Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 35 214
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Val, дано поседи още малко бебче. Само че с паднала тапа и 2см, може и скоро да станеш мама. Всичко ще е наред. ❤️

Yolkata, как си? Ами дали на 2ри или днес, явно бебенце иска да излиза. Simple Smile

Джу, да са живи и здрави! Толкова се радвам за вас! И нормално ги роди, браво, страхотна си! 🥰

Vaflichka, честито бебенце! Всичко ще бъде наред! ❤️🍀
В коя г.с роди? Може ли да разкажеш повече за секциото и защо се наложи да е спешно?

ПП завивката ми за изписването е от дебеличките, но дрешките са тънки

Leylah, аз ако щях да раждам сега естествено също щях до последно да изчакам вкъщи

# 76
Честити съкровища, момичета! 🍀 Здраве и благополучие желая! Бързо възстановяване на всички майки! 🍀

# 77
Juji, аз също имам гадене

Адаптирано мляко се купува същото като в болницата, питай какво е, не е хубаво да се сменя често.

# 78
Джу и Vaflichka,честити рожби да са много здрави на вас бързо възстановяване и да си ги прибирате скоро вкъщи.
На мен също сега ми преливат магнезии и ще правят запис на тонове 3 пъти и вече ще преценят какво ще правят.Кръвното го свалиха сега е 90/60.

# 79
Val, няма страшно, имам раждане в същата седмица и всичко беше наред. Интересно, че ще опитат да го задържат, обикновено след 34 г.с често ги оставят да се родят, но явно зависи.

Честито на новите мами, пожелавам скорошно изписване и бързо възстановяване. Доста септемврийчета се народиха в нашата тема. Hug

Става ми малко трудно да ви следя, има много раздвижване в темата и се извинявам, ако изпускам някой.

Аз съм приготвила средно дебела завивка и пухен космонавт (не много дебел), ще видим дали ще го ползваме. Не мога да реша предварително, ще оставя на ММ да прецени като дойде време. Вие купили ли сте памперси предварително? Аз не съм се запазила още с това.

# 80
Купила съм памперси 2 малки пакета Пуфис 1 и 1 пакет Пуфис 2.

# 81
Хайде! Бебевалежа Октомврийски официално започна! 🤩🥳🎂🎉🎁🌹🌞😍😘

Късмет на всички! Скоро ще се питаме кой, как храни и спи ли бебето 😉

# 82
Джуууу, честито!!! Да са живи и здрави Матю и Амели, да си приключенствате и откривателствате заедно и да сте много щастливи (неизбежно се сещам за Амели Пулен, хе-хе) Simple Smile а на теб, бързо възстановяване! Герой си ти да износиш до толкова късен срок на бременността и да родиш естествено тези две прекрасни големи бебета! ❤️

Вафличке, честито и на теб! Почивай си и се възстановявай! А когато се позъвземеш, сподели как е минало. Прегръдки!

Вал, късмет на вас! Всичко ще е наред!

Ние памперси сме навзели доста и различни видове и размери, както и бебешката козметика. Пазаруваме козметика и хигиенни материали 2-3 годишно в по-големи количества, така че сме набавили и за бебка. Уж без да презапасяваме, за да видим какво ще й е най-добре на кожата.

За изписването, в комплекта има някаква тънка пеленка, но освен това ще взема още 1-2-3 одеалца с различна дебелина, за да мога да реагирам. Времето е супер променливо, тия дни 10-15 градуса, и просто не знам какво ще е, когато стане време да си ходим вкъщи от болницата. Затова - пластове ми е стратегията Simple Smile

За АМ - със сигурност ще взема, ако се наложи, но първо ще видя какво е в болницата (ако изобщо им дават - казват, че избягват максимално), и тогава ще реагираме.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 16:28 от Moonlit

# 83
Vaflichka,

Честита радост! Да сте живи и здрави с бебчето. 🥰🥰🥰 Мини да разкажеш по-подробно като имаш възможност

Sweety,
За гаденето ми помага хапче Емил. Simple Smile
Дано да минава по-бързо.
Благодаря за съвета за АМ, не се бях сетила да е същото като в болницата. Simple Smile

# 84
Джу и Вафличка, честити ви рожбички да са живи и здрави!!!🥳💐🌹

На мамите под наблюдение стискаме палци и да пишете как сте от време на време.

Благодаря ви за пелени съветите ще си приготвя и аз пластове, засега имам муселинова и одеалце плетено и комплектчето ми е от тънък памук плетиво, а отдолу ще сложа тънко памучно боди. Ако времето е по-топло просто ще ползвам от някой по-тънките гащеризончета. Големи емоции 🥳🥳🥳!

# 85
Джу и Вафличка, честити дечица! Живи и здрави да са! Започнаха да излизат нашите октомврийчета.
В комплекта за изписване имам пелена сравнително дебела ми се струва. Имам и един пухен космонавт. Но все си мисля, че няма да се стигне до него.
Аз като съм се раждала на 29.10 е било страшна зима и виелици. Сега се съмнявам.
Взела съм три пакета памперси на лилипу и на памперс - 1. Идея нямам колко ще ми трябват от този размер.
За АМ ще видя какво дават в болницата и тогава ще купя или ще помоля някой да го купи.

# 86
Памперси не съм купила, не знам кой размер 🤔

# 87
Аз съм взела на Pampers 1 - 3 пакета и Пуфис 2 - един пакет да имам. На мен ми искат и за в болницата, така че трябваше да купя да ги сложа в багажа.
В комплекта ми за изписване има дебел порт с цип, ако е топло имам вариант с плетена пелена,  която не е дебела.

# 88
Честито на родилите мами.Живи и здрави бебчета,да растат спокойни и щастливи!На тези,които са в болница,стискайте и търпете,няма какво друго да кажа.

# 89
Благодаря милички, мислих ви докато се случваше всичко, нямах търпение да ви пиша!

Ще сложа в скрит текст по-подробно раждането, не е тежка история, но не всички обичат та по-добре така, а може да се стори интересно на някой.

Скрит текст:
Приеха ме в понеделник заради протеини, които се появиха в урината изведнъж и високо кръвно - въртеше се около 130/90. След няколко теста се видя, че нещата са тръгнали към пре-еклампсия и се взе решението да започнем раждане на 26 заради риска и това, че седмиците позволяват. За два дни налягането се повиши рязко, не знаех колко бързо тая пуста пре-еклампсия може да се развие.

На 26 сутринта ми поставиха балонен катетър, който цели да помогне на шийката да узрее. Причината за този метод на индукция е, че макар и дълъг е по-щадящ и беше подходящ за мен с абсолютно никакво разкритие, шийката ми беше решила да държи до октомври.

На следващия ден 27, махнаха катетъра, нямах много прогрес, 1см и без особени контракции. Имахме два избора - да пробваме със синтетични простагландини за да омекнат нещата, но този процес също е бавен, общо взето предизвикването на раждане си е няколкодневен процес - не е тежко, но отнема време. За жалост на този етап налягането ми започна да става застрашително 150/100 и беше взето решението да започнем окситоцин след като бях започнала с лекото разкритие. Сложихме го в 10 сутринта. Прогресът беше наистина бавен, защото разкритието беше с по сантиметър на около два часа, ускори се накрая, но си беше чакане.. още в 10 бях получила епидуралната упойка и чувството беше супер. Никакви болки, а си чувствах всичко, самото поставяне също не болеше. Трябва да се има впредвид, че налягането може рязко да падне, случи се при мен, но ме стабилизираха веднага с медикамент. Не винаги се случва, но анестезистите си знаят.

Към 5см решихме да спрем окситоцина, защото прогресът беше бавен, а контракциите бяха агресивни и следяхме да не са прекалени за бебетата. По-късно отново го включихме и така бавничко стигнахме до 10см към 23:00. През това време следяхме изкъсо налягането ми и за радост то макар и много високо не стана критично.
В полунощ момченцето слезе в таза и започна същинската част. Напълно безболезнена, но имах добро усещане навсякъде и успях да намеря начина. Епидуралната упойка е някакво чудо на медицината, защото аз болка просто нямах, а чувствителност да!

След 20 минути напъни момченцето излезе и проплака. Още на гърдите ми трябваше да побързаме с проверка на позицията на момиченцето и да започнем напъни отново, защото рискът беше евентуално нейно завъртане в изведнъж голямото пространство, но тук действаха двама гинеколога и аз бях в готовност за напъвам бързо. Тя беше като на водна пързалка, за 5 минути и навън! Доста ме впечатли процеса и колко компетентни бяха лекарите (в стаята имаше цяла група - 2 гинеколози, 2 акушерки, анестезиолог, педиатър и още няколко влизащи акушерки за помощ, ако се налага.
След като се родиха и плацентите проверките на бебчовци свършиха и ми ги дадоха за засукване. Отначало не се ориентираха, но с малко помощ засукаха! А това чувство е уникално! Докато ме довършваха (мисля че имам 1-2 шева, не ги усещам много) бяха на кожата на таткото. Постояхме дълго време заедно, а после ги заведоха на термо легла и ги захранваме като ги слагаме и на гърда. Целта е да сме сигурни, че наддават, но и да се кърмим. Аз се цедя, за щастие имам достатъчно коластра, дано и с млякото да е така.
Като цяло след раждането се чувствам супер, не вярвах, че ще успеем с естествено особено, с това налягане, но следенето отблизо даде тази възможност!

Вафличке, честита рожбичка и търпение, всичко ще бъде наред. На другите мами ще ви прочета сега всички. Но преди това.. ще се опитваме да се кърмим!

Общи условия

Активация на акаунт