Захранване на бебе 10 месеца

• 1 348
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте мами,

Може ли да ми дадете примерно меню за 10 месечно бебе? Нашият ден изглежда така:

Сутрин ( 8:00 - 9:00) мляко 230 мл
Първо хранене ( 12:00 - 13:00 ) каша с бисквити/попара със сирене + 150 мл мляко
Второ хранене ( 16:00-17:00 ) зеленчуково / месно пюре + плод
Вечер ( 20:00-21:00 ) мляко 230 мл

Моля дайте съвет дали се справям добре. Бебчо пие по 150-200 мл вода през целия ден и не става за нощно хранене.
Моля дайте идеи за седмично меню Simple Smile

# 1
Не му ли е малко твърдата храна? Аз бих включила и закуска. Водих се по схемата на Хип и по съветите на педиатърката.

# 2
Не съм се водила по схеми, но и според мен това е много малко твърда храна за 10-месечно и не особено разнообразна. Би трябвало също вече да хапва каквото си готвите у дома, не пасирана храна.

На тази възраст, по спомен, моят син се хранеше така:
06:00 - мляко 180 мл
08:00 - закуска - попара, каша, мюсли, банички, кексчета, палачинки и т.н.
10:00 - междинна закуска от плодове или мляко, зависи от настроението
12:00 - 13:00 - обяд, каквото съм сготвила; храната беше на парченца или намачкана, не пюре
15:00-16:00 - следобедна закуска, пак плодове или някакво печиво; понякога си дояждаше с мляко
19:00 - вечеря, отново готвена храна
22:00 - мляко 180 мл

# 3
Според мен тази храна е малко за 10 месечно бебе.

Менюто в нас е беше следното (и за двете ми деца):

сутрин- кърмене (идея нямам колко мляко са изсмуквали)
закуска - попара, кус-кус, мляко с бисквити или нещо подобно
обяд- детска кухня (обикновено хапване с месо)
следобед - крем, плодово пюре, каквото има от детската кухня
вечеря - супа (без месо)
за заспиване кърмене (пак нямам идея какво количество мляко се е поглъщало)

# 4
И според мен е време детето да премине на по-твърда и разнообразна храна, стига с тези пюрета и каши. На 10 месеца могат да се запишат дори на кухня, ако не искате, то поне вижте идеи за меню от там, всичките имат обявени менюта в сайтовете. Можете спокойно да давате супички, манджи, които готвите и за вас, разбира се съобразени без много яйца, подправки и т.н., подходящи десерти - кекс, кремчета, тортички, бисквитки.

# 5
При моите деца на 10м въведох третото твърдо хранене- закуска. Вечеря въведох на 1г. Преди закуската задължително имаше кърмене за разсънване и около 30-40мин след това закусваха. Отделно кърменето беше на поискване, съответно и след обяда като лягаха да спят също сучеха, през нощта също по няколко пъти. Така че моите на тази възраст средно са имали по 6 кърмения и 3 твърди хранения за 24 часа.

# 6
  • София
Дъщеря ми е на 9м.

6-7 АМ
9-10 - закуска (юфка, кускус, овесени ядки..)
13-14 - обяд ( държавна кухня)
17 - 18- следобедна закуска (държавна кухня)
19-20 - вечеря (държавна кухня)
21 - АМ за заспиване
Ако спи до по-късно пропускам следобедната закуска и директно давам супата за да има време преди лягането за нощен сън.

Общи условия

Активация на акаунт