Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 44 941
  • 976
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Добро петъчно утро!

danaeka, много рядко купувам мекици, а и тези не са от онея ужасно мазните, много са вкусни Simple Smile

Споделям днешното меню:
- закуска - кисело мляко с "пясък" от бисквитки и едно кексче за резерва, ако не й стигне млякото;
- обяд - кебапче с филийка намазана с филаделфия "на мрежа" (любима комбинация);
- следобед - някаква бутерка (баща й я купи);
- плод - грозде
Сложих и няколко ореха, с уговорката да изяде поне 3, ама да видим...

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 11:26 от _Reni_renI_

# 886
Eli......, благодаря ти, че ме окуражаваш за кренвиршите! Heart

_Reni_renl_, много е шик филийката, с вилица ли постигате дизайна - филаделфия "на мрежа"?Grinning
Детето по принцип ли не обича орехи, понеже ако е заради горчивината, вкъщи се харесват след като съм ги накиснала във вода за няколко часа.
Скрит текст:
Примерно от вечерта до сутринта е достатъчно да им се махне горчилката и освен това стават много крехки, като тези пресните, когато още орехът е със зелената си обвивка.
Иначе  ако не са накиснати в комбинация с ябълка също се одобряват, тя някакси също им "оптимизира" вкуса.
Днешният обяд:

Сандвичи с царевично хлебче, масло , шунка и кашкавал - този път ги снимах преди да ги сложа в хартиения плик. Simple Smile
Варени яйца
Салата царевица, копър и майонеза
Кашу
Сирене "Бри"

Скрит текст:

# 887
  • София
alllllimei, даааа, дизайна е постигнат с вилица Simple Smile Веднъж, като по-малка й го направих така и от тогава си го търси и то специално като мажа филаделфия... Днешният ти обяд мнооогооо ми хареса, чак ми се прияде.

Иначе моята девойка, освен всичко останало, което не яде и орехите не са й любими като цяло... Яде ги в кекс например, но така не ги иска много много. Благодаря за препоръката - ще опитам непременно Simple Smile

# 888
  • Sofia
Нашите кутии от тази седмица:

Пържени филийки и кетчуп за топене; зеле и краставица;  грозде и круша; оризови чипс и ядки; желирани бонбонки

Фъстъчени палачинки с кварк манго за топене; шишчета шунка и чери домат; кестени;  ябълка, манго и смокиня;  карамелизирани бадеми и черна дъвка за бели зъбки  Simple Smile  

Фалафели, сос за тях и добавки; тортили; чушки; ролс чипс; ананас и боровинки;  маршмелоу

Пълнозърнеста тортила с топено сирене, маслинова паста, спанак, шунка и чедър сирене; броколи и чери домати;  чушки със сирене и фалафели;  слива и киви;  плодово руло

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 15:00 от Morena

# 889
  • София
Morena, уникални кутии, шапка Ви свалям! За съжаление моето дете ако хапне и 1/4 от всичко това, ще вдигна банкет... Наистина Ви се възхищавам!

# 890
  • Sofia
Благодаря, Рени, няма нужда от Ви. Simple Smile
Щерката е всеящна, може би дължащо се на захранването ѝ по ЗВБ и дългото кърмене, та и алергии, които да ни ограничават няма.  Кутиите са вечно празни, а какви неща съм ѝ готвила (за всичките 12 години), изненада и тя всичко харесва.   И вкъщи като ѝ светне физиономията при вида на сготвеното.... Та това ми е страхотен стимул! 
А пък хората сме различни и всеки с вкуса си. От друга страна, вкусът се мени.  Simple Smile

# 891
  • София
Морена, произведение на изкуството са твоите кутии.
Откъде купуваш аксесоарите?

# 892
  • Sofia
Благодаря за хубавите думи, erna!
Моите аксесоари са основно от Тему (и колко още посуда имам от там..., особено един "нож за масло" - обзаведох цялата рода и се чудя как съм живяла до сега  без такъв Simple Smile ), но ги има и в Алиекспрес, и в Шейн (там не съм ги виждала лично).
Като отворя опаковките мия със сапун, с дезинфектант и пак сапун и нямам скрупули да пазарувам от там. Simple Smile

# 893
Влизам да благодаря на Eli.......... за рецептата за кренвиршите. Харесахме ги. Simple Smile
Скрит текст:

# 894
  • shumen
За утре-за закуска-топъл сандвич с кашкавал и салам,за училище-тост с кашкавал,топъл сандвич с кашкавал,грозде,десертче Република.

# 895
Синьо, много се радвам🥰🤗

Утре, при нас за закуска ще е 1/2санвич омлет с черита +Банан и ябълка.

Ще го правя сутринта.

# 896

За утре парче от питка със сирене, ред шоколад, лешници, ябълка и две овесени бисквити с аромат на есен:)

# 897
При нас само за закуска и междинно хапване:

# 898
Закуска вкъщи - кус кус с масло и сирене;
За голямото междучасие - къпини и боровинки;
За обяд - пълнена пиперка с ориз и кайма без пиперката;
За следобед - домашни толумбички и бисквитки от Лидл

# 899
Ali рецепта не мога да дам за тортила баничките. Действах на око. Навих 2-3 тортили на руло. Нарязах ги през около 2 см. Готовите охлювчета сложих във формите, разбих яйце, към което добавих сирене и полях отгоре. И за  палачинките  не следвам рецепта. Горе-долу на 3 яйца слагам около 300- 400мл мляко, 1/3 к.л. сол и брашно до необходимата гъстота.
    А, ти как приготвяш спанака с ориз и сметана? Изглежда много вкусен.
    Abs по рецепта на супичка правя американските палачинки с банан. Много се харесват в къщи.
     Morena както винаги кутиите ти са като картини! На кое дете няма да му дойде апетита? То аз се облизвам 😄.
    Може ли рецепта за фалафелите? И аз правя, но моите никога не остават така кръгли и допускам, че има нещо вътре за зеления цвят. 😉
  Качвам закуските за петък и понеделник

Солен кекс и шиш-сандвичи.
Обяд

Айсберг с панирани сиренца, които не успях да направя като хората.

Пълнeни яйца, пържола на скара и зелева салата.

Общи условия

Активация на акаунт