Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 35 189
  • 726
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, кога мислите е удачно да изкарам малкия? Роди се 4кг на 16.10.. И как да станат нещата, за по колко време и как постепенно да увелича?

# 721
Шишарче, честита дъщеричка, да е жива и здрава, а с времето ще изтриеш и лошите спомени! Разчуства ме разказът ти и аз имах слаби напъни и болки с тях, които ме разсейваха. Знам безсилието, болката и уплахата в такъв момент. Изпращам ти прегръдки!❤

Бебко вчера направи седмица. При нас е трудно все още да се говори за каквато и рутина, но относно пелените преди хранене ги сменям, не ползвам в никакъв случай мокри кърпички, мия на мивка или ползвам тампон и едно мляко на мустела за почистване при смяна без отмиване, но ако има изхождане задължително под течаща вода. Пъпчето третирам със спирт след всяко миене и едно спрейче на адерма. График за ядене няма там сме голям фрийстаил. Той е с жълтеничка и лесно се уморява. Предлагам гърда, дохранвам ако видя, че нямам кърма, цедя, когато имам време ами Батак сме засега. Вечер, когато се уморя го взимам да спи при мен само тогава е кротък, иначе се напъва, мрънка и тн. Относно хубавите моменти много е усмихнат, още на четвъртия час дърпаше от онези безволеви усмивчици.

Мами, Мая, Слей и на всички чакащи мами, успех и ще чакаме новини! Да минаваме всички и да обменяме опит.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 12:24 от Isibel

# 722
Здравейте е от мен, днес моето момче става на 1 седмица 🌞 Вкъщи сме си и май се справяме добре, храним се смесено, но имаме проблем с подсичане на дупето 🙁 Дано отмине, изписаха ни и допълнително кремче което трябва да го лекува. Проблемът е, че като се събуди сменям пелената, започваме да се кърмим, ака, пак сменям пелената, дохранвам с ам и вече е станало време за сън, той се унася да заспи и ака отново, на мен ми е жал да го разбутам да го сменям за трети път и това не знам дали не е грешка .. и какво да правя  като рутина

Спи, не спи, щом е наакан задължително трябва да го смениш. А щом е и подсечен мий хубаво всеки път, подсуши и после пробвай с бепантен.

Ние сме всеки ден навън откакто беше на 8 дни. Първо на терасата на единия ден и после навън сме по 2 часа, че и 3.

# 723
Jojo_45
И при нас редовно се случва да се изака и да заспи,но веднага го преобувам
За мен е ужасно да го държа наакан и 5 минути,камо ли да го изчакам да се наспи.
Предполагам,че затова имате и проблем с подсичането.
Сменяй памперса щом се наака,дори и без да го миеш,само с кърпички забърши , и то ако много ми се спи пак ще си заспи
Случвало ми се е на хранене и по 3-4 памп да сменя,просто защото щом се изака аз веднага бързам да го сменя ,да не стои наакан, а човека понякога си имал да си довърши и си ака пак
Случвало ми се е само да пръцне и да боядиса памперса и леко дупето и пак го сменям,някак ми е гадно да си представя да му е мокро и да му щипе на дупето
Опитай ,и предполагам ще оправите подсичането Wink

Момичета,темата свършва ,а почти никой не ми е пратил данните за бебетата да сложа на 1 страница Cry

# 724
  • София
За подсичането, след като почистя и подсуша хубаво, слагам дебел слой павловича маз на дупенцето и бузките. Беше тръгнало зачервяване, но се оправи за нула време с тази схема. Отделно сменям преди всяко ядене, което е на три часа (или ако плаче). Пробвах и след хранене, обаче се разстройва и връща храна, после не може да заспи, така че се отказах.

Нашата вече е на три седмици и я изкарваме от няколко дни с количката. Не мога да кажа, че имаше много закаляване, толкова ни хареса навън, че още на втория ден я развеждахме близо час Joy Разбира се, сериозно опакована и в зимен кош, затворен максимално. Тя спи като пън през цялото време Satisfied

# 725
Момичета, акт за раждане от общината по постоянен или по настоящ адрес се получава, защото моите са в различни общини в София? В интернет не намерих нищо...

# 726
Скачайте в ● НОВА ТА тема

Моля родилите мами,които не се виждат вписани на 1 страница да ми напишат ЛС с данните на бебчетата
Добавила съм който съм видяла/правих си скрийншотове на тел уж Simple Smile  и който ми е  писал  , но ако съм пропуснала или объркала някой Wink

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 14:10 от A_S_Y_77

Общи условия

Активация на акаунт