Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 37 121
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Лунатичке, хубаво бебче и въпреки препятствията изглежда здравичко, стискам палци бързо да навакса!

За гърдите, отново ти препоръчвам Лецитин. Моите бяха на камък, след него омекнаха. Може и с времето сами да са си спаднали, но факт, че докато не го пих, си бяха твърди. В началото 4 хапчета на ден, като омекнат можеш да намалиш. Масажи и цедене с ръка също имаше някакъв ефект. Компреси и душове при мен не помогнаха, но не бях и постоянна.

# 526
Здравейте! Някой спрял ли се е на кошара Chipolino Heart 2 Heart? Днес пристигна и измерих матрачето, че е 80 на малко над 40см, може би 44.
Мислех да поръчам чаршафи от Jukki, но те са 80х40, като пише че дори могат да варират +/- няколко сантиметра. Във форума прочетох, че доставката отнема много време и обслужването им не е най-доброто и не исках да поръчвам преди да се допитам до вас. 😁
Никъде другаде не намирам да се предлагат чаршафи с такъв размер, имаше май на едно място, но бяха над 20-30лв, което е абсурд за мен и в краен случай ще си ползвам пелени.

# 527
Аз още кошара не съм взела.

Бебка я усещам толкова ниско,
И не спира да мърда цял ден.
Не знам да се тревожа ли с
Тази тежест и напрежение ниско долу.
Или е нормално за 38-ма седмица. 🤔
Пак не съм спала почти цяла нощ,
Не можах да спя и през деня.

# 528
Аз още кошара не съм взела.

Бебка я усещам толкова ниско,
И не спира да мърда цял ден.
Не знам да се тревожа ли с
Тази тежест и напрежение ниско долу.
Или е нормално за 38-ма седмица. 🤔
Пак не съм спала почти цяла нощ,
Не можах да спя и през деня.

Нормално е

# 529
Абсолютно нормално, както движението, така и че е ниско.
На днешния преглед и на мен ми казаха, че напрежението върху шийката е огромно, вече е 2 см, но всичко си е затворено и няма никакви контракции.
А за мърдането няма лекар, който да е казал, че е притеснително. Всички обичат активни бебета, са ми казвали. Бебето трябва да мърда дори по време на раждане.

# 530
Да, това за мърдането мога да го потвърдя. Моя не мърда особено и изобщо не му се радват.
Днес се замислих кат 36+ седмици им викаме да останат вътре и в един момент започва един диалог да излизат по-бързо.
Лунатичка, много е хубав бебо. И изглежда голям. Пу-пу бързо да наваксва и да си го прибирате у вас. Можеш да си вземеш такъв тип компреси
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030015021
Надявам се да се оправи положението, като си една идея по спокойна у вас.

# 531
Здравейте и от мен!
Имах планирано секцио за днес сутринта.
А и нашето момиче-  Ивон  е съгласно с датата, защото в 00:40 ми изтекоха водите и поне се радвам, че и тя е искала днес да се видим!
Малко съм притеснена, че е 2700 гр. В края на 38ма седмица, но лекарите казват, че всичко е наред!
Честито на родилите!
Успех  на очакващите мами!

# 532
Честито на малката Ивон, да бъде жива и здрава и много да радва семейството. На теб, Sugar55, бързо възстановяване!! ❤️❤️❤️🎁🎁🥳

# 533
Браво на Ивон, че така чете мисли и бързо възстановяване!

Лунатичка, дано потекат нещата скоро и ти олекне. Бебо изглежда напълно пухкав и доносен. И мен малко ме е яд на твоя лекомислен лекар, но било каквото било. Важното е, че младата лекарка пришпори нещата и всичко се нареди.

Sway, не знам дали са бабини деветини, но са ми казвали че момченцата може да са по-мързеливи от момичетата откъм движение. Даже една приятелка с две деца сподели, че добре че първо е родила момчето и второто е било момиче, иначе е щяла много да се притеснява като знае вече как могат да ритат момичетата. Но всъщност си зависи сигурно най-вече от разположението на плацентата доколко ги усещаме. Важното е тоновете да са му добре.

# 534
Благодаря ви много, момичета, за прекрасните пожелания! 🤗

Шугър, честита малка Ивон! 🥰 На чуден ден се е родила, да е много жива, здрава и закриляна! ❤️

Жужи, много хубава дата наистина 🥰 честита да си и ти!

Мая, честит рожден ден на теб! Прекрасен празник е днес, да помага Света Петка на теб и всички нас!

Иначе, обещаният разказ за раждането:

Скрит текст:

Много ми беше важно да е максимално естествено раждане, затова си избрах болница, където предлагат щадящи упойки, насърчават естествените процеси и помагат на нещата да се случват без твърде много интервенции. В моите представи за раждането имаше само walking epidural, никакъв окситоцин, раждане с басейн, отложено клампиране, такива неща.

Терминът ми беше преди няколко дни и от преди това получавах контракции, които се засилваха във времето. Последните 5 дни бяха особено интензивни, а последните 2 - силно болезнени и не можех да спя. В събота през деня беше особено зле и почти не можех да се движа, а в събота през нощта си хванаха ритъм и сила, изтекоха ми водите, и приложението, с което ги следях, пропищя да ходя към болницата. Добре, аз така и така не спях, станах, изкъпах се, подготвих се с последните неща и потеглихме с ММ към болницата. С около 30 км/ч хахах че вече и това беше станало силно болезнено.

Като ме приеха, направихме преглед да констатираме как са нещата. За мое разочарование, разкритието беше едва 4см, надявах се на нещо по-така при цялата болка и контракции. Междувременно се усетих, че мен ме боли така зверски заради хернията - болката е много специфична и се изненадвам, че не се усетих по-рано. Изводът за мен е, че херния и контракции изобщо не е добра комбинация. Качиха ме направо в родилна зала, където бяхме само с ММ, и ни зачислиха акушерка. Планът беше да позволим на нещата да се развият естествено, и ние просто да ги насърчаваме, ако се налага. На този етап помолих за walking epidural, който веднага ми сложиха.

И зачакахме - час, два, три.....Аз се движа, опитвам да стимулираме нешата - минимален прогрес, а бебето изобщо не се радваше, че отнема толкова време. То и аз честно казано няма да се радвам, ако 4-5 дни нещо непрекъснато се стяга около мен без да мога нищо да направя. След още някакяо време решихме да включим окситоцин, който да стимулира нещата. Ефектът пак беше малък откъм прогрес, но пък тоновете на бебето почнаха супер много да играят, което определено не беше добре. Сменяхме позата, разширявахме таза, правихме други някакви неща - ефект йок, тоновете се влошават. В този момент ми казаха, че ако така продължава, е много вероятно да се наложи спешно секцио, с което разбира се веднага се съгласих. Направо ми се свиваше сърцето като гледах тоновете..... Опитахме все пак с още някакви медикаменти и още окситоцин, сложихме стандартна епидурална, защото walking вече беше твърде слаба, продължихме да работим върху разширяването на таза.....и в един момент разкритието се увеличи, тоновете се стабилизираха, а бебенце тръгна надолу. Моите показатели нещо се разиграха, но това нямаше особено значение, ако продължавах да съм адекватна и достатъчно стабилна да си действам. Това отне още няколко часа, в които много, много отблизо следяхме нещата. И така стигнахме заветните 10 см разкритие! Време за напъване!

Епидуралната вече беше отпуснала, така че усещах контракциите и болката от напъните. Нямаше много варианти за пози, но поне си ползвах техниките за дишане. Дойде моят лекар, за което съм безкрайно благодарна, защото човекът не беше на смяна. И така, с две акушерки, лекарят ми и ММ до мен, след около час и половина напъване, натискане, вакуум и епизиотомия (каквато по принцип не правят, освен в извънредни случаи), се роди нашето бебе, нашата сбъдната мечта! Най-красивият момент беше, като я чух да проплаква и знаех, че всичко е наред 🥰 исках отложено клампиране, но се оказа, че кръвта вече се е прехвърлила в бебето и пъпната връв е бяла и не-пулсираща. ММ я преряза, не съм го виждала толкова горд 🥰 Лекарят ме поздрави за fantastic labour, даже два пъти, което много ме зарадва след всичките обрати. Шиене, мерене, теглене и два часа по-късно си бяхме в стаята. Сега си свикваме взаимно, мерят и гледат бебенце на два часа. Засега няма признаци да й се е отразил ГД по някакъв начин, за което съм много щастлива. И мен ме следят заради шевовете и останалите неща - например хемороидите, с които също се сдобих през бременността, рязко се влошиха от раждането, но това да му е. Махнаха ми катерите за упойките, абокатите, още от снощи се раздвижвам до банята и обратно. Скоро ще преминат и останалите неща, само малко търпение трябва.

Общо взето, за мен това е перфектната илюстрация, че ти може и да ги мислиш нещата някак си, но те да станат по съвсем друг начин. И въпреки това всичко да е добре накрая ❤️

Пожелавам на всички, на които още им предстои раждането, да се развие по най-добрия за тях и бебчетата начин!

Скрит текст:

# 535
Честито на всички мами!
И аз родих на 11.10 момиченце.
Скрит текст:

Беше индуцирано, заради разкритие от 3см. и риск от инфекция. Освен това живеем на час път от болницата.
И така, когато ми пуснаха система един час нищо не се случи, слаби контракции, които си имах и без система. Легнах си и ми се спука мехура, след 15 минути имах напъни, след още малко главичката беше в канала. Едва стигнахме до магарето. Нямаше време да дойде лекар със специалност, камо ли анестезиолог. И така, щастлива съм, че индуциахме, защото това бебе щеше да се роди вкъщи при други обстоятелства. И беше страшно това бързо раждане, другото дете раждах 16 часа малко по малко и някак по нормално ми се стори.
Реших да ви разкажа едно по-различно раждане 😆.

# 536
Moonlit, Stasy, благодаря много за историите, разчувствах се. Стаси, не споменаваш дори за болка. Blush

Moonlit, имам въпроси, разбира се, като намериш време. Hug И аз се надявам на естествено развитие и си мисля, че съм отворена към всякакъв развой, само нещата да са добре накрая, но да видим.
За какъв период от време става въпрос от пристигането в болницата до 10 см разкритие? Какво значи да се влошават тоновете на бебето, пада му пулсът ли? По какъв начин става разширяванетo на таза, просто различни пози, за да може да слезне надолу бебето, или механично от акушерката?
Звучи невероятно, че си имала сили докрай, въпреки болките от дни преди това. Не напразно лекарят те е похвалил.

# 537
Sugar, Stasy, честити ви бебебенца, да са живи и здрави! 😍😍😍

Stasy, ехее, колко бързо раждане, дай Боже всекиму.

Moonlit, измъчила си се.
Опитай промивки със смрадлика.

Dana, 10см някои ги правят като Stasy бързо, а други по 15 часа.

Да губи тонове - пада пулса.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 01:15 от *Sweety*

# 538
Честито на новите мами, да са ви живи и здрави дечицата и бързо възстановяване!

# 539
Moonlit, съпреживях историята от раждането ти, почти 1:1 с раждането на първото ми детенце, което между другото има рожден ден днес Simple Smile. Аз прекарах 16 часа в родилната зала докато стигна 10 см разкритие. И на мен ми направиха епизиотомия, защото главата беше голяма и не излизаше. Имах епидурална и окситоцин като теб. И при мен вече свикваха екип за спешно секцио заради високия пулс на бебето и неуспешните напъни час и половина…настина супер много съвпадения, дори в мерките на бебето. Моето момче беше 53 см и 3540 гр. За твое успокоение, ако раждаш втори път, всичко е супер бързо и лесно. ❤

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 04:13 от Dream90

Общи условия

Активация на акаунт