да се замразят даже, ако няма да се изядат за кратко време.

# 293
Да, правя го понякога. Ако ще ги яде няколко поредни дни, просто ги слагам в хладилника. Във всички случаи след повторното запичане са си като нови.🙂

# 294
Да ни е честита Новата 2025г. Бъдете здрави, усмихнати и щастливи! Christmas TreeNature SnowmanChristmas Tree
Ваканцията свърши и отново в действие.
Закуска:

Рогчета със сирене и яйце, и чери домати.
Обяд:

Пилешко шишче, глазирани моркови и салата. Дресинга е отделно.

# 295
  • shumen
За днес-за училище-принцеси с кайма,вафла,грозде.
За утре-топъл сандвич с кашкавал,вафла,грозде.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 17:21 от danaeka

# 296
Любимата закуска на дребния. От всичко по малко.

За обяд- картофени кюфтета на фурна с морковена салата и разядка от извара.

# 297
  • shumen
За утре-пица,Брауни,грозде.

# 298
Предполагам като повечето от вас и ние вчера празнувахме Ивановден. Не остана време за готвене. За това набързо едни палачинки с шунка и кашкавал за закуска

Обяда е като вчера плюс някои допълнения

# 299

Днес закуската е подобна на тази от вторник. Обичам когато ми каже, че иска да му приготвя нещо определено и то се укаже, че става за 5 минути.
За обяд е на миш-маш.

Общи условия

Активация на акаунт